Barnförsäkring

I augusti förra året föll Hanna på förskolan och slog upp ett sår i pannan. Kommunens försäkring täckte endast sjukhuskostnaden (150 kr). Men eftersom vi har en barnförsäkring hos If så skulle vi efter ett år meddela dem om Hanna hade bestående skador. För ett par veckor sedan mailade jag in bilder på hennes ärr i pannan. Det är ett ca 2 cm långt ärr som sitter 1,5 cm ovanför hennes vänstra ögonbryn. If kommer nu att betala ut 10 000 kr till hennes konto för "klart framträdande ärr". Dessa sparas till hennes framtid.

Marknad

Idag sov Hanna till halv nio och Nelly till halv tio. Dennis fick sova till halv elva. Vi åkte hem till Ullis och Ari för lite lek innan vi åt lunch på McDonalds. Vi åkte hemåt och stannade till i Örsundsbro, två mil från Uppsala. Där var idag en stor marknad som vi strosade runt på en stund innan vi åkte hem.

Bröllopsfest

I lördags fick jag sovmorgon. Vi packade in oss i bilen och åkte västerut. Vi stannade för lunch på Pizza Hut i Västerås. Sedan åkte vi vidare mot Karlskoga. Där hade vi hyrt en lägenhet i centrum. Vi gjorde oss i ordning för fest och promenerade till en lokal där min kusin Ulrica och Ari hade sin bröllopsfest. De gifte sig i somras och hade nu bjudit in oss för party. De bjöd på buffé och dryck. Maten var otroligt god med bland annat marinerat kött och kyckling, potatisgratäng, couscous, nybakat bröd, västerbottenostpaj, tårtor samt ost och kex. Barnen lekte med syssling Tuva och hennes syskon. Vid elva promenerade vi hem och la oss.

Hosta

I torsdags jobbade jag 8-16. Dennis fick sovmorgon då han skulle jobba natt. När han vaknat så ringde förskolan och berättade att Hanna hostade mycket och var hängig. De bestämde att han skulle hämta barnen efter att Hanna sovit middag. Han tog sedan med sig barnen in till stan och lämnade dem hos mig när jag slutade. Då hann han ändå i tid till jobbet (annars skulle jag ha hämtat dem när jag slutat).

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Därefter träffade jag min jobbcoach och vi tränade på arbetsintervju. Familjen kom och hämtade mig och vi handlade fredagsmys på City Gross.

Gastroskopi och föräldraträff

Igår var jag ledig och ägnade dagen till att skriva på mitt CV. Jag har fått lite uppgifter av min jobbcoach också såsom att identifiera mina personliga egenskaper, färdigheter och kompetenser.

Dennis skulle ha jobbat dag men hade tagit ledigt då han fått tid kl 10 gör gastroskopi. Han tycker att maten lätt fastnar i halsen på honom. Tyvärr fick han sitta och vänta till kl 14 innan han kom in.

Han hann i alla fall till föräldraträffen på förskolan kl 15. Vi fikade ute på deras gård och gick sedan till intilliggande skogen och grillade korv.

Dennis åkte på kvällen in till stan för middag med arbetsgruppen.

Husvisning

I tisdags hade Dennis utbildningsdag på jobbet. Jag jobbade 8-14 och promenerade hem. Jag och barnen åkte till Coop och handlade.

Sedan hämtade vi Dennis och åkte en mil till Bälinge för att titta på ett hus. Huset hade dubbelgarage och bastu och var fint inuti. Men det var byggt -72 och det börjar bli dags för takbyte och dränering. Med dyra driftskostnader så skulle det behövas byta värmesystem till t ex bergvärme. Utgångspris 2,8 milj, vi sa att vi kunde tänka oss 2,5 milj. En annan köpare la bud på 2,65 så vi valde att hoppa av.

Svamp

Igår jobbade Dennis (och Petra) dagpass. Jag fick sovmorgon! Lagom till lunch kom barnen hem skjutsade av farmor och farfar. Efter lunch åkte de hem. Jag och tjejerna hoppade på cyklarna och cyklade till Ikea och fikade. Sedan kom Emilia hit och lekte.

Idag har jag jobbat 7-16. Dennis var ledig och var ute i skogen och plockade kantareller, trattkantareller och karljohan. Hans kompis Micke kom på besök på eftermiddagen. Kvällen har ägnats till svamprensning och svampstekning.

Trattoria Commedia

I lördags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16. Jag mötte därefter Dennis och Petra vid italienska Trattoria Commedia där jag åt min favoritpasta med parmaskinka och karljohansvamp. Vi promenerade till bion och såg Hamilton 2. Spännande, men lite våldsamma slagsmål och krigsscener. Vi tog bilen hem till oss och Petra fick sova kvar då hon nu bor i Gävle men jobbar i Uppsala.

