Ikea

I måndags efter jobbet gick jag till Bishop arms och mötte upp Susanne för musikquiz. Vi cyklade hem vid kl 21. 

I tisdags efter middagen cyklade Nelly och Hanna till Nellys innebandyträning. Jag cyklade dit och mötte upp när träningen var slut kl 20. 

I onsdags cyklade Nelly till fotbollsträning som började kl 18 i Årsta. Jag skjutsade Hanna till hennes fotbollsträning i Johannesbäck. Sedan åkte jag till Ikea och köpte lådor och hyllor till kommande garderobsbygge. Jag hann även förbi Årsta centrum för att hämta paket och springa in på ica innan jag hämtade Hanna 19.30. Nelly hade precis kommit hem när vi kom hem. 

I torsdags åkte Nelly till Gränby för att därifrån följa med Ebba hem till Lindbacken. Hanna lekte med Svea och kom hem innan middag. Efter maten skjutsade jag Hanna till fotbollsträning i Lindbacken. Nelly hade samtidigt innebandyträning. Jag åkte hem och packade ur några flyttlådor. Båda barnen fick skjuts hem av Dennis. 

I fredags var det studiedag. Hanna gick till Träffis med Svea vid kl 9. Nelly cyklade till Gränby och mötte upp Ebba och Miranda för shopping. När jag kom hem från jobbet var båda barnen hemma igen. Vi skjutsade Hanna till Maxima där hon skulle sova över. Jag och Nelly åkte till kandyz och köpte godis. När vi kom hem skruvade vi upp fyra dörrar på hennes garderob. Vi satte även upp hennes tavlor.  

Igår vaknade jag kl 9. Vid kl 11 åkte jag till Ikea och köpte ett skåp till vardagsrummet och sängbord till Nelly. Garderobsstommarna till hallen var tyvärr slutsålda... jag hämtade sedan Hanna i skölsta. Vi åt lunch och åkte därefter till stenhagen för Hannas match. Medan de värmde upp åkte jag på ärenden till rusta, apoteket och Willys. Jag kollade på matchen och vi kom sedan hem vid kl 16. Jag skruvade ihop skåpet och lagade därefter middag. Efter maten skruvade jag ihop sängbordet. 

Idag sov jag till 8.30. Ewilyn kom till Hanna vid kl 11. De cyklade sedan ut en sväng. Ebba kom till Nelly vid kl 13. Hanna kom hem strax efter. Nelly och Ebba bakade muffins. Jag skjutsade Nelly och Ebba till match i gamla Uppsala kl 16. Och sedan vidare med Hanna till crossfit kl 17. Jag väntade kvar. När den var slut kl 18 så hämtade vi upp Nelly. Hämtade även mat på chop chop. Åkte förbi hos Dennis med träningsväskan på vägen hem. 

(null)

(null)

(null)

Garderober

I måndags efter jobbet mötte jag upp Susanne och Marcus på stationen. Vi åt sushi och gick därefter till Bishop Arms för musikquiz. Vi cyklade hem vid kl 21. 

I tisdags var vi i Stockholm på utbildning med jobbet. Slappade bara på kvällen. 

I onsdags kom jag hem vid kl 17 från jobbet. Barnen kom ungefär samtidigt då de varit på Gränby efter skolan. Jag skjutsade Hanna till fotbollsträning och Nelly till innebandymatch i Storvreta. På vägen hem stannade jag på rusta och köpte en större ram till Hannas poster. Jag lagade sedan middag. Därefter hämtade jag Hanna på Johannesbäck 19.30. Vi åkte förbi ica för att köpa säkringar. Köpte 10A, men behövde även 20A som inte fanns. Så vi åkte även till biltema. Sedan hem och äta. Jag bytte alla säkringar, men fortfarande funkade inte elen i Nellys rum och vardagsrummet. Nelly fick skjuts hem av inez. 

I torsdags efter jobbet åkte jag till Ikea köpte garderobsdörrar och -lådor. 

