Synundersökning och Gävle

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags hade jag tid 16.30 på Synsam i Gränby för synundersökning gällande terminalglasögon. Sedan handlade jag på Kvantum innan jag cyklade hem. 

I onsdags jobbade jag bara. 

I torsdags hämtade jag Hanna på fritids. Nelly var redan hemma. Efter middagen kollade vi på Harry Potter-film. 

I fredags jobbade jag bara. 

Igår vaknade jag kl 9. Jag städade och dammsög. Sedan tränade jag en halvtimme på löparbandet. Efter dusch tog jag buss till stationen. Köpte en sallad och åt på tåget till Gävle. Jag mötte upp Petra vid bion och vi såg Unga kvinnor. Därefter gick vi till italienska Basta, jag åt en pizza med getost, päron, valnötter och honung. Tog tåget hem kl 22.08. 

Idag sov jag till 9.30. Fortsatte städa då golvet behövde svabbas. Åkte sedan till Rusta och dollar store på ärenden och vidare till ica i Årsta för storhandling. Efter lunch cyklade jag hem till Susanne som hade klädparty för Me&I och bjöd på fika. Sedan hem för att hänga tvätt innan jag cyklade till Gränby och mötte upp Anneli. Vi åt på Pinchos. Cyklade hem kl 20. 

(null)

(null)

Tandläkare, turbo och bowling

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna var hos Dennis och följde med honom på innebandyträning. Efter middagen gick jag och Nelly till Palmbladsskolan. Vår närmaste åk 6-9-skola som hade öppet hus kl 18-20. När vi kom hem hade även Hanna kommit hem. 

I onsdags efter lunch åkte jag till tandläkaren för att laga hål. Sedan tillbaka till jobbet igen. Efter jobbet hämtade jag Hanna på fritids. Nelly hade redan kommit hem. Efter middagen skjutsade jag Hanna till träning i Lindbacken 18.15. Hämtade henne kl 19.30.

I torsdags hämtade jag Hanna på fritids. Nelly hade bakat chokladbollar och vi spelade spel hela kvällen. 

I fredags morse hade jag tid på vårdcentralen för att ta bort stygnen där prickarna suttit. När jag kom hem från jobbet så hade Nelly en kompis och Hanna två kompisar hemma. Jag skjutsade Nelly och Ebba till träning i Johannesbäck. Vi gjorde tacos som Hanna, Isabell och Elise åt. Nelly fick skjuts hem av Ebba, då åt hon och jag tacos. Isabell blev upphämtad kl 21 och Elise sov kvar. 

Igår bakade vi scones till frukost. Elise blev upphämtad 11.30. Efter lunch åkte vi till Turbo, hämtade upp Hannas kompis Lilianna på vägen dit. Nellys kompis Ebba kom också. De lekte i tre timmar innan vi åkte hem igen. 

Idag efter frukost åkte jag med Hanna till närakuten då hon haft öronvärk igen. Efter 30 min fick hon träffa sköterska som då bokade in oss till läkare 12.45. Vi gick in till stan och köpte en smoothie medan vi väntade på vår tur. Läkaren tyckte att röret inte längre sitter på rätt plats, så vi får boka ny tid på öronmottagningen imorgon. När vi kom hem gjorde barnen läxa och vi bakade donuts. Sedan åkte vi till O’Learys för att bowla. Därefter åt vi middag där också. 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Storvretacup forts.

I måndags klev vi upp 6.30. Hanna hade samling på Ifu 7.30 för match i cupen. Det blev storvinst. Vi stannade kvar en stund på Ifu och kollade på andra matcher. Emma hämtade upp mig 10.30, vi åkte till gamlishallen och kollade på Nellys match. Blev 4-3-förlust i sista minuten, Nelly gjorde alla tre målen. Vi skyndade tillbaka till Ifu och kom precis när Hannas match skulle börja. Blev även här 4-3-förlust. Jag och Hanna åt en korv med bröd och åkte sedan hem och vilade en stund. Hanna hade ont i örat så jag bokade en tid på öronjouren på sjukhuset eftersom hon har rör i örat. Kl 17 fick vi komma dit. Läkaren tyckte att röret lossnat lite på ena sidan, men satt fortfarande på rätt ställe så han ville inte göra något. Vi skulle istället boka tid hos hennes vanliga öronläkare. Vi åkte sedan till Fyrishov där Nelly hade spelat en match med vinst och hon var precis på väg hem. Nu var det bara Hannas andralag kvar som skulle spela och efter den matchen var det prisutdelning för hennes lag. Därefter följde hon med Dennis hem. Jag stannade och handlade på Willys på vägen hem. 

I tisdags var jag förbi vårdcentralen och lämnade ett urinprov. Sedan jobbade jag bara. 

I onsdags åkte jag från jobbet vid 10 och hämtade upp Hanna hos Dennis. Barnen har fortfarande jullov och var ensamma hemma. Hanna hade fått en ny tid kl 11 på öronavdelningen på sjukhuset. Även denna läkare ville låta röret sitta kvar, men det kommer troligtvis ramla ut inom några veckor. Hon tyckte det kändes bättre, bara lite ont när hon gäspar. Jag skjutsade hem henne och sedan tillbaka till jobbet. Efter jobbet hämtade jag upp barnen. Efter middag skjutsade jag Hanna på träning i Lindbacken 18.15. Spelade sedan tv-spel med Nelly. Hämtade Hanna kl 19.30. 

I torsdags började skolan igen. Jag cyklade till läkarhuset inne i stan där jag bokat tid 8.40 för att ta bort en prick i pannan och tre på ryggen. Sedan jobbade jag bara. 

I fredags hade jag tid på vårdcentralen kl 14 för uppföljning av blodtrycksmedicin, jag ska höja dosen lite. Sedan åkte jag till Gränby och bokade tid för synundersökning. Därefter åkte jag till biblioteket och lämnade tillbaka en bok. Jag handlade på Ica på vägen hem. 

Igår sov jag till kl 10. Jag var trött och slappade i soffan större delen av dagen. På eftermiddagen rensade jag i kyl och skafferi och slängde matvaror som gått ut i datum för 1-3 år sedan. 

Idag tog jag det lugnt på förmiddagen och försökte peppa mig själv till att träna. Till slut gick jag bort till gymmet och körde 30 min på löparbandet (intervaller). Det var många månader sedan sist... efter dusch åkte jag iväg på ärenden till biltema och stadium. Sedan storhandlade jag på ica. Köpte med sushi hem.

(null)

 

Storvretacup

I fredags sov vi länge. Jag hämtade Hanna och Svea vid kl 14 och de åt lunch hos oss. Jag skjutsade Nelly till träning kl 17. Hanna och Svea gick på Gränby med hennes mamma. Jag hämtade Nelly 18.30. Hanna kom hem vid Kl 19. 

Igår klev vi upp kl 6.50. Vi skjutsade Nelly till samling på Fyrisskolan kl 8.15. Sedan åkte jag och Hanna till Storvreta för hennes match. Blev vinst med 11-0. Vi åkte fort tillbaka till Fyrisskolan och hann se Nellys andra halvlek, det blev vinst. Nelly följde med sitt lag för att äta lunch och titta på film. Jag och Hanna åkte till gamlishallen för att titta på hennes andra lags match (de är uppdelade under cupen) och åt pastasallad. Vi åkte sedan hem och vilade en timme. Jag skjutsade Hanna till O’Learys där hennes lag skulle äta. Sedan hämtade jag upp Nelly och skjutsade henne till samling på bolandsskolan 17.20. Då hade Dennis precis slutat jobbet så han kollade på hennes match som blev oavgjord. Jag åkte till Ifu och mötte upp Hanna och tittade istället på hennes match 18.20 som de vann med 12-2. Vi köpte med oss chop chop hem och Nelly var då redan hemma. 

Idag klev vi upp kl 6. Nelly hade samling på Ifu 7.15 och Hanna 7.30. De spelade match samtidigt så jag kollade på Hannas eftersom Dennis är tränare för Nellys lag. Nelly förlorade, medan Hanna vann med 10-0. Nellys lag åkte iväg till O’Learys för bowling och lunch. Hannas lag åkte till Fyrishov för bad. Jag badade inte utan vaktade henne i tre timmar, vi åt medhavd pastasallad. Efter dusch kollade vi på Nellys match på Fyrishov, blev förlust. Sedan spelade Hannas lag på Fyrishov mot ett ryskt lag och förlorade med 5-4. Jag och Hanna åkte hem en stund. Jag åkte tillbaka till Fyrishov 20.15 och tittade på Nellys match, blev vinst med 3-2. 

Cupen fortsätter imorgon. 

(null)


Gott nytt år

Efter slalom åkte vi hem och fixade i ordning oss. Vid 16.30 kom två familjer till. Vi började med bubbel och försnacks. Sedan fick barnen äta sin förrätt och varmrätt; korvspett och minihamburgare. Därefter åt vi förrätt bestående av marinerad laxröra i salladsblad. Varmrätt blev oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås och hemmagjord bearnaisesås. Barnen åt sedan efterrätt som var chokladterrin, hemmagjord jordnötsglass och kolasås innan vi åt samma. Vid 12-slaget gick vi alla ut på gatan och skålade. De sista gästerna åkte vid kl 2 och mina barn gick då och la sig. Jag kom i säng strax innan kl 3. 

I onsdags sov alla länge. Vi åt frukost kl 11.30. Sedan tog vi en promenad förbi skola och förskola. Efter lunch kom Ulf och Karin förbi en sväng och vi fikade. Kl 21.14 avgick vårt tåg mot Uppsala. Vi hade en kupé med tre sängar. Vi somnade vid kl 23.30 och vaknade 7.45. 

Kl 8.25 var vi framme i Uppsala och tog buss hem. Barnen slappade i soffan medan jag slumrade en stund i sängen. Efter lunch åkte vi till Gränby. Nelly gick i affärer med Esther, Hanna med Svea och jag fick gå ensam. Efter två timmars shopping åkte vi hem. Hanna var på träning i Lindbacken kl 18-19.30 och sov sedan hos Svea. 
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)



Slalom

I tisdags efter frukost så åkte vi till den närmaste slalombacken. Vi började med att åka endast nedre halvan av backen. Jag lyckades komma ner flera gånger utan att ramla. Men efter stund fick jag ont i fötterna och grillade korv istället. Barnen lyckades åka hela backen ända uppifrån. (Vissa bilder tagna av Magnus och Ulrika)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skridskor

I måndags vaknade vi i Luleå vid 9-tiden. Efter frukost åkte vi mot hamnen för att åka skridskor. Eftersom det regnat dagen innan så var isen väldigt knölig. För mig gick det inte alls bra, men barnen lyckades åka en bit. På eftermiddagen åkte jag och Ulrika till dollar store för lite shopping. Vi åt tacos till middag. 

(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0