Barnfritt & deltävling 4

I fredags jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade barnen på förskolan och åkte till arbetsförmedling för att gå på speedintervju. Det var ett ekonomiföretag, som söker en administratör, som skulle vara där mellan kl 10 och 12 för att ta emot ansökningar. Jag kom dit kl 10.15 och fick nummer 68... Jag fick vänta i 50 minuter på min tur, och då var det ändå två kvinnor som intervjuade. Jag hann sedan precis i tid tillbaka till förskolan innan Hanna somnat för middagslur. Jag och tjejerna tog bilen till Hedemora där vi fikade med Gert, Jimmie, Karin, Klara och Joel. På kvällen tog jag bilen tillbaka till Uppsala. Där mötte jag upp Dennis och vi åt middag på irländska puben O'Connors tillsammans.

I lördags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16. Även denna kväll blev barnfri för oss och vi passade på att gå på bio; Hamilton. Den var godkänd och mycket spännande, men lite överdrivna actionscener ibland som det alltid är i sådana filmer. Efteråt gick vi till italienska Trattoria Commedia för att äta god pasta.

I söndags jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 10-17. När jag kom hem så hade barnen blivit hitskjutsade av Mona och Gert. Dennis tränade, så han kom lite senare. Och när barnen gått och lagt sig så åkte jag iväg till gymmet för veckans andra löparpass. Jag hann även in på Coop för att köpa en ny resväska.

Igår jobbade Dennis förmiddag på larmcentralen. Jag jobbade 11.30-20.

Idag har Dennis jobbat dagpass. Jag lämnade barnen på förskolan och gick och sökte några jobb. Jag hann även med att tvätta, diska, läsa gamla Avestatidningar och titta på melodifestivalen som jag missade i lördags. Det var rätt låtar som gick till final, men jag hade nog hellre sett Charlotte i andra chansen är Lotta & Christer. När jag hämtat barnen så var vi ute en stund. De hann både åka skidor på den lilla snöplätt som finns kvar och även cykla runt på asfalten. På kvällen har jag varit till gymmet och tränat.

Fettisdagen

I tisdags var jag ledig från jobbet. Barnen vaknade dock tidigt, den ena kl 6.20 och den andra kl 7. Så när Dennis kom hem från jobbet så lämnade han barnen på förskolan och jag gick och la mig en stund till. Sedan var det dags för jobbsök. De flesta ekonomijobb går via bemanningsföretag och där ska man ju ha minst 5 års erfarenhet... Så inget napp än.

På eftermiddagen åkte hela familjen till Fyrishov. Vi badade och fikade, hade köpt med oss varsin semla. Jag gillar dock inte semlor särskilt mycket. Det räcker med en om året för mig.

Från första februari och fram till denna dag hade jag kört på med LCHF, alltså minimerat kolhydratintaget. På tre veckor har jag gått ner 3,5 kg. Nu kommer jag att äta mer vanligt resten av veckan för att sedan köra igång igen på måndag. Till frukost har jag ätit turkisk yoghurt med blåbär och valnötter, kokt och stekt ägg, skinka och kalkon. Mycket kött, kyckling och fisk med tillbehör såsom riven vitkål, riven blomkål, grönsaker, broccolimos och såser. Som snacks har det blivit brieost med salami och paprika, grädde med bär, pannacotta, oliver och lite mörk choklad. Jag har även bakat fröknäcke och stekt kesoplättar. Omelett har det blivit någon gång.

Igår jobbade jag 8-16. Dennis gjorde sitt första introduktionspass på larmcentralen. Han har tänkt att han ska jobba ca 2 extrapass i månaden där, men nu i början när han gör introduktion så måste det bli många fler för att lära sig allt. Så den närmasta månaden kommer det bli väldigt många arbetstimmar för honom. Tur att vi snart har semester!

På kvällen åkte jag in till stan igen för att träffa Louise. Vi åt middag på italienska Villa Romana och hade tjejsnack. Det var första gången vi umgicks utan barn. Vi träffades i föräldragrupp med våra äldsta döttrar för 3,5 år sedan.

Idag har Dennis jobbat på Medhelp och jag arbetade 12-20.15. Innan jobbet hann jag sy kläder som jag haft i en hög hemma. Jag förstår inte hur jag kan få så mycket hål i mina byxor, både i grensömmarna och mitt på rumpan... Även barnens strumpbyxor går sönder. Symaskinen var för ett par veckor sedan på lagning i Krylbo, Mats fixade den trasiga pedalen åt mig!

Nelly har varit hemma hos Emilia och lekt idag.

Deltävling 3

Jag och Nelly tittade på melodifestivalen tillsammans medan Hanna sov och Dennis spelade dataspel. Jag gillade Molly och Andreas Johnson bäst. Hoppas han går vidare från andra chansen.

