Tivoli och innebandy


I måndags lämnade jag Hanna på förskolan vid 9. Nelly hade haft feber dagen innan så jag stannade hemma med henne. Jag själv hade ju knappt någon röst och försökte vila den, dessutom hade hostan kommit på besök. Vi hämtade Hanna kl 15. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 7. Jag jobbade hela dagen och vilade sen. Det började göra lite ont i öronen och jag fick lock för öronen. Ibland det ena, ibland det andra och ibland båda. 

I onsdags jobbade jag. Barnen blev hämtade tidigare av min mamma och mormor. När jag kom hem åt vi middag innan de åkte igen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7. Efter jobbet hämtade jag Hanna. Nelly hade följt med Fröya hem. Vi mötte upp dem på fotbollsplanen när träningen började 17.30. 

I fredags lämnade jag barnen kl 7. Efter jobbet stannade jag till på stan och mötte upp barnen. De hade blivit hämtade lite tidigare av Dennis då han varit på utvecklingssamtal för Nelly. Jag och tjejerna åt pizza och köpte godis på stan innan vi åkte till Årsta centrum. Vi handlade lite på Ica och cyklade hem. 

Igår sov vi till kl 8. På förmiddagen sorterade vi barnens kläder och tog bort alla sommarklänningar. Efter lunch tog vi buss till Fålhagens IP där det var tivoli. Tjejerna fick åka sex karuseller var, köpa sockervadd och lotter, spela på chokladhjul och fiska kasse med gosedjur. Sedan tog vi buss hem. 

Idag vaknade Hanna kl 7. Vi cyklade till Nellys innebandyträning kl 10, men den blev inställd då tränarens nyckeltag inte fungerade till gympahallen. När vi cyklade hem följde Esther med oss för att leka. Kl 15 var det dags för Hanna att gå på sin första innebandyträning, något hon längtat efter. Jag blir långsamt bättre, men har inte fått tillbaka rösten helt, hostar mycket och har lock för öronen. 












Jobbfest och tappat rösten

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Sedan mötte jag upp Petra som kommit från Gävle. Vi gick till Thai Village och åt middag och gick sen på bio och såg Ricki and The flash med Meryl Streep. Var hemma vid 21. 

I tisdags jobbade jag och hämtade sedan barnen. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Dennis fick hämta Hanna tidigare då hon fått feber och ont i halsen. När jag kom hem kände jag att jag också fått ont i halsen. Var trött och la mig kl 20. 

I torsdags var jag också trött i kroppen efter jobbet, blev en tidig kväll igen. 

I fredags efter jobbet var det dags för jobbfest. Vi var 35 stycken som åkte till en kollega ca 1,5 mil utanför stan. Vi var indelade i grupper som anordnat olika aktiviteter och lagat mat (för jobbets pengar). Jag var med i varmrättsgruppen och vi hade gjort en tipspromenad med bilder på oss själva när vi var små. Några i gruppen hade förberett kött och kyckling som serverades kall tillsammans med varmrökt lax som buffé. Jag hjälpte till med sallad och röror och vi värmde potatis och gratäng på plats. Vi åt även förrätt och efterrätt. Under kvällen blev jag hesare och hesare. Till slut hade jag ingen röst kvar. Men kul hade vi. Delade på taxi in till stan med några andra vid 1.45. Sedan buss hem vid 2.30. 

Vaknade vid 8 igår och hade ingen röst kvar, däremot hade jag ont i halsen och lite feber. Låg i soffan hela dagen och kollade serier på Netflix. Beställde oninepizza. Somnade till en stund på eftermiddagen. Drack te med honung flera gånger under dagen. 

Idag sov jag till kl 11. Ingen feber, lite ont i halsen och ingen röst. Har fixat med tvätt, disk och handling och däremellan vilat i soffan. Börjat kolla på ny serie som heter White Collar. På kvällen hade även Nelly fått feber så Dennis skjutsade hit dem innan de skulle lägga sig, så är jag hemma med henne imorgon. 









Pelle Svanslös och Kulturnatt

I måndags jobbade jag och hämtade sedan barnen. Vi är hemma ca 17.30 och barnen lägger sig senast 19. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. På vägen hem stannade jag till på stan och handlade. 

I onsdags jobbade jag. 

I torsdags hämtade jag Hanna efter jobbet. Nelly hade följt med Fröya hem efter fritids. Vi mötte upp dem på fotbollsplanen i Årstaparken där Nelly har träning på torsdagar 17.30-18.30. Det var soligt och skönt ute. 

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och hämtade dem 17. Vi handlade på Ica i Årsta innan vi cyklade hem. 

Igår vaknade jag kl 7 och kunde inte somna om. Vid 11 tog vi buss in till stan och lekte i Pelle Svanslös-parken. Vi åt lunch på Max och strosade på stan. Det var igår den årliga kulturnatten (även på dagen). Vi köpte sockervadd, lotter och godisremmar. Barnen handlade för sina egna pengar på leksaksaffären. När vi kom hem låg jag och vilade en stund innan det var dags att laga middag. 

Idag vaknade jag också kl 7, men låg kvar till 9. På förmiddagen städade vi och torkade damm. Vi bakade chokladbollar. Efter lunch kom Emilia hit och lekte i tre timmar. Barnen spelade tv-spel, jag och Hanna la pussel och spelade Memory, de lekte utomhus ett tag också innan Emilia blev hämtad. 




Lekparker

I måndags var förskolan stängd så jag var föräldraledig med Hanna. Vi lämnade Nelly i skolan 8.20. Sedan åkte vi till Ikea och åt brunchbuffe. Hanna ville leka i lekrummet så jag gick en runda i varuhuset och köpte krukor och galgar. När vi hämtat Nelly 13.30 så cyklade vi till Cirkuslekparken. Efter en liten stund ville de cykla vidare till Regnbågsparken i Gränby där det var roligare att leka. Vi hade med oss kakor och saft. När vi kom hem hade vi cyklat ca 6,5 km. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade dem vid 17. Då var det föräldrafika på förskolan med nattispersonalen så vi stannade en halvtimme där och fikade. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade dem vid 17. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade till 17. 

I fredags jobbade jag 7.30-17, handlade på vägen hem och slappade sen i soffan.   

Igår sov jag till 9.30. Jag ägnade dagen åt städning, tvätta kläder och kolla tv-serier på Netflix. Vid 17.30 tog jag buss in till stan och mötte upp Åsa. Vi åt middagsbuffe på Thai Village och tog sedan en cider på O'learys. Jag var hemma vid kl 23. 

Idag vaknade jag kl 9 och tog det lugnt på förmiddagen med Netflix. På eftermiddagen tog jag buss till Gränby och strosade i affärer. Köpte armband till mig själv och regnvantar till Hanna. 







grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0