Kött, kök och bar

I fredags jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade barnen och åkte in till stan för att träffa jobbcoachen. Sedan hade jag tänkt göra några snabba ärenden på stan men hade glömt plånboken hemma... Jag ringde Dennis som kom i ambulansen med kontanter till mig. Jag köpte mascara, vantar och lunch.

Sedan hämtade jag barnen och packade in oss i bilen för färd mot Hedemora. Vi stannade till på ÖoB och träffade mamma och bror. Vi åkte till hårsalongen i Hedemora och träffade Mona. Vi åt mellis på McDonalds. Jag lämnade barnen hos Gert och tog bilen tillbaka till Uppsala. jag parkerade vid ambulansen och jag och Dennis promenerade till restaurang Kött, kök och bar. Vi åt underbar oxfilé med potatis- och getostrulle. Jag valde både kantarellsås och bourgingonsås till. Mums!

Skorv

Hanna har sedan hon var liten haft skorv på huvudet. Det syns ju inte nu när hon har hår. Men jag tyckte att det var dags att använda Skorvsalva på det. Under tiden den satt på och verkade var hon så här snygg.

Ambulansvisning

Igår jobbade jag 8-14. Dennis lämnade barnen på förskolan och åkte sedan iväg för att hämta en ambulans. Den körde han till förskolan och alla barnen fick komma in och titta i den. Dennis fick lunch på förskolan. Sedan åkte han tillbaka med ambulansen, hämtade upp mig från jobbet och vi hämtade barnen tillsammans.

Vi åkte till Ikea och fikade. Sedan lekte Nelly hemma hos Emilia. Jag åkte och storhandlade på kvällen, både på Coop och CityGross, för 2000 kr. Där ingick bl a höstskor till Nelly och tunna vantar till barnen.

Idag har Dennis jobbat extra på larmcentralen. Jag jobbade 8-17. Barnen lekte hemma hos Edvin och Adrian.

Leos lekland

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Dennis sov för att sedan jobba ytterligare ett nattpass.

I tisdags jobbade jag 10.30-18.30. Dennis sov och hämtade sedan barnen. De åkte till Leos lekland. Första gången som Dennis var där.

Vedyxaskogen

I söndags fick Dennis sova. När han vaknat så möblerade vi om lite i hallen. Vi flyttade in städskåpet i lilla sovrummet så att ytan blev lite större i hallen. Där står nu barnens trästolar med uppvikbara lock som man kan stoppa kläder i. Sedan åkte vi ut till Vedyxaskogen ca 2 km härifrån. Efter ca 1 km promenad kom vi till grillplatsen där vi grillade korv och drack festis innan Dennis skulle åka iväg på nattpass.

Biopremiär

Igår jobbade jag 7-14. På eftermiddagen åkte vill till garaget för att hämta några delar som tillhör Mustangen. De skulle hem till Dennis kollega för att slipas inför lackning. Därefter blev det handling och tacomiddag.

I dag fick jag äntligen sovmorgon efter 20 dagars tidiga morgnar. Jag och tjejerna tog bussen in till stan och mötte Louise, Emma och Maja. Tillsammans med dem gick vi på knattebio och såg Vem är var? Det var biopremiär för Hanna och det var ganska skönt att filmen bara höll på i 30 minuter. Vi gick till biblioteket och lekte en stund och åt middag på Max innan vi åkte hem. Barnen lekte sedan utomhus med Emilia och Fröja. Dennis jobbade extra eftermiddagspass på larmcentralen.

Mammabesök

I torsdags jobbade Dennis extrapass på ambulansen. Jag och tjejerna åkte till tågstation för att möta min mamma. Vi gick på stan och åt lunch. När Hanna sov middag hemma hos oss så passade jag på att ta mig ut för en springtur på en halvtimme. Därefter åkte vi till city Gross för att handla ingredienser till vitkålscarbonara. På kvällen åkte mamma hem till Krylbo igen. Dennis gick ut på nationsmiddag med en kollega.

Barncyklar

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Jag promenerade hem och hämtade barnen. Nellys kompis Anna fick följa med hem och leka, hennes mamma kom och hämtade henne lite senare.

Dennis fick två begagnade barncyklar av en kollega så nu har Nelly en lila, lite större cykel, än hennes rosa 12-tummare. Den andra är ännu större och får vänta ett tag.

Feberfri

I tisdags var Hanna feberfri, men förskolan vill att man är hemma ytterligare en dag. Så jag lämnade Nelly och väckte sedan Dennis kl tio så han fick ta hand om Hanna. Jag åkte in till stan för min första träff med jobbcoachen på Adecco. Sedan jobbade jag 11.30-20.15.

Denna dag skulle vår barnflicka Emma ha hämtat barnen men istället kom hon direkt hem till oss och bytte av Dennis när han skulle åka till jobbet för nattpass.

Jobb, jobb och sjukdom

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16.

I fredags skulle jag ha jobbat 12-20.15, men fick hoppa in och börja kl 10 istället pga sjukdom.

