Halloweenbilder

Halloween

I måndags blev barnen hämtade i skolan av min mamma och mormor. Jag kom hem efter jobbet och fick då middag innan de åkte hem.

I tisdags och onsdags hämtade jag barnen efter jobbet.

I torsdags gjorde jag ärenden efter jobbet på Rusta och Elgiganten.

I fredags hämtade jag barnen. Vi åt middag medan de bytte om till halloweenkläder. Sedan sminkades dem och vi gick till samlingslokalen mittemot oss där Nellys klass hade halloweenfest. Syskon fick också vara med så det var ca 35 barn (och en hel del föräldrar) som lekte, tävlade, dansade, gick tipspromenad och åt chips/läsk/godis. Efter två timmar var festen slut och vi hjälpte till att städa.

Igår sov barnen till 7.45. På förmiddagen åkte vi till toys'r'us för att köpa present och till Ica för att handla mat. Vi åt lunch på Max och åkte sedan till turbo där Nelly skulle på fröyas kalas. Jag betalade in Hanna som lekte med Tuva där. När vi efter drygt två timmar åkte hem följde mira och Tuva med och de fortsatte leka till halv sex.

Imorse hade klockan ställt om till vintertid. Barnen stannade faktiskt kvar på sitt rum till kl 8 (fd kl 9) innan de kom och slog igång datorn. Jag diskade och tvättade kläder. Vi åkte till Nellys dansträning kl 12. Efter den åkte vi till Ikea då Nelly ville köpa tyg. Hemma fick hon testa symaskinen för första gången. Halv fyra släppte jag av Nelly på celsiusskolan för innefotbollsträning. Jag åkte med Hanna till Årstaskolan för innebandy träning kl 16. Sedan tillbaka till celsiusskolan för att hämta Nelly och åter till Årstaskolan för att hämta Hanna.

Fungerar inte att ladda upp bilder just nu, vet inte varför...

Tjejhelg

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade hela dagen.

I tisdags hämtade jag barnen efter jobbet.

I onsdags jobbade jag till kl 14 och åkte sedan till Hedemora för två kundbesök. Var hemma kl 22.

I torsdags jobbade jag till kl 14 och åkte sedan till Knivsta på kundbesök. Var hemma kl 18.

I fredags efter jobbet åkte jag in till stan och mötte upp Nina och Jenny som kommit från Avesta och Norberg. Vi fikade på Waynes coffee och gick sedan till deras hotell där de fixade till sig. Vi gick därefter till La Parrilla och åt middag. Jag åt tonfisk till huvudrätt och creme catalana till efterrätt. Åkte buss hem vid kl 23.

Igår ställde jag klockan på 8.30 och tog buss in till stan för att äta hotellfrukost med Nina, efteråt skulle Jenny åka bil hemåt. Jag och Nina gick på stan. Tog ett lunchstopp på Thai Village och fortsatte sedan med affärerna. Nima tog tåget hem 16.30. Jag väntade kvar på stationen och mötte upp kusin Carro som kom från Örebro 16.50. Vi gick till tzatziki och åt grekisk mat; aubergineröra och fetaoströra till förrätt och sedan kycklingspett med tzatziki och tomatsås. Därefter såg vi Bridget Jones baby på bio. Åkte hem till mig kl 23.

Idag sov jag till kl 9. Vi tittade på Så mycket bättre medan vi åt frukost. Sedan skjutsade jag Carro till stationen. Jag åkte till Willys för att hämta ut ett paket och till Årsta för att handla. Därefter åkte jag till Boländerna för att shoppa på Lindex. Hemma bytte jag sängkläder och tvättade. Lite senare åkte jag till Elgiganten för att titta efter en ny diskmaskin. Efter mer än en timme så beställde jag en på nätet istället. Åkte hem för att fortsätta tvätta kläder.

Matcher

I måndags försov jag mig, vaknade en halvtimme senare än tänkt då alarmljudet på min mobil tydligen var avslaget. Jag som precis köpt busskort fick ta bilen istället. Jag hade nämligen lite bråttom iväg till Virsbo på kundmöte, men hann ändå. Var tillbaka på jobbet vid kl 14.30. Jobbade till kl 18.30 och åkte sedan till Örsundsbro på kundmöte, var hemma 21.30.

I tisdags jobbade jag.

I onsdags hämtade jag barnen efter jobbet.

I torsdags hämtade jag barnen och kl 18.20-19.30 hade Nelly innebandyträning i Gränbyskolan. Hon fick stå i mål för att slippa ha innebandyglasögonen mot stygnen. Då hade hon hjälm med galler istället.

I fredags lämnade vi Hanna i skolan och gick till vårdcentralen för att ta bort stygnen. Det gick snabbt och smärtfritt. Såret är fortfarande väldigt rött och nu sitter det en tejpbit över. Efter jobbet hämtade jag barnen och vi handlade på Ica i Årsta.

