Nickis äventyrslek

Idag har Nelly varit på Nickis äventyrslek med Julia. De sprang och lekte för fullt. Dennis och Hanna var där tillsammans med dem medan jag åkte till coop för storhandling. Lite gott till morgondagen blev det inhandlat också.

Nu har tand nummer 2 kommit upp ur Hannas tandkött. Dessutom har hon nu lärt sig att ställa sig upp mot vardagsrumsbordet. Dags att plocka undan alla prydnadssaker, igen...

El Maco

Igår var Nelly tillbaka på förskolan igen. Men inte på sin vanliga förskola, den är stängd denna vecka. Istället fick hon vara på den förskola som ligger näst närmast oss. Några av hennes fröknar och kompisar var också där, så det fungerade utmärkt ändå. 

När vi hämtat henne åkte vi till IKEA för att fika och köpa en ny matstol till Nelly. Vi har tittat på en svart, lite högre modell av stol för barn. Men den fanns inte inne, tidigast vecka sex kommer den tillbaka. Hanna får då ta över tripp trapp-stolen.

Vi åkte vidare till Elgiganten för att köpa en ny mobiltelefon till mig. Jag hade sett en HTC Wildfire i deras annonsblad för 1990 kr. Men den var redan slut!

Vi åkte sedan till Media Markt för se om de hade samma mobiltelefon. De hade den till ett bra pris om man väljer abonnemanget "kompis pott" för 249 kr per månad. Det ingår surf i den potten, men det tillkommer en förhöjd månadsavgift på 50 kr i 24 månader och ett kontantpris på 600 kr. Jag ska fundera ett tag, kanske kan bli en sådan. Det blev i alla fall en väldigt billig shoppingtur för en gångs skull.

Middagen intogs på McDonalds. Just nu säljer de El Maco-burgare, min favorit! Tur att jag inte räknar points för tillfället...

Dennis var på kvällen på fest med arbetskollegorna. Kl 3.30 kom han hem, låg kvar i sängen till kl 13.15...

2011

GOTT NYTT ÅR!

Igår jobbade Dennis hela dagen. Jag och tjejerna åkte buss in till stan för att byta julklappar som var lite för små i storlekar. På eftermiddagen fick småtjejerna bada och jag gjorde lite förberedelser inför middag.

När Dennis kom hem drack vi smoothiedrink medan maten tillagades. Till förrätt åt vi hummer. Vi delade den i två bitar och åt av hummerköttet som det var. Till det drack vi pommac. Varmrätt blev plankstek med ryggbiff, bearnaise, tomat och sparris. Rödvin intogs som dryck till middag. Sedan fick småtjejerna gå och lägga sig och vi fortsatte med efterrätten. Vi åt oststänger (comté) med flytande honung, päron, passionsfrukt, sharon, kiwi och gustafskorv. Eftersom dennis skulle fortsätta jobba hela helgen så blev det sängen tidigt även för oss vuxna. Inget skålande vid tolvslaget.











Även idag har Dennis jobbat hela dagen. Vi andra har varit inne och lekt och på eftermiddagen tog vi oss ut i snön en stund. Det var nollgradigt, men blåste en del. Hanna fick göra pulkdebut! Jag drog tjejerna runt på gården, så lite träning har jag fått idag.




Friska igen

Hyfsat friska är vi nu igen. Hannas ögoninflammation har nästan försvunnit. Jag har inte torkat hennes ögon sedan igår morse. Allas hosta är något bättre och febern är helt borta.

Annandag jul

På annandagen åkte vi till Atelje Hårlock för att klippa håret på mig och Dennis. För mig var det verkligen dags för klippning. Jag hade inte klippt mig sedan Hanna föddes, alltså nästan åtta månader sedan. Så nu känns det skönt att ha fått bort de slitna topparna.

Vi blev bjudna på lunch hos Jimmie och Karin och sedan åkte vi tillbaka till Krylbo. Dennis skulle med ett tåg till Uppsala för att jobba två nätter. Jag och tjejerna stannade kvar hos mamma.

Hanna sover ganska bra på nätterna (när hon väl sover), men vaknar alldeles för ofta och äter. Hon lägger sig ca 19.30 och vi kliver upp ca 7.30. Men däremellan vaknar hon ca kl 23, kl 3 och kl 6. Jag provar stoppa i nappen, men om det inte hjälper så får hon en flaska. Hon äter endast halva flaskan så egentligen är hon nog inte hungrig, bara snuttsugen. Jag försöker vänja henne med välling genom att blanda 25% välling och 75% ersättning i flaskorna. Nu ska jag börja med 50/50 istället så kanske hon blir mer mätt. Annars får vi väl ta några tuffa nätter med matavvänjning... när vi orkar...