I lördags jobbade jag 7.30-16.30. Dennis och tjejerna åkte in till stan för att titta lite på kulturaktiviteter. Kulturnatten är årets näst största dag i Uppsala med aktiviteter på olika ställen hela dagen och hela natten.

Igår jobbade jag 10-17. Hanna hade feber så resten av familjen tog det lugnt hemma.

Idag har jag jobbat 7-16.30. Dennis var hemma och vabbade med Hanna. Första gången som han vabbat. Jag var hemma från jobbet en gång förra året och en gång när Nelly var liten så nu var det Dennis tur.

Hälsokontroll

Igår fick Dennis sova till kl 10. Då åkte jag iväg till företagshälsan för hälsokontroll via jobbet. Först fick jag träffa en sjukgymnast som kände på muskler och leder. Hon tyckte att jag var väldigt rörlig. Sedan fick jag träffa en läkare som visade resultaten från blod- och urinprov. Det var bl a blodvärde, socker, levervärde, kolesterol, njure, kalk, sköldkörtel, sänka och blodtryck. Alla värden var helt normala och låg inom de rekommenderade värdena. Det enda som avviker är mitt BMI och midjemått, och det vet jag ju redan att jag väger för mycket. Sedan fick jag göra konditionstest på cykel. Jag cyklade i sex minuter med hastighet på 60 varv per minut i lätt uppförsbacke. Pulsen var helt lagom och syreupptagningsförmågan var excellent. Så nu har jag fått godkändstämpeln i rumpan.

På eftermiddagen åkte Dennis till jobbet och Nelly ringde på hos Emilia. Hon har inte velat leka hemma hos henne den senaste tiden om inte jag är med. Så när jag skulle gå blev hon ledsen. Jag följde med upp till lekrummet en stund. Efter ett tag gick det bra att jag var på undervåningen och när de kommit igång med leken så kunde jag och Hanna gå hem och bygga pussel istället.

Löpning

I tisdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Dennis jobbade dagpass.

På kvällen var jag ut och sprang. Det gjorde jag även i söndags kväll. Då kändes det lätt att springa trots att jag inte tränat sedan jag blev förkyld. Denna dag gick det sämre, insidan av mina smalben smärtade så jag fick ge upp några minuter tidigare än jag tänkt. Undrar om det är mina skor som inte riktigt passar mig eller om det beror på att jag sprang på asfalt..?

Hittad vespa

Förra veckan när Dennis var på väg hem från jobbet en morgon så fick han syn på sin stulna vespa! Den stod utanför en gymnasieskola. Så han ringde polisen som kom och tog den i beslag. Dennis får nu kontakta godsavdelningen för att hämta den. Tyvärr är den ganska slaktad. Kåpor är bortslitna, inga lysen, ingen hastighetsmätare, inga regskyltar och chassinumret bortskrapat. Tur han har nyckeln till den så han kan bevisa att det är han som äger den.

Föräldramöte

Idag har jag jobbat 7-16 och Dennis har jobbat dagpass. På kvällen var jag på föräldramöte på förskolan.

Slut på bensin

Igår åkte jag och tjejerna till Gävle för att hälsa på Petra, Johan, William och Inez för första gången sedan de flyttade dit. Vi åt och fikade och åkte sedan hemåt när Hanna skulle sova middag. När vi startade så stod det på mätaren att det var 12 mil till tom tank, men det borde ju gå bra tänkte jag då det är 10 mil till Uppsala och den drar mindre på landsvägar. När jag körde ut på E4 stod det 10 mil till tom tank... När jag hade 4 mil kvar så stod det 2 mil till tom tank... Så jag började sänka hastigheten då bensinförbrukningen blir lägre då. Det finns inga mackar precis intill vägen, jag hade i så fall behövt svänga av mot mindre orter. När det var 3 mil kvar stod det --- mil kvar till tom tank så jag sänkte hastigheten ytterligare och blev väldigt nervös. Men vi klarade oss! Svängde av i norra Uppsala och kunde glida in på Statoil.

På eftermiddagen städade vi och sedan kom Olle, Emilia och Julia hit och åt tandoorigratäng.

Streetdance 2

I lördags åkte jag och tjejerna till Ikea och fikade med Anneli och hennes Sebastian och William. Vi åkte därefter till City Gross för att äta korv och köpa godis. På vägen hem somnade Hanna så jag satt kvar i bilen medan Nelly tog på sig regnkläder och cyklade en stund innan det var dags att väcka Dennis. På eftermiddagen var vi bara hemma och hade tråkigt, Dennis åkte till jobbet för ett till nattpass.

Dennis tipsade mig om en sida som heter swefilmer.com. Där kan man se filmer och serier gratis och vi har vår dator kopplad till tv'n. Jag valde att se en dansfilm denna kväll. Den heter Streetdance 2 och som alla andra dansfilmer så är storyn ganska förutsägbar och skådespelarinsatserna varierande, men finalen den är alltid grymt bra!

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0