Storlek 37

Tidigare i veckan läste jag ut en bok som heter Storlek 37 och är skriven av Denise Rudberg. Första halvan var bra, medan andra halvan gick lite trögare. Slutet blev lite för hastigt och lämnade några frågor obesvarade. Får kolla upp om det finns någon fortsättning. Men den var godkänd och en lättläst chic-lit roman.

Kristallen

I tisdags jobbade jag 10-18.30. Lite senare på kvällen kom resten av familjen hem från Hedemora med barnen sovandes i bilen.

I onsdags jobbade jag 8-16. Dennis lämnade barnen på förskolan, men inte på deras vanliga förskola. Istället skulle alla barn på Slavsta förskola istället gå på Kristallens förskola denna vecka. Den ligger ca 800 meter härifrån. Det fanns ingen av barnens ordinarie pedagoger på plats, men en del barn från deras avdelning och pedagoger från andra avdelningar som de kände igen. Det gick bra att lämna dem ändå, de var glada och vinkade till Dennis när han gick. Hanna fick här sova inomhus till skillnad mot utomhus i vanliga fall. Efter att han hämtat dem på eftermiddagen åkte dem in till stan för att handla lite på mitt jobb och ge mig skjuts hem.

Igår jobbade jag 8-15. Dennis jobbade dagpass så jag lämnade barnen kl 7 på Kristallen. När jag hämtat dem efter jobbet så gick vi hem i lätt regn och gjorde pärlplattor och halsband. På kvällen när de somnat åkte jag till gymmet. Denna dag kände jag mig inte riktigt pigg, men jag kämpade mig igenom 45 minuter på löparbandet med lite lägre intensitet än jag gjort föregående gånger.

I morse fick Dennis sovmorgon då han ska jobba natthelg. Jag packade för att efter lunch åka med barnen till Krylbo. Innan vi åkte skjutsade vi Dennis till garaget så han kan åka vespa till jobbet, det är ju inte direkt något vinterväder. När vi kom fram till Dalarna gjorde vi ett besök på ÖoB innan vi åkte till Krylbo. Jag tog tåget tillbaka till Uppsala och är nu helt ensam hemma.

Julklappar

Oj, får se om jag kommer ihåg allt vi fått i julklapp...

Nelly har förutom klapparna i julmössan fått barndator, solskyddsdräkt, trosor, pyamas, lego, 2 st diadem, Pippi-kofta, Mimmi-paraply, spegel, längdskidor, bowlingset i plast, håraccesoarer, pärlor till halsband, bok med siffror, barbiedockor, kläder till barbiedocka, prinsessklänning, prinsesspyssel, strumpor.

Hanna har fått ytterligare en bok om Pino, träklocka, 2 st diadem, träklossar, Pippi-kofta, Mimmi-paraply, teservis, frukter i korg av bomull, dockkläder, bok med vilda djur, längdskidor, klänning och tights, Pippi-figurer, prinsessklänning, pärlplattor med stora pärlor, strumpor.

Jag har fått mikrofoner till Wii, bok skriven av Martina Haag, presentkort på kroppsbehandling, pengar, trisslotter, förkläde och grytlappar.

Dennis har fått arbetslampa, trådlösa hörlurar, strumpor och handduk.

Jag har säkert glömt något...

God jul

I fredags klev jag upp tidigt och lämnade barnen på förskolan kl 7. Jag skulle jobba 8-15. Kl 12.30 kom min chef och frågade om jag ville sluta tidigare eftersom vi var en extra i kassan, och det ville jag gärna! Jag åkte hem och Dennis hade då vaknat efter sitt nattpass, så jag hämtade barnen medan Dennis packade bilen. Vi åkte mot Hedemora och väl framme åt vi middag och hade fredagsmys.

På julafton hade jag sovmorgon. Barnen vaknade vid halv åtta och gick upp med Dennis och fick två julklappar vardera i sin julmössa (istället för julstrumpa). Nelly fick ballerinaskor och ballerinakjol. Hanna fick klänning med apa på av märket LipFish och bok om Pino. På förmiddagen badade tjejerna och jag tog sedan en promenad med Hanna när hon skulle sova. Kl 15 kom Jimmie, Karin, Joel och Klara och vi tittade på Kalle Anka. Kl 16 kom även Agneta, Tord, Ida och Joakim och det var dags att börja äta. Vi tog en liten paus från maten när tomten kom. Sedan fortsatte vi att äta hela kvällen; julmat, saffranspannacotta, kex och ostar...

På juldagen var det Dennis tur att få sovmorgon. Men vi väckte honom 10.30 när det var dags att börja bege sig mot ytterligare julfirande i Krylbo. Där åt vi julmat tillsammans med mamma, Mats, Marcus, Marie, Malin, Alex, Agnes och min farfar. Tomtn hade redan varit där och lämnat paketen som låg i en stor hög under granen. På kvällen åkte familjen tillbaka till Hedemora medan jag tog tåget tillbaka till Uppsala.

Idag har jag jobbat 9-17. Jag promenerade hem i 6 plusgrader och ett snöfritt Uppsala.

Julförberedelser

I tisdags var vi lediga hela familjen och det var min tur att få sovmorgon. Sedan åkte vi till Gränby köpcentrum för att titta på nya glasögonbågar till Deinns. Vår yngsta dotter har brutit av den ena... Jag passade på att köpa med några flaskor vin till kommande helger. Vi åt lunch på konditori Fågelsången. På eftermiddagen var Nelly hemma hos Emilia och lekte, under tiden lekte Dennis med Hanna medan jag slog in alla julklappar. På kvällen åkte jag iväg till gymmet för veckans enda träningspass, 471 kcal förbrukades på 50 minuter.

Igår jobbade Dennis dagpass. Barnen var på förskolan medan jag städade, tvättade, diskade och gjorde ärenden. Jag hämtade dem lite tidigare från förskolan då vi hade bestämt träff med exgrannarna som nu bor i Knivsta. Tyvärr blev lilla Irma sjuk så istället fick vi hitta på annat äventyr. Vi ringde till Julia, 9 år, och mötte upp henne vid Nickis äventyrslek där två timmar spenderades. Vi skjutsade hem henne och åkte hem för att bada. Dennis var på julfest på jobbet hela kvällen, och natten...

Imorse gick jag upp tidigt och lämnade barnen på förskolan kl 7. Jag jobbade 8-16. När jag kom hem så åkte Dennis till jobbet för att arbeta nattpass. Kvällen har spenderats med att packa inför julhelgens resa. Kan ni fatta att det är julafton om 25 timmar??!!

Gymnastikbilder

Bilder från gymnastikavslutningen




Balansgång baklänges







Full fart i ringarna




Kött, kök & bar

I fredags jobbade Dennis dagpass. Efter lunch åkte jag och tjejerna till Hedemora där vi fikade på café med Gert, Joel och Klara. Vi åkte sedan hem till Mona och Gert för en lekstund och middag. Vid sextiden fick jag skjuts till tåget eftersom jag skulle tillbaka till Uppsala för jobb. När jag var framme mötte jag upp Dennis på stationen och vi gick till Katalin och drack ett glas vin. Därefter gick vi till restaurang Kött, kök & bar för en barnfri middag. Jag åt flankstek med potatis/getostrulle och bourgingonsås. Mycket mumsigt. Dennis åt oxfilé, potatisgratäng och kantarellsås.

I lördags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16. Efter jobbet gick jag till tåget för att återigen åka till Hedemora. Där upphämtades jag av Mona, Jimmie och barnen så att jag och tjejerna på en gång kunde åka vidare till Krylbo. Där blev vi bjudna på middag; hemmagjorda langos som smakade precis som de ska göra!

Igår sov barnen till 8.30/8.45. Till lunch åt vi stek som kokats i coca-cola och öl. Såsen gjordes genom att sedan tillsätta grädde. Efter lunch åkte vi tillbaka till Uppsala. På kvällen åkte jag iväg till gymmet. Denna gång ställde jag in mina personliga uppgifter på löparbandet och kaloriförbrukningen blev därför större (ju mer man väger desto fler kalorier förbrukar man). På 50 minuter hade jag förbrukat 474 kcal.

Idag kunde jag skjutsa barnen till förskolan på boben. Dennis var nu ledig efter en jobbhelg och hade sovmorgon. Jag jobbade 11.30-20.


Min mat på restaurangen




Mamma och Mats gjorde langos




Nelly och kusin Klara




Hanna med napp i mun

Träningskort

Igår var jag tillbaka på mitt ordinarie schema och jobbade 10.30-19.30. Innan det hade jag lämnat barnen på förskolan, medan Dennis fick sovmorgon. Med mig från jobbet fick jag en julklapp från våra chefer; två fina champangeglas och en bok om champange liggandes i en låda. Och när jag kom hem så hade jag fått mitt nya träningskort i brevlådan!

Idag var vi lediga hela familjen och jag fick sovmorgon. På eftermiddagen åkte vi ut till en "outletbutik" i Faringe 3,5 mil utanför Uppsala, den heter Thun's. Tyvärr så missade vi en avfart så vi åkte en mil för långt innan vi kom på misstaget och vände tillbaka. Vi kom fram kl 15.45 och tog en lite fika till mellis på deras café. Sen upptäckte vi att butiken stängde kl 16... Så vi hann inte ens gå in i butiken... Istället åkte vi tillbaka till Uppsala och gick en sväng på Cubus och Lindex där Nelly fick shoppa ett par strumpbyxor med Hello Kitty och en tröja med Mimmi.

När barnen lagt sig så åkte jag iväg till Kraftkällan för att använda mitt träningskort. Idag blev det löparbandet i 45 minuter. Det går att öka lutningen på bandet så att man går i uppförsbacke, det var jättejobbigt. Sedan körde jag lite intervaller med promenad, joggning och löpning. Konditionen är ju inte i topp så här i början... Jag höll igång i 45 minuter och lyckades bränna 357 kcal.

Luciafirande & gymnastikavslutning

I tisdags skulle jag ha jobbat extra, men eftersom det var luciafirande på förskolan så hade jag fixat ledigt på morgonen. Dennis hade jobbat natt men lyckades även han komma till kl 8.30. I år var det inget luciatåg, istället satt alla barn, föräldrar och personal ner och sjöng julvisorna tillsammans. Efter det var det fikastund med medhavd förtäring, vi hade tagit med våra hemmagjorda pepparkakor och Petras kladdkakemuffins samt saft. Kl 10 lämnade vi barnen, Dennis skulle hem för att sova och jag jobbade kl 11-13 med kassaredovisning.

När vi hämtat barnen så åkte vi till gymnastikavslutningen. Vi fick titta på när barnen gjorde gymnastikövningar med bland annat kullerbyttor, balansgång och hänga i ringar. Efrter uppvisningen var det ännu en fikastund med muffins, ballerinakakor och festis.









Hanna sjunger "tipp tapp tipp tapp..."

Ellos rest

Nu har mina restnoterade varor kommit från Ellos.

Svart klänning, 40% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/SaraKelly/_/N-f4bZ1z140tj?Nr=317049

Baddräkt med kjol som håller in figuren, 40% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/SaraKelly/_/N-f4bZ1z140tj?Nr=317049

Blå t-shirt till Dennis, 30% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-T-shirt/_/N-f47?Nr=301805

Blå t-shirt till Dennis, 40% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-T-shirt/_/N-f47?Nr=301805

Julmiddag & pepparkakor

I fredags jobbade jag 7-16. Nelly låg i sängen och tittade på TV när jag kom hem. Hon var rödrosig om kinderna och när jag tittade in vid 18-tiden så hade hon somnat! När jag gick och la mig vid kl 22 så bestämde sig Dennis för att åka in till stan och träffa kompisar, så han var ju inte hemma igen förrän vid 4-tiden... Det var i alla fall hans tur att ha sovmorgon.

I lördags sov barnen till kl 8, Nelly hade då sovit i 14 timmar och verkade må lika bra som vanligt igen. Jag och barnen åkte då till IKEA för att äta frukost med Anneli, Sebastian och William. När vi kom hem var det dags för Hanna att sova middag och för oss att storstäda. På kvällen var vi bortbjudna på middag hos Olle, Camilla, Emilia och Julia. Vi åt julmat och barnen fick julklappar. Nelly fick en docka i ett badkar och Hanna fick en mjukishund i en liten resebur. Vi var inte hemma förrän kl 22.

På söndagen var det min tur att ha sovmorgon, men Hanna sov ända till kl 9 så jag kände mig utvilad och gick upp med henne. Nelly vaknade inte förrän kl 10 och Dennis fick ligga kvar ett tag till, han skulle jobba natt. Jag och tjejerna åkte till IKEA för att äta lunch med Louise, Emma och Maja. På eftermiddagen hade vi pepparkaksbakning. Jag hade köpt en färdig deg och färdig kristyr på tub. Två plåtar med pepparkakor blev det, och lite av degen slank in i Hannas mun...

På kvällen åkte Dennis till jobbet. Jag och tjejerna tog en promenad till Allianshallen för att se Julia spela match, en vinst blev det.

Idag har jag jobbat 8-16.30. Jag lämnade kl 7 och hämtade kl 17. Dennis har sovit hela dagen för att orka ytterligare ett nattpass, så han var redan borta när vi kom hem. Väl hemma hämtade vi böcker och filmer och gick till bokbussen för att låna nya.
























Hanna kröp in i lådan som Nellys baddocka legat i.




Nelly hann med att rita några gubbar på rittavlan också.

Recaro

Idag har vi hämtat ut ett paket som vi beställde i söndags. Det är en ny bolstol till Nelly. Hon kommer snart att få börja åka framåtvänd istället, blir lite mer plats för hennes långa ben då. Den är av ett märke som heter Recaro, modellen heter Monza. Recaro är ett märke inom bilsport, så det har satsats mycket på säkerhet och komfort på denna stol. Den brukar vara mycket dyr, men jag lyckades hitta en butik på internet som heter Billigalu som sålde den för 1 105 kr plus 195 kr i frakt. Nu ska vi bara testa den i bilen imorgon så att den passar i våra sätens form.



Gymkort

Igår jobbade jag 8-16. Eftersom Dennis inte slutar förrän kl 8 så lämnade jag barnen på förskolan kl 7. På eftermiddagen hade de åkt till Dennis jobb och fikat lite. Jag hade nu jobbat sju dagar i rad!

Idag har vi varit lediga hela familjen. Jag fick äntligen ligga kvar i sängen på morgonen, 15 dagar sedan jag hade sovmorgon senast. På förmiddagen gjorde vi en ommöblering i Nellys rum. Den stora vita hyllan med alla leksaker står nu närmare dörren. Istället står träbyrån, innehållandes de vuxnas papper mm och en tv-apparat ståendes på, vid fönstret. Förhoppningsvis blir det lättare att städa undan alla leksaker som ligger överallt i lägenheten.

På eftermiddagen åkte vi till garaget för att ställa in Dennis vespa inför vintern. Därefter åkte vi till Fyrishov för bad och lek.

Sedan blev det ett besök på Gränby köpcentrum. Jag skulle nämligen köpa träningskort på Kraftkällan!! Det är ett ganska nyöppnat gym på tredje våningen med stora glasfönster ut mot parkeringen. Tyvärr är priset i högsta laget; 395 kr per månad i ett år... Men jag har insett att jag behöver verkligen ta mig i kragen och sparka mig ur soffan. Fördelen med detta gym är att det är hyfsat nära, nytt och fräscht, bra parkeringsmöjligheter samt bra öppettider (kl 5.00-23.00). Så nu har jag inga ursäkter, två gånger i veckan siktar jag på att röra mig ordentligt.

Sytrassel

I söndags jobbade jag 9.45-17. När jag kom hem skulle jag försöka sy några hål i kläder. Men min symaskin hade gått sönder! Pedalen fungerade inte som den ska. Så fort jag stoppade i sladden i väggen så började maskinen att sy. Så jag satt där ett tag och försökte styra klädesplaggen samtidigt som jag skulle vara snabb nog och dra ur sladden vid sömnadens slut... Haha, gick väl sådär, den sydde väldigt snabba stygn. Får väl kolla upp om det går att laga den eller om jag kan köpa ny pedal. Sent på kvällen kom resten av familjen hem från Hedemora, med två sovande barn i bilen.

I måndags jobbade jag 7-15. Dennis jobbade dagpass och hann lämna barnen på förskolan kl 7. En riktig vardag med jobb, hämtning, matlagning och disk.

I tisdags jobbade jag 8-16. Dennis skulle jobba natt så jag lämnade barnen på förskolan kl 7. Innan Dennis hämtade barnen hann han ut till båten (som står på land) för att sätta på ett kapell. Efter hämtning åkte de till gymnastiklektionen. Jag tog bussen dit när jag slutat och mötte upp dem. När vi kom hem släppte Dennis av oss och åkte till jobbet.