En väldigt mammig liten Hanna har vi haft under julhelgen. Dennis duger också, men någon annan vill hon inte vara hos. Hon vill vara nära mig hela tiden. Är det någon separationsfas på gång? Eller är hon kanske inte van att träffa så många människor på en gång?

Både igår och idag kunde jag passa på att sova på förmiddagen tillsammans med Hanna samtidigt som Nelly lekte med sin mormor.

Igår kunde jag även åka in till Avesta och handla barnmat, helt barnfri. På kvällen kom alla syskon till Krylbo för att äta pizza.

Idag åkte jag och tjejerna tillbaka till Uppsala, så imorgon blir det uppackning och tvättning.

Julfin

Hanna hade på juldagen en klänning som jag hade när jag var liten. Och Nelly bar den sin första julafton.

Juldagen

På juldagens morgon kom Jimmie, Karin, Joel och Klara förbi för en julklappsöppning och lite lek. Efter jullunch så åkte vi till Krylbo för att träffa Malin, Pontus, Alex och Agnes för ytterligare en julklappsöppning. Och lite mer julmat...

Jag och Dennis har hittills inte köpt några julklappar till våra barn. De får så att det räcker ändå. Och vi har ju dessutom ingen "egen" paketöppning utan firar tillsammans med andra.

Nelly fick i sina paket pippihus, pippifigurer, pippinattlinne, 3 pippitrosor, bilmatta, väska med pyssel, pärlor, snören, prinsessblock, pärlplatta, tofflor, väska med hårsnoddar, 7 hello kitty trosor, hello kitty tandborste, 2 klänningar, Bamse DVD, 2 trosor, småböcker, handsydd nalle och 100 kr.

Hanna fick duplo, bultbräda, plastdjur, vagn med klossar i, hund som dras med snöre, tofflor, 2 mockasiner, trälarv med klossar i olika former, strumpor, 3 body, 3 byxor, 3 toppar, klänning, handsydd nalle och 200 kr.

Jag och Dennis fick armbandssmycke, 8 sojaskålar till sushi, specialschampoo, hårfukt, 2 planksteksbrädor, vita lakan, vita örngott, dansspel till wii, saker till mustangen, bok skriven av Dennis kusin och CD till minne av Dennis mormor och morfar.

Jag har säkert glömt något. Nöjda var vi i alla fall med allt! 


Jag tycker att jag lyckades äta julmat i rimlig mängd. Jag satsade mycket på sill, lax och även lite Janssons frestelse. Jag åt endast en mindre mängd av korv och köttbullar. Men när ostbrickan kom fram på kvällen, då blev det alldeles för mycket! En del choklad och rödvin fick plats i magen också.

Julafton

Nu är vi åter i Uppsala och jag kan uppdatera er om vår julhelg!

På julafton blev det stor jullunch hos mamma och Mats. Tillsammans med oss åt även Magnus, Ulrika, Marcus, mormor, farfar och Mats pappa. Många mumsiga sillar och en del annat gott slank ner i magen.

Efter maten kom Tomten. Nelly stod redo innanför dörren med ett inslaget paket i handen. I paktet låg alla hennes nappar! Som tack för napparna fick hon ett rött paket av tomten innehållandes en gitarr i barnstorlek.

Sedan bar det av till Hedemora och julfirande med Mona, Gert, Tord, Agneta, Ida och hennes pojkvän Joakim. Lite mer julmat åts och som tur var hann vi före tomten dit, så ytterligare en julklappsöppning blev det.

Att vara utan nappar har gått ganska bra för Nelly. Varje gång hon blir trött eller ledsen så säger hon att hon vill ha nappen. Men det brukar gå att prata om det eller avleda henne. De senaste veckorna har vi läst en bra bok som heter Kråke, Elsa och nappen. Första kvällen så åkte dock tummen in i munnen istället! Men den drog jag snabbt ur. Tummen kan gå sönder, sa jag till henne. Jaha, svarade hon och stoppade inte in den fler gånger.