I fredags morse kom föreningens fastighetsskötare förbi hos mig. Han mätte ström och såg att det fanns ström i alla säkringar. Så el fanns in i lägenheten, men inte i alla kablar tydligen... jag cyklade sedan till jobbet. Efter jobbet åkte jag till Jysk och köpte garderob till mitt rum. Jag åkte även förbi candyz och ica. Susanne kom sedan över för att hjälpa mig bära in kartongerna. 

Igår vaknade jag kl 9. Jag hämtade upp Nelly 10.30 och vi åkte till Ikea för att hon skulle hjälpa mig bära två garderobsstommar ut till bilen. Jag skjutsade sedan hem henne till Dennis. När jag kom hem så fick jag hjälp av Susanne att bära in kartongerna. Därefter åkte jag på ärenden till hm för att returnera kläder och till rusta för att lämna tillbaka en mindre ram. Jag gick in på Lindex och skohuset och fyndade på rean. Jag tankade bilen på vägen hem. sedan var det dags att börja skruva ihop garderob i Nellys rum. Två stommar på vardera 1 m x 0,6 m x 2 m.  Det tog nästan fyra timmar. Säljaren kom förbi och hjälpte mig koppla in taklampan i vardagsrummet, därefter funkade all el i lägenheten! Vid kl 19 gick jag över till Susanne och drack vin i två timmar. 

Idag klev jag upp kl 9. Jag gick till Årsta IP och betalde ut Domararvode. Sedan hem för att skruva garderob i mitt rum i fyra timmar. Sedan åkte jag till citysallad och köpte lunch. Jag fortsatte sedan att skruva ihop sex lådor till Nellys garderob. Kl 18 var jag klar. Nu återstår att sätta fast dörrar, köpa hyllplan och köpa garderob till hallen. Jag åkte till ica och storhandlade. Därefter gick jag några vändor till sophuset med allt skräp. 

(null)

(null)

(null)

Tapetsering

I måndags hade båda barnen fotbollsträning kl 18. Medan de tränade åkte jag till Ica och storhandlade. När de kom hem 19.40 så åt vi middag. 

I tisdags när jag kom hem så åkte vi till rusta för att köpa överkast till Nelly. Vi köpte även tapeter till nellys rum och prydnadskuddar till Hannas säng. Efter middag cyklade Nelly till träning i Johannesbäcksskolan. Jag cyklade och hämtade henne efter träningen kl 20. 

I onsdags var inte barnen hos mig. Jag försökte ställa om min tv till digitala kanaler, men lyckades inte. Susanne kom över och försökte hon också. Till slut provade jag att koppla in en gammal digital-box och då fungerade det. 

I torsdags följde Nelly med kompisar hem efter skolan. Hon åkte med dem till innebandyträning i Lindbacken. Efter jobbet åkte jag till Gränby och hämtade upp Hanna som hade shoppat med Maxima. Efter middag åkte vi förbi ikea och köpte skrivbord och sängben till henne. Sedan skjutsade jag henne till fotbollsträning i Lindbacken. Jag satt kvar i bilen en timme, därefter var båda barnens träningar slut kl 20. 

I fredags cyklade jag förbi fritidsklubben och hämtade upp Hanna. Vi stannade till på ica och köpte fredagsmys. Nelly var hemma när vi kom hem. Vi åkte till rusta och köpte ramar. Handlade även tapet till Hannas rum samt tapetlim och tapetseringsverktyg. Efter middagen ägnade jag mig åt att skruva ihop skrivbord och sängben. Nelly hjälpte till en liten stund, Hanna lekte utanför med Svea och Maxima. 

Igår klev vi upp kl 9. Kl 10 hämtade vi upp Angel och Nova. Vi åkte till Latitude 59 där Nellys tjejklasskompisar skulle spela lasergame. Efteråt fick de marängswiss, saft och godis. Vi åkte hem och åt lunch. Jag skjutsade Hanna hem till Svea. Sedan började jag tapetsera Nellys vägg. Första tapetseringen i mitt liv... blev hyfsat bra, men med några skavanker. Dock så tog limmet slut efter halva väggen... så fick åka till rusta och köpa en större burk mitt i allt. Hanna kom hem och hämtade sovgrejer för att sova över hos Svea. Jag och Nelly kollade på film. 

Idag klev vi upp 8.30. Nelly gick till samling på IP 9.30. Jag började tapetsera en vägg i Hannas rum. Lite svårare när det var fönster, element och rör i vägen... och mer mönsteranpassning. Men det blev bra till slut, tog tre timmar. Nelly kom hem från matchen vid kl 13 och vi åt lunch. Hanna kom hem från match vid kl 14. Nelly gick hem till Maja och de åkte till dollar store. Jag och Hanna åkte till stadium och köpte innesportskor till henne. Därefter skjutsade jag Hanna till crossfit kl 17 och hämtade henne kl 18. Vi åkte förbi Dennis med fotbollsväskorna och köpte pizza på vägen hem. Då hade även Nelly kommit hem. Efter middagen gick jag till IP för att betala ut arvode till en domare. 

Inflytt

I måndags skjutsade jag Nelly till Dennis och parkerade i Årsta. Cyklade till jobbet. Hanna hade ont i halsen och var hemma. Så jag åkte hem lite tidigare vid kl 15. Jag skjutsade henne till Dennis vid kl 17. Ställde bilen i Årsta och gick till Susanne. Vi cyklade in till stan och åt sushi på stationen. Sedan gick vi till Bishop arms och spelade musikquiz. Cyklade hem till lilla lägenheten vid kl 21.30. 

I tisdags efter jobbet cyklade jag till Årsta och hämtade bilen. Gjorde ärenden på bl a rusta innan jag åkte hem. Hanna stannade kvar hos Dennis då hon fortfarande var dålig. Jag hämtade Nelly från innebandy i Lindbacken kl 20. 

I onsdags skjutsade jag Nelly till Dennis och parkerade i Årsta. Cyklade till jobbet. Efter jobbet cyklade hem och packade iordning alla våra saker så att kassar och väskor skulle vara redo för flytt. 

I torsdags var jag till mäklaren kl 12. Det var dags för tillträde och jag fick alla nycklar till lägenheten. Efter jobbet hämtade jag bilen i Årsta och tittade då in i nya lägenheten. Jag åkte två vändor fram och tillbaka med bilen fullastad med bl a barnens kläder, täcken, kuddar, luftmadrass, strandväskor mm. 

I fredags efter jobbet åkte jag två ytterligare vändor fram och tillbaka till nya lägenheten med bilen fullastad med bl a alla mina kläder, skor, all mat (torrvaror, kylt, fryst), torkställning mm. Därefter dammtorkade jag i lilla lägenheten och gjorde rent i kyl, micro och badrum. 

Igår klev jag upp kl 9 och åkte till nya lägenheten med bilen lastad med bl a mitt täcke, kuddar, hygienartiklar, elektronikprylar mm. Kl 10.15 kom mamma. Vi åkte då till lilla lägenheten och hämtade en av resårmadrasserna. Därefter åkte vi ytterligare en vända för att hämta den andra resårmadrassen. Samtidigt dammsög mamma och jag svabbade golven innan vi åkte tillbaka till nya lägenheten. Vi köpte lunch på chop chop och började uppackning av bl a alla köksartiklar. Nelly tittade förbi en sväng. Vi höll på i flera timmar innan vi avslutade kvällen med kräftor, ost- och charkbricka samt vin och bubbel. Susanne och Mattias kom över en stund. 

Idag klev vi upp kl 9. Vi gick till Årsta IP för att betala ut Domararvode. Sedan åt vi frukost och åkte till Ikea. Jag köpte två skrivbordsstolar, sängben, spegel, lampor och badrumsmatta. Vi åt korv och mjukglass. När vi kom hem fortsatte vi uppackning och ommöblering samt skruvade ihop stolarna. Hanna, Tuva och Nelly kom förbi en stund. Mamma åkte hem senare på eftermiddagen. Jag fortsatte med uppackning. Nelly kom och åt middag och lite senare kom även Hanna tillbaka. 

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0