Igår vaknade barnen 7.45. Vid 11 åkte vi till brantingsbiblioteket där Nelly reserverat en bok. Sedan åkte vi till sävjaskolan där Nelly spelade två matcher. Hon stod i mål i första, vann med 10-0. Andra vann de med 9-0 och Nelly gjorde två mål. Hon fick låna en lagkompis glasögon med skumgummi innanför kanten. Därefter åkte vi till Boländerna och åt korv med bröd och var in på hm. Sedan vidare till biltema för att köpa motorvärmarkabel, till ÖoB för shopping, till Jula för att köpa mjuka skosulor, till Kjell & Co för att köpa chromecast, till Stadium för att köpa earbags, till TGR för att köpa presenter och till Ica för att köpa potatis. Men glömde potatisen där märkte jag när vi kom hem... kopplade in chromcast bakom tv'n så att vi kan se t ex Netflix från surfplatta trådlöst till TV.

Idag vaknade barnen kl 8. Vi skjutsade Nelly till danslektion kl 12, under tiden åkte jag och Hanna till Ica och hämtade potatisen. Esther följde med oss hem och vi åt lunch. Hannas kompis malva kom också. Kl 15 gick Nelly och Esther till Årstaskolan (där Esthers lillasyster tränade innebandy) för att få skjuts av hennes föräldrar till celsiusskolan och fotbollsträning. Jag följde med Hanna och malva på deras innebandy kl 16 i Årstaskolan. Nelly fick skjuts dit 16.30. När träningen var slut kl 17 så köpte vi med pizza hem.

Innebandyskada och biohelg

I måndags, tisdags och onsdags har jag bara jobbat.

I torsdags hämtade jag barnen. Vi gick hem och åt middag. Sedan åkte vi till Gränbyskolan för Nellys innebandyträning. I slutet av träningen ca kl 19.20 snubblade Nelly under matchspel och en medspelare snubblade ovanpå henne. Nelly slog pannan i golvet och hennes innebandyglasögon trycktes in mot pannan och skar upp ett sår ovanför ögonbrynet. Jag bar in henne i omklädningsrummet och la henne på golvet. Tog pappersrulle från toaletten och försökte stoppa blodet. Såret var ca 2 cm långt och glipade mycket, jag kände direkt att vi måste åka till sjukhuset. Dennis flickvän Emma var också där och hon ringde till Dennis som jobbade på ambulansen den kvällen. Han hade ingen patient så han kunde komma och hämta Nelly. Under tiden försökte jag trycka ihop hennes sår och hon var ledsen hela tiden. När Dennis kom så tejpade han ihop såret och tog med henne till barnakuten. Hanna fick följa med Emma hem och sova över där. Jag körde till sjukhuset och när jag kom dit så var Nelly lugn och blev undersökt av sköterska. Hon fick en kompress med bedövningsvätska över ögat. Efter en liten stund fick vi komma in i ett rum och klockan var då ca 20.30. Sedan fick vi vänta till kl 22.45 innan läkaren kom. Han tyckte det skulle bli svårt att tejpa så nära ögonbrynet och att det blir bättre att sy. Så då blev det dags för bedövningsspruta som gjorde riktigt ont. När han sedan sydde så gjorde det fortfarande ont och Nelly var ledsen hela tiden. Efter fyra stygn så var han klar och då kändes det bättre. När vi kom hem var hon gladare och hon fick sova i min säng.

I fredags gick Nelly vara ledig. Hon vaknade vid kl 8 och var pigg. Hon blev hämtad av Dennis kl 10 och då cyklade jag till jobbet.

Igår sov jag till kl 10. Jag fixade med tvätt och åkte och handlade. På eftermiddagen tog jag tåget till Gävle och Petra. Vi åt middag på Pinchos och gick på bio och såg "Jag älskar dig -en skildmässokomedi". Jag var hemma vid 22.30.

Nelly hade spelat två fotbollsmatcher under lördagen och varit på kalas på Turbo lekland.

Idag sov jag till 9.30. Jag diskade hela veckans disk och fortsatte med tvätt. Kl 12 tog jag tåget till Stockholm. Jag gick till Wilmer Kaffebar och åt en avokadosmörgås på surdegsbröd. Sedan strosade jag i affärer en stund. Därefter mötte jag upp Marie och vi åt asiatisk buffé på Pong. Vi avslutade Florence Foster Jenkins på bio innan jag åkte hem.

Nelly har idag varit på dansträning och kalas, Hanna har varit på kalas på Leos lekland och innebandyträning.

Precis inkommen på sjukhuset:

Parkcupen

I måndags hämtade jag barnen och vi gick till Nellys fotbollsträning.

I tisdags hämtade jag barnen.

I onsdags var det regnigt och jag tog bilen till jobbet.

I torsdags cyklade jag till jobbet igen. Hämtade barnen och vi gick till Nellys fotbollsträning. Blåste ordentligt under träningen.

I fredags var det studiedag, men fritids var öppet. Barnen hämtades på fritids av Esther och Elsa vid kl 14 och jag hämtade dem i skölsta efter jobbet. Vi åkte till nya Bon Bon och köpte lösgodis bland 1000 sorter. Vi handlade på Ica och köpte pizza med hem.

I lördags slappade vi på förmiddagen. Efter lunch cyklade vi till Årsta IP för parkcupen i fotboll. Nelly spelade tre matcher och Hanna en match. De gjorde två mål vardera och vi var hemma vid kl 18.15.

Idag har jag handdiskat flera dagars disk då min diskmaskin gått sönder. Nelly hade dansträning kl 12. Sedan åt vi lunch på McDonalds för att därefter leka hos Helena, Stella och Nova i 1,5 timmar. Därifrån åkte vi direkt till Hannas innebandyträning.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0