En bild med kameran fick jag på mina tomtenissar. När jag sedan skulle ta kort med mobiltelefonen så ville de inte sitta still längre. Så det blev ingen bild som jag kunde skicka som MMS till er alla.




Dan före dopparedan

Igår var Nelly på förskolan. Dennis fick ligga kvar och sova medan jag och Hanna gjorde ärenden på stan. De två sista julklapparna blev inköpta, en födelsedagspresent handlades och ett besök på systembolaget blev det. Jag var in en sväng på jobbet och fick en julklapp därifrån; ett fint uppläggningsfat i två våningar.

Efter att vi hämtat Nelly och ätit mellanmål så begav vi oss iväg mot Dalarna. Vi och all packning. Jag och Hanna släpptes av i Krylbo, Dennis och Nelly fortsatte mot Hedemora. Jag gjorde mig i ordning för en utekväll med tjejgänget. Vi träffades på Kings Arms för att äta middag och dricka drink. Lammrack med klyftpotatis, rödvinssås och vitlökssmör blev det för mig, mums!

Idag träffade jag äntligen kusin Carro. Vi åt salladslunch på Pluscaféet och våra förhoppningar är att träffas snart igen!

Dennis och Nelly kom till Krylbo och medan Hanna sov middag så åkte jag och Nelly till ÖoB för att handla massor av choklad. Vi hann även med en liten visit hos mormor. När vi kom tillbaka så hade Mats och Dennis klätt granen och skinkan stod i ugnen. Just nu tittar vi på Bingolotto och äter skinksmörgås tillsammans med mamma, Mats, Magnus, Ulrika och Marcus.

Igår var det årets kortaste dag så nu går vi mot ljusare tider!

Julstök

Igår var Dennis sjukskriven. Jag passade på att göra lite saker på min att-göra-lista. Jag sorterade in räkningar i pärmen och jag sydde ihop små hål i några klädesplagg.

Jag har nu fått de två kvarvarande julklapparna i brevlådan. Dennis har ännu inte köpt den enda julklapp han skulle köpa... Han har i alla fall bestämt vad det ska bli. Och det lutar åt att det blir jag som får köpa den också då jag ändå har ärenden på stan imorgon.

Hannas ögoninflammation fortsätter. Hennes ögon kladdar ibland ihop och hon är lite röd och svullen. Stackars Hanna!

Idag var Nelly tillbaka på förskolan. Jag tog tillfället i akt och slog in alla julklappar. Det tog ca två timmar, tur att Dennis var hemma och kunde underhålla Hanna. Dennis är sjukskriven även nu i natt. Hans feber är nästan borta, men han är väldigt stel i kroppen, som träningsvärk.

När jag hade hämtat Nelly stannade vi kvar en stund utomhus och gjorde snöänglar. När vi kom in så klippte vi av en ruta på den remsa jag gjort inför jul. Varje dag klipps en ruta av och remsan blir kortare och kortare. Endast tre dagar kvar till tomten kommer...

Jag har nu börjat packa inför avresa mot Dalarna imorgon. Herregud, vilken packning det blir. Undrar om vi får plats i bilen...


Så här ser Nelly ut när hon får välja kläder själv, och drar upp halsbandet till pannan...

Julbord

Igår mådde jag och tjejerna lite bättre. Våra temperaturer låg mellan 37,5 och 38. Däremot har Nelly väldigt ont i munnen och har svårt att äta. Kanske är blåsor där igen? Jag har liiite ont i halsen.

Igår förmiddag var Dennis och Nelly till Allianshallen för att titta på innebandymatch. På eftermiddagen åkte Dennis till Stockholm för att träffa Uffe. Han kom hem idag på eftermiddagen.

Igår låg Hanna på mage på golvet. Plötsligt reser hon sig till krypställning och sätter sig på rumpan! Och det hände flera gånger under dagen, så nu har hon knäckt den koden.


Idag hade vi middagsbesök av Olle, Camilla, Emilia och Julia. Vi hade gjort julmat på snabbt vis. Jag hade köpt färdig Janssons frestelse som bara var att slänga in i ugnen. Jag hade köpt färdigskivad skinka som bara var att lägga upp på fat. Jag köpte färdig dopp i grytan som jag värmde på spisen och doppade vörtbröd i. Jag tog fram köpta köttbullar och prinskorvar som jag stekte. Vi hade även potatis, fyra sorters sill, kallrökt lax, hovmästarsås, rödbetssallad, ägghalvor med majonnäs och gustafskorv. Efter maten blev det glögg, lussekatt, pepparkakor, ädelost och ischoklad. Barnen fick julklappar. Och vi var väldigt mätta!

