Midsommar

I måndags efter jobbet så cyklade jag till Ica och storhandlade. 

I tisdags efter jobbet hämtade jag Hanna på fritids. Nelly var på fotbollsträning kl 17-18.30. 

I onsdags åkte Nelly med Träffis till Fyrishov. Jag hämtade Hanna efter jobbet. Jag kollade på Hannas fotbollsträning kl 18.15-19.30. 

I torsdags hämtade jag Hanna på fritids. Nelly kom hem från träffis strax innan oss. Vid 17.30 kom mamma, vi åt bakad potatis till middag. 

I fredags gick vi till Årstaparken och spelade brännboll, sedan gick vi till ica. Vi åt sill-lunch innan vi åkte till Fyrishov för midsommarfirande. Efter bad, glass och musik åkte vi hem och grillade kött. Avslutade dagen med kubbspel samt jordgubbar och glass. 

Igår förmiddag åkte mamma hem. Kl 12 kom Magnus med familj. Vi åt lunch, lekte och fikade glass fram till kl 15.30 då de åkte vidare. 

Idag sov vi länge. På förmiddagen åkte vi till Ulva Kvarns bakluckeloppis. Efter lunch cyklade vi till regnbågsparken i Gränby. På vägen dit hittade vi två "checkpoints" till appen hittaut, dvs stolpar med koder som är markerade på en karta över hela Uppsala och registreras i appen. Lekte och fikade en timme innan vi cyklade hem igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


Skolavslutning

I måndags och tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags när jag kom hem från jobbet så cyklade jag bort till IP och hämtade Nelly på fotbollsträning 17.30. Vi åkte sedan till skölsta och hämtade Hanna som hade följt med Isabell hem efter skolavslutningen. På vägen hem stannade vi på ica och köpte plocksallad och fika. 

I torsdags försov vi oss. Det brukar vi aldrig göra, men jag måste ha stängt av klockan och somnat om. Som tur var ringde Nellys telefon en halvtimme senare. Jag cyklade med Hanna till fritids och med Nelly till träffis innan jag cyklade till jobbet.

I fredags efter jobbet handlade och slappade jag. Kl 20.30 messade Susanne och tyckte jag skulle komma över en stund, så vi drack vin på hennes altan i två timmar. 

I lördags sov jag till kl 10. Jag åkte till Vedyxaskogen och promenerade. Lyckades gå fel en gång så det blev 7 km istället för 6 km. Vid kl 17 blev jag upphämtad av Helena och vi åkte in till stan. Åt på Villa Romana, blev linguine med musslor och pancetta samt vaniljpanacotta med jordgubb och rabarber. Vi gick på bio och såg Rocketman. 

Idag sov jag till kl 9. Åkte till vedyxaskogen och vandrade 6 km. På eftermiddagen åkte jag till ica och handlade,  köpte sedan mat på chop chop. Har diskat, tvättat och kollat på tv. 

(null)


(null)


(null)

Nationaldag

I måndags hämtade jag Nelly på träffis och sedan Hanna och Elise på fritids. Vid kl 19 kom Elises pappa och hämtade henne. 

I tisdags hämtade jag Hanna på fritids. När vi kom hem så skulle Nelly och Esther precis gå iväg till fotbollsträningen. Drygt en timme senare efter middagen hämtade vi upp dem på träningen och gick till Årstaparken för att spela brännboll med Nellys klass. Vi spelade vuxna mot barn och vi fikade. 

I onsdags jobbade jag bara. 

I torsdags kom Nelly vid kl 12. Hanna var hos Svea. Jag och Nelly åkte till Stadium och shoppade skor, jacka och fleecetröja. Vi hämtade sedan Hanna. Kl 16 åkte vi mot Enköping där Nelly hade fotbollsmatch 17.30, tyvärr förlust. På hemvägen åt vi middag på Sibylla. 

I fredags hade jag tagit ledigt. Vi åkte till Länsvaccinationer för att ta den tredje TBE-sprutan. Sedan åkte vi till Lekia för att köpa presenter. Därefter åt vi lunch på Pizza Hut. Kl 14 släppte vi av Hanna på Klaras kalas i Skölsta. Jag och Nelly åkte till Gränby för att köpa bikini till henne. Vi köpte även shorts åt Hanna på Cubus och solglasögon till Nelly. Efter två timmar hämtade vi Hanna och åkte också förbi dollar store. När vi kom hem cyklade jag till ica för att handla mat. 

I lördags gick jag och Nelly till IP för att titta på hennes lags fotbollsmatch, hon stod dock över spelandet denna gång. Hon följde sedan med Ebba hem och jag cyklade hem till Hanna. Efter lunch promenerade jag och Hanna till Dennis för att hämta hennes cykel. Sedan cyklade vi till Maelle för att gå på kalas med Hawaii-tema. Under tiden cyklade jag hem och vilade en stund, jag hann även byta sängkläder och plocka disk innan jag cyklade tillbaka till Salabacke för att hämta Hanna. Vi slappade resten av kvällen. Nelly fick skjuts hem av ebbas pappa kl 21. 

Idag gick jag och Hanna upp 7.15. Hon hade samling på IP 8.15. Hon spelade tre matcher, två vinster och en förlust. Nelly kom vid kl 11 och såg sista matchen. Efter lunch skjutsade vi Hanna till Fyrishov där hon mötte upp ewilyn. Jag och Nelly åkte hem och bakade rabarberkaka, dammsög och kollade på tv. Vi hämtade Hanna på Fyrishov kl 18. 

(null)

(null)

Vedyxaskogen

I måndags efter jobbet åkte jag på ärende till hm och city gross. 

I tisdags när jag cyklade hem från jobbet så ringde Nelly och meddelade att hon glömt fotbollsskorna hos Dennis. Jag cyklade förbi honom och hämtade upp dem och sedan förbi träningen som precis skulle börja. Hanna hade gått hem tidigare och lekte med Svea och Simon på gården. Efter middagen blev Svea upphämtad av sin mamma. Nelly kom hem 18.45. 

I onsdags slutade vi tidigare. Jag stannade vid ica och handlade. Slappade resten av dagen. 

I torsdags var det kristi himmelsfärd, jag åkte till vedyxaskogen och gick utefter en vandringsled, ca 6 km. När jag kom hem försökte jag städa ur städskåpet för att göra plats för mina verktyg. Sedan åkte jag till Gränby en sväng för att hämta glass på ica som Hanna fått i födelsedagsgåva. Kl 16 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa. Vi åt middag på Thai Village. Sedan gick vi på bio och såg The hustle. 

I fredags jobbade jag. Köpte med mig sushi på vägen hem. På kvällen gick jag över till Susanne och drack bubbel. Kom hem 22.30. 

Igår åkte jag till vedyxaskogen och gick vandringsleden åt andra hållet, tog ca 1 timme och 12 minuter. När jag kom hem ägnade jag sex timmar åt att föra över bilder till datorn, sortera dem, ladda upp på fotosida och skapa en fotobok för år 2018. 

Idag åkte jag på ärenden till Gränby, Jysk och ÖoB. Sedan storhandlade jag på ica. På eftermiddagen har jag fixat med disk och tvätt och sorterat papper. Jag hann även ut en sväng till Årstabacken för att springa några vändor uppför kullen. Därefter har jag färgat håret. 

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0