Medhelp

I fredags jobbade jag 7-15. Dennis lämnade barnen på förskolan och åkte sedan till Stockholm på en arbetsintervju. Det gällde ett extrajobb på Medhelps larmcentral här i Uppsala. Tidigare har Dennis arbetat extra på ambulans i norra Stockholm för företaget Sirius. Det företaget förlorade upphandlingen för ambulanssjukvården och Dennis valde då att inte fortsätta arbeta extra i Stockholm. Istället blir det kanske extrapass här i Uppsala, larmcentralen finns i lokaler som ligger i samma byggnad som ambulansen. På eftermiddagen fick vi fikabesök av Mona och Gert som hade vägarna förbi.

På lördagen fick jag sovmorgon. På förmiddagen var det storstädning här hemma och på eftermiddagen var Nelly på grannen Adrians fyraårskalas.

Igår fick Dennis sovmorgon. Jag åkte sedan till jobbet för att jobba ett extrapass 12-17. När jag slutade så kom Dennis till jobbet för att lämna av barnen och sedan åka till sitt jobb för att arbeta nattpass kl 17.30. Jag och tjejerna tog bussen hem.

I morse lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Dennis ägnade dagen till att sova för att sedan jobba ytterligare ett nattpass.

Igår var det några plusgrader och snön som nyligen fallit blev istället till vattenpölar. Idag var det återigen minusgrader och det var inte lätt att ta sig framåt när det nu frusit på. Isberg och isdalar över hela gatorna.

Skridskor & kesoplättar

I söndags var det härligt vinterväder. Lagom mycket snö, någon enstaka minusgrad, inga vindar. Vi var lediga hela familjen och på eftermiddagen åkte vi iväg till en isbana i närheten. Nelly åkte skridskor första gången för i år tillsammans med Dennis. Jag drog Hanna på boben på isen. Jag åkte en liten stund med skridskor på fötterna, men balansen var inte lika bra som den var i yngre år... Vi hade med oss varm choklad och smörgåsar med stekt ägg. På kvällen hann jag med ett träningspass för andra gången denna vecka.

I måndags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 11.30-20. Emma hämtade barnen från förskolan.

I tisdags åkte jag och tjejerna till Nickis äventyrslek och träffade Anneli, Sebastian och William medan Dennis fick sovmorgon. Efter lunch åkte Dennis och Nelly iväg och åkte skridskor en stund. Vi hann även med en fika hela familjen på IKEA innan Dennis åkte iväg till jobbet för nattpass.

Igår lämnade jag barnen kl 7 på förskolan och jobbade 8-16. Detta var passet fick jag jobba istället för det som jag var ledig förra veckan. Tyvärr så var vädret inte lika fint längre. Mer snö har tyvärr kommit och det har blåst en hel del. Dennis kom hem från jobbet och sov. När han hämtat barnen var de ute och lekte en stund, de grävde i snön och åkte stjärtlapp. På kvällen åkte jag till gymmet och sprang på löparbandet.

Idag har jag jobbat 8-16. På kvällen stekte jag kesoplättar för första gången. Jag mixade keso, ägg och fiberhusk. Egentligen gillar jag inte keso, men eftersom det mixas och blandas så blev det ändå riktigt gott. Man kan ha det som till exempel frukost med turkisk yoghurt och bär eller mellanmål.

Närakuten & deltävling 2

I tisdags jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade barnen på förskolan och jobbade 10.30-20. Emma hämtade barnen på eftermiddagen.

I onsdags skulle jag egentligen ha jobbat, men en tjej på jobbet ville byta dag med mig så det blir nästa onsdag jag jobbar istället. Då kunde jag helt plötsligt få sovmorgon, vilket var 15 dagar sedan. Dessutom ägnade jag ett par timmar åt jobbsök. Bland annat sökte jag praktikplats på ICA's butiksadministration i Västerås. Chefen där ringde ett par dagar senare och berättade att de tyvärr inte tar emot praktikanter just nu. Det var synd, för jag kände att det hade varit en bra erfarenhet för mig trots pendlingsavståndet.

När vi hämtat barnen så var vi ute en stund. Vi gick till lekparken bakom villorna och åkte bob, eller snowracer som man säger i denna del av landet. Dennis åkte till jobbet för ett nattpass, men kom hem redan sent på kvällen med feber i kroppen.

I torsdags fick Dennis ligga i sängen hela dagen. Jag åkte till polisstationen för att hämta ut mitt nya pass, jag hämtade paketet jag beställt på klädpartyt och jag handlade lite på Coop. Sedan fick jag besök av min mamma och mormor. Vi åt pizza (jag kebabsallad) och lekte sedan hemma med barnen.

Igår förmiddag åkte Dennis in till närakuten för provtagning och det visade sig vara en halsfluss han åkt på, så penicillin blev det för honom. Han mådde dock bättre eftersom temperaturen sjunkit, men halsen gjorde ont. Jag kunde i alla fall åka till jobbet för ett extrapass 16-19. När jag kom hem och barnen somnat så åkte jag iväg till gymmet för ett träningspass.

Idag har jag jobbat 8-16. Dennis och barnen har ätit på McDonalds, fikat och köpt lördagsgodis. När Hanna somnat på kvällen så hade jag och Nelly melodifestivalmys tillsammans i soffan. Jag tyckte inte det fanns några favoritlåtar denna deltävling, men de som gick till final (Ulrik och David) var väl ok.

Deltävling 1

I lördags morse kom Dennis hem från jobbet och la sig för att sova. Jag och tjejerna åkte iväg och handlade lördagsgodis och åt lunch på MAX. När vi kom hem fick Hanna sova middag i Nelly säng. Därefter gick vi över till grannen Emilia som hade 5-årskalas. Det bjöds på korv med bröd och godistårta. När vi kom hem igen hade Dennis vaknat. Dock så skulle han strax därefter åka iväg till jobbet för ytterligare ett nattpass. Vi inväntade besök av Petra, William och Inez. Tillsammans med dem åt vi tacos, snacks och tittade på melodifestivalen. Att Loreen gick vidare var ok, men hårdrocken kan jag gärna vara utan. Afrodite var faktiskt bättre än jag förväntat mig så det var synd att de blev utslagna.

Under lördagen passade jag på att frosta av frysen. På morgonen var utetemperaturen -19 grader så jag bar ut alla fryslådor på altanen medan frysen fick vara avslagen under dagen.

I går morse kom Dennis återigen hem från jobbet för att sova. Jag och tjejerna åkte iväg till IKEA och åt frukost tillsammans med Anneli, Sebastian och William. Efter en liten rundtur på varuhuset blev det även korv med bröd och mjukglass. Dock har jag hållit mig från sötsaker denna helg då jag försöker mig på ett sockerförbud denna månad. Får väl se om det håller hela vägen...

Igår kväll fick vi middagsbesök av Olle, Camilla, Emilia och Julia. Vi bjöd på lågkolhydratbuffé bestående av fläskkotlett, kyckling, lax, blomkålsris, stekt vitkål, broccolimos, bearnaise, fetaoströra, ugnsgrillade grönsaker, coleslaw och sallad. Till efterrätt hade jag för första gången gjort pannacotta (utan sötning), med limesmak och bär.

Idag har jag jobbat 7-16 och Dennis har jobbat dagpass. På kvällen hann jag med en promenad tillsammans med Louise, i en timme trotsade vi kylan. Förra veckan blev det inte ett enda träningspass, fy på mig! Får försöka få till det lite bättre denna vecka.

Vinterbilder








Nelly åkte nerför en liten backe...




När jag mött upp min familj vid tåget i söndags så fick vi vänta på bussen




Vaccination & pass

I onsdags jobbade jag 10.30-19.30. Dennis tog tåget till Hedemora för att hämta en bil. Vi har fått låna Monas och Gerts gamla bil, under tiden vår bil har körförbud. När jag kom hem kunde jag då ta bil för att åka och storhandla.

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 12-20.15. Innan jobbet hann jag in på affärer för att köpa presenter till kommande kalas som vi ska på. Emma hämtade barnen från förskolan. På kvällen satte jag in alla sorterade fotografier i album.

Idag fick Dennis sovmorgon då han ska jobba natthelg. Jag och tjejerna åkte till öppna förskolan i Årstakyrkan. Efter lunch körde vi ut vår bil till garaget, därefter fortsatte vi till vaccinationsbyrån där Hanna fick spruta med twinrix (mot hepatit A och B). Vi andra i familjen har redan tidigare tagit havrix (mot hepatit A). Vi var lite sent ute vid förra resan så därför hann vi inte ta twinrix till Nelly då det behövs två sprutor innan resa. Sedan åkte vi vidare till polisstationen och fotade mig för att jag ska få nytt pass. Mitt gamla går ut i juni, men det måste vara giltigt ett halvår från hemresan.

Kaffe & klädparty

I tisdags lämnade jag barnen på förskolan. Sedan gick jag hem till datorn för att söka jobb. Därefter var det skönt att ta en promenad bort till Elgiganten. De hade ett erbjudande på en kaffemaskin som endast gällde denna dag. Maskinen är av märket Dolce Gusto och det var 60% rabatt. 

https://www.dolce-gusto.se/SV/Apparater/Piccolo/Pages/Piccolo.aspx

Nu dricker ju inte jag kaffe, men vår gamla perkulator har precis börjat läcka och min sambo är dålig på att diska ur den, så denna lilla maskin blir nog smidigare i vårt kök. När jag kom hem hann jag börja med sortering av fotografier, som jag framkallade i oktober, innan jag hämtade tjejerna. Vi var utomhus en stund och de åkte längdskidor. Vi träffade på Edvin och Adrian som följde med oss in och lekte. När Dennis kom hem från sin kurs så tog jag bussen till Sanna för att vara med på klädparty för Me&I, så då blev jag ytterligare några hundralappar fattig... Till mig blev det svarta magic knickers och till Nelly en daisyflowers tunic.

http://www.meandi.se/sv/produkter/105/121510.aspx

http://www.meandi.se/sv/produkter/87/121206.aspx

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0