Nu på kvällen har även Dennis fått feber, så nu är det hans tur. Och ni skulle bara veta hur det är när en man är sjuk... Idag har det runnit kladd ur Hannas ögon. Hoppas de inte kladdar igen helt inatt.

Sjukstuga

I onsdags hade vi lekträff efter förskolan med två granntjejer.

I onsdags fick jag även mail från ett företag som jag beställt julklappar från att en av varorna var slut. Jag hade betalat dem den 5 december så jag tycker nog att de hade kunnat meddelat mig det mycket tidigare. Nu måste jag ut och titta efter något nytt att köpa. Hoppas bara de andra två varorna som var med i beställningen kommer i tid till julafton...

Igår vaknade Nelly och var lite varm. Tempen visade 37,9 och hon fick stanna hemma från förskolan. Dennis hade jobbat natt och fick gå och lägga sig medan jag roade tjejerna så gott det gick. På eftermiddagen tog jag bussen in till stan och en timmes julklappsshopping. De flesta av julklapparna är nu klara. Jag väntar ju på två som kommer på posten och Dennis ska köpa en till sin släkting. Jag nämnde för honom att det bara är en vecka kvar nu till julafton. "En hel vecka", sa han, "då har jag ju gott om tid att köpa julklapp!" Ja, det blir väl som vanligt, dagen innan...

Efter shoppingen träffade jag Petra och vi gick till Dragon Palace för en asiatisk middagsbuffé. Jag var jättesugen på kinamat och sushi, men när jag väl var där hade jag ingen aptit. Jag satt och frös, kände mig tung i huvudet och stel i kroppen. Vi gick sedan på bio och såg Fyra år till. Jag var inte helt fokuserad på filmen så det var tur att det var en lättsam film. Lite smårolig och annorlunda romantisk komedi. När jag kom hem var min temp 38,1. Det fick bli en tablett och sängen.

I morse var tempen 38,2 (och en ny tablett intogs) så jag har inte varit helt däckad, men känt mig hängig och trött. Nelly verkade piggare idag, men både hon och Hanna har haft lite förhöjda temperaturer. Dennis har varit i Stockholm hela dagen för att hjälpa Mats med fyrhjulingen. Vi tjejer har byggt tågbana, byggt lego, ritat, pusslat, läst böcker och tittat på film. Badat har småtjejerna gjort också. Hanna blir så till sig i badkaret och plaskar så mycket med händerna så Nelly blir rädd, haha.

Kalasbilder














Den har kommit!

Här hemma har det varit mycket gnäll, gnäll och skrik senaste tiden. Hanna vill inte sitta ensam alls. Det är svårt att få något gjort när hon hela tiden vill hänga på mig. Idag har hon grinat helt utan anledning. Då kom jag att tänka på att det kan vara tänder på gång. Jag stack in fingret i hennes mun och visst var det något vasst där!! Jag fick till och med en glimt av den lilla, lilla tanden!

Hostar gör hon fortfarande på nätterna och nu har även Nelly och Dennis fått tillbaka hostan. Hanna är som vanligt snorig och täppt i näsan. Det har hon varit nästan hela tiden sedan hon föddes, våran lilla gris. Jag tycke rinte koksalt eller äsdroppar hjälper så bra. På kvällarna sover hon oroligt och på nätterna har hon svårt att somna om. På dagarna är det olika, ibland sover hon långa stunder och ibland korta. Jag försöker hålla det till två sovstunder per dag, istället för tre (den tredje blir så sent annars).

nu har jag börjat byta ut ersättning mot mat och välling istället. Till lunch och middag blir det burkmat och till eftermiddagsmål kan det bli turkisk yoghurt med fruktpuré. På kvällen och natten blir det välling eller ersättning. Vällingen verkar hon inte alltid gilla, men ibland har den gått i, så jag provar ett tag till.

Lucia

Igår var det luciafirande på förskolan. Nelly är ju egentligen ledig på måndagar, men denna dag fick alla barn och föräldrar komma. Dennis jobbade tyvärr, men jag och Hanna ville inte missa firandet. Kl 7 ställde jag klockan på, kl 8 skulle Nelly vara där iförd uniform. Förra året hade hon tomteklänning, i år blev det lucialinne. Vi hade övat på sångerna när vi var utomