Ny dator

På juldagen åkte vi tillbaka till Hedemora för mer julfirande tillsammans med Mona, Gert, Jimmie, Karin, Joel, Klara, Tord, Agneta, Ida och Joakim. Återigen mycket mat och mycket paket. Tjejerna fick bl a barbie, barbiebil, sminkdocka, trosor, pippiperuk, lilla gubben, portmonnä, kaffemaskin, lera. Halv sju tog jag tåget tillbaka till Uppsala.

På annandagen jobbade jag 11-17. Jag blev upphämtad av resten av familjen som kom med bil från Hedemora. Vi åkte till Elgiganten och köpte en bärbar dator till mig på rean, 25% rabatt. Vår stationära går återigen inte att starta. Sedan blev det McDonaldsmiddag.

God Jul

I lördags fick jag sovmorgon. Efter lunch packade vi in allt i bilen och åkte till Hedemora. På kvällen blev vi bjudna på julmat hos Jimmie och Karin.

Igår tog vi det lugnt på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi hem till Malin, Pontus, Alex och Agnes i Folkärna. Där fikade vi och hade julklappsbyte.

Idag fick jag sovmorgon igen. Vi åkte sedan till mamma och Mats i Krylbo där vi åt julmat och väntade på tomten. Mina bröder, mormor och farfar var med. Siv och Carro kom förbi en sväng.

Hanna hade lagt sina nappar i ett paket och önskat sig en docka och tuggummi av tomten. Jag trodde inte att hon skulle gå med på att byta bort sina älskade nappar, men det gjorde hon! Strax därefter började hon att ångra sig... Men bytt är bytt! Hittills har det gått hyfsat bra, hon har varit lite låg men lyckats somna i alla fall.

Barnen har fått bl a strykbräda, tvättställning, kaffebryggare, onepiece-overall, smyckeskrin, pennor/kritor, Barbie, dockpotta, bokmärkesalbum, tofflor, hårband, lera mm. Jag fick parfymset av märket Clean och Marian Keyes senast bok.

Vintersolståndet

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-17. Dennis hade jobbat natt och fick sova. Efter jobbet blev det julklappsshopping. Jag visste ungefär vad jag skulle köpa så det gick rätt snabbt. På kvällen slog vi in alla paket.

I fredags jobbade jag 7-14. Det var tionde dagen i rad som jag jobbade. Vi hade tänkt åka till Dalarna på eftermiddagen men flyttade fram resan då vi inte hunnit packa allt och det blev mörkt och säkerligen mycket trafik.

Nu vänder det och dagarna blir (långsamt) ljusare igen!

Jobb och julklappar

I söndags jobbade jag 13-17.30. När jag kom hem satt barnen i badkaret. De hade fått skjuts hem av Gert och Jimmie.

I måndags lämnade vi barnen kl 7. Dennis jobbade dagpass och jag jobbade 8-14. Emilia kom hem till oss och lekte.

I tisdags lämnade vi barnen kl 7. Dennis jobbade dagpass och jag jobbade 8-14. Vi var ute en stund på eftermiddagen och lekte i snön.

Igår lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Anna följde med oss hem från förskolan och hennes pappa hämtade henne efter middagen. Dennis fick sovmorgon och gjorde sedan sina julklappsinköp. Han åkte och tränade innan sitt nattpass.

Idag är det min tur att trängas i affärerna tillsammans med alla andra som fått barnbidrag... Affärerna har öppet till 21 och 22 ikväll.

Den första intervjun jag var på har fortfarande inte hört av sig. Den andra mailade att de tyvärr gått vidare med annan sökande.

Trasig dator

I fredags hade Dennis jobbat natt och sov en stund. Sedan åkte han för att lämna barnen i Hedemora. Därefter åkte han tillbaka igen för att jobba nattpass. Jag jobbade 12-20.

Idag har jag jobbat 8-16. Dennis och Andreas har åkt till Stockholm för att träffa Uffe. Innan han åkte hann han fixa vår dator som inte ville starta igår. Den var då helt svart på skärmen trots att den var påslagen, men nu fungerar den igen som tur är. Jag har nu kollat på en film på Swefilmer som heter Honey 2. Det är en dansfilm och såna brukar ju jag gilla, denna var helt ok.

Dec. 16, 2012

I torsdags jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Jag skulle ha slutat 16 men hade lyckats byta tid så jag hann till luciafirande på förskolan. Mina barn ville knappt ha luciakläderna på sig, men en liten stund kunde de i alla fall ha lucialinne, glitter i håret och band runt midjan. Vi sjöng och fikade tillsammans.

Hål i tand

I tisdags var Dennis på utbildning på jobbet. Jag åkte med Nelly till tandläkaren för undersökning. Det visade dig att hon hade ett hål! Så nu har hon fått en ny tid för lagning...

På eftermiddagen åkte jag till ett företag som heter Secura för att gå på anställningsintervju igen. Jobbet gäller ekonomiassistent. Har dock inte hört något än varken från detta eller företaget jag var till förra veckan.

Dennis var på bio på kvällen med Bengan.

I onsdags jobbade jag 8-14. Efter jobbet träffade jag min jobbcoach för sista gången, då det nu har gått tre månader sedan jag började träffa henne.

Pepparkaksbak

I tisdags gjorde vi ett pepparkakshus av en färdig byggsats. I onsdags bakade vi pepparkakor och i söndags bakade vi julgodis; Rocky road och snöbollar med vit choklad och saffran.

Julbord

Idag åkte jag in till stan för att få introduktion i datasystemet som används på min kurs som hade startdatum idag. Allt sker via datorn så jag behöver inte gå på lektioner. Jag får via datorn en guide där det står vilka sidor jag ska läsa och vilka övningar som bör göras. Därefter får man göra test så att man ser vad man behöver träna mer på. Man kan även träffa en handledare vissa tider om man vill När man känner sig redo så gör man proven och uppdragen som ska betygsättas, dessa ska vara inlämnade ett bestämt datum. Jag hann idag läsa första kapitlet och även handla några julklappar på stan innan vi hämtade barnen. På kvällen gick vi först till bokbussen och åkte sedan till IKEA och åt deras julbord, 99 kr för vuxen. Det var helt ok mat och vi blev mätta.

Bio

I lördags var vi lediga. Dennis fick sovmorgon efter festnatt. När han vaknat åkte vi och handlade lördagsgodis. Sedan var det dags att röja i lägenheten. Det behövdes verkligen då vi lyckats sprida leksaker och andra grejer överallt.

I söndags var det min tur att få sovmorgon. När jag vaknat passade vi på att dammsuga och svabba då det inte låg saker i vägen längre. På eftermiddagen tog jag bussen in till stan och mötte Petra. Vi åt asiatisk middag på Dragon Palace och gick sedan på bio. Filmen heter Ted och är en komedi. Dock inte en komedi i vår smak, den var inte särskilt bra, lite smålustig ibland bara. Petra sov kvar hos oss så hon slapp åka till Gävle på kvällen när hon ändå skulle jobba i Uppsala dagen efter.

Möten

I torsdags fick Dennis sova då han skulle jobba natt. Jag lämnade barnen på förskolan och tog bussen till Stabby för att gå på arbetsintervju. Jobbet gällde redovisningsekonom på en redovisningsbyrå. De skulle intervjua flera och höra av sig denna vecka. Tyvärr saknar jag erfarenhet inom bokföring, men hoppas att jag ändå lyckades framhäva mina starka sidor. Sedan jobbade jag en timme med kassaredovisning då min kollega var sjuk. Därefter tog jag bussen till Boländerna för att gå på ett bankmöte. Denna dag gick bussarna som vanligt med ibland enstaka minuters försening.

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Dennis och barnen hämtade mig och vi skjutsade då Dennis till hans julfest med kollegorna. Vi åkte sedan till Årsta och hämtade ut min kurslitteratur som kommit i paket från adlibris. Tre böcker om redovisning och beskattning, 1200 kr...

Snöstorm

Oj, nu är det länge sedan jag skrev. Det har varit något fel på blogg-appen, jag har blivit utkastad så fort jag försökt gå in på den.

I tisdags hade Dennis möte på jobbet på förmiddagen. Vi träffades sedan i Gränby för att luncha på Wok&sushi. Därefter handlade vi några julklappar åt barnen.

I onsdags jobbade jag kl 8-14. Snön vräkte ner och det blåste mycket. Min buss hem avgick i tid, men vi åkte förbi två bussar som kört fast i snön. Kl 17 ställdes samtliga bussar i hela Uppsala in! Dennis jobbade dagpass och hade tur att få skjuts med en kollega hem.

Jobbhelg

I torsdags var det dags att jobba igen efter tre veckors ledighet. Jag jobbade 10.30-18.30.

I fredags jobbade jag 7-14. Dennis jobbade dagpass. Efter jobbet hämtade jag barnen, packade, åkte till Krylbo för att lämna barnen hos min mamma och därefter tillbaka till Uppsala.

I lördags jobbade jag 8-16. Dennis jobbade dagpass. Efter jobbet tog jag bussen till Gränby och tränade. Det var länge sedan sist och jag orkade inte springa så långa sträckor. Därefter handlade jag ost och kex och gick hem till Anneli. Vi hade tjejprat och vid tiotiden tog jag bussen hem igen.

I söndags jobbade jag 10-17.30 och Dennis jobbade dagpass. Mamma och Mats skjutsade hit barnen och hade gjort middag åt oss när vi kom hem.

Hermods och utvecklingssamtal

I onsdags fick jag sovmorgon. Sedan åkte jag in till stan för att gå på upprop för en kurs jag ska läsa. Det är en gymnasiekurs inom vuxenutbildning som anordnas på lärcentret Hermods och startar 10 december. Kursen heter redovisning 1 och är 5 veckor på heltid, men jag kommer att läsa den på 10 veckor istället. Därefter är planen att läsa redovisning 2 som är lika lång.

På eftermiddagen gick jag till förskolan för att ha utvecklingssamtal med en av pedagogerna. Det gällde båda tjejerna och de ville framförallt veta mer om barnens intressen för att planera vårens tema.

På kvällen åkte Dennis in till stan för att äta middag med sin jobbgrupp.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0