Ellos

Ja, paketet som jag hämtade i veckan var från Ellos...igen. Jag gjorde ju en beställning under hösten och nu när det blivit vinterrea så la jag upp ytterligare en beställning.

Svart tröja till mig med 60% rabatt, jag beställde likadan rosa förra gången
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Trojor/e-basics/_/N-f48Z1z141mi?Nr=302143

Tankini med rosa mönster till mig med 40% rabatt (jag måste försöka dölja magvalkarna på stranden...)
http://www.ellos.se/dv/1-Underklader-bad-Bad-strandplagg-Bikinidelar-Bikinioverdelar/FreshSpirit/_/N-hl0Z1z13zt2?Nr=310739

Brunmönstrad cardigan till Nelly med 30% rabatt, beställde likdan vit/rosa förra gången
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Cardigans/EllosKids/_/N-f49Z1z128gg?Nr=302164

Hallonröd kofta till Nelly med 30% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Cardigans/Vertbaudet/_/N-f49Z1z13zxa?Nr=330776

Rosa fodrad överdragsbyxa till Nelly med 30% rabatt
http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Overdragsbyxor/_/N-f50?Nr=232736


Sedan var det några plagg som var restnoterade, dessa visar jag när de kommit.

Bio

Igår jobbade jag extra 7-16. Medan jag var på jobbet så åkte resten av familjen till Hedemora för att tillbringa helgen där. När jag slutade blev det en sväng på stan för ytterligare julklappsinköp. När jag kom hem hade jag tänkt ha en mysig barnfri kväll med chips och film. Men min kropp var helt slut, har en lätt förkylning just nu. Så jag gick och la mig kl 20.15!!! Annars brukar det bli läggdags vid 23-tiden, men min kropp behövde tydligen lite mer sömn just nu.

Idag har jag jobbat 8-16. Känner mig bättre i förkylningen, är endast lite lätt hes och täppt i näsan. Efter jobbet mötte jag upp Petra och vi åt asiatisk buffé på Dragon Palace. Sedan gick vi vidare till bion för att se I don't know how she does it, en komedi med Sarah Jessica Parker. Hon spelar en småbarnsmamma mitt i karriären. Den var ok, den var som jag förväntat, en lättsam komedi. Mitt under filmen försvann ljudet vid två tillfällen, bara några sekunder. Dessutom blev det vid ett tillfälle en kraftig höjning av ljudvolymen. När filmen var slut och vi gick ut så fick samtliga kunder två fribiljetter vardera pga av de tekniska problemen! Det var ju väldigt snällt av SF (även om jag inte upplevde störningarna som något som hindrade alltför mycket).

Nickis

I tisdags jobbade jag extra, 8-14.30. Min chef har semester i två veckor så då får jag jobba mycket istället, bra med lite extra pengar. Dennis jobbade dagpass så jag fick skynda mig hem för att hämta barnen och åka på gymnastiklektion. Denna vecka var det dags att anmäla sig till nästa termins gymnastik, men Nelly meddelade mig att hon inte ville gå på gymnastik mer. Jag frågade om hon var säker på det eftersom hennes kompisar Emilia och Anna ska fortsätta, och hon svarade att hon ville sluta. Så det får bli som hon vill, får väl se om hon hinner ångra sig innan nästa omgång börjar.

I onsdags hade jag veckans enda lediga dag, även barnen var lediga. Dennis fick sovmorgon eftersom han skulle jobba natt, vi tjejer var hemma och tog det lugnt. Peder kom förbi på fika på förmiddagen. Efter lunchen hade vi så tråkigt så vi åkte hela familjen till Nickis äventyslek och lekte i en och en halv timme. När vi kom hem åkte Dennis till jobbet och Emilia kom hit och lekte. Hanna lyckades ta av sig sin blöja... tyvärr hade hon ju bajsat i den... så det var bara att kasta in henne i badet.

I torsdags jobbade jag 12-20.15. Innan jobbet hann jag iväg till Coop för att hämta paket, handla och köpa någon julklapp. Hann även förbi ett nytt gym som öppnat i närheten, Womens wellness. Men ett månadskort där kostar tydligen 600 kr(!) så det hoppar jag över. Men jag måste köpa träningskort någonstans snart, dags att börja röra på fläsket...

Hanna har sovit bättre nu i några dagar. Ingen hosta på nätterna och lite längre sovtid på morgonen än vanligt. Hoppas det håller i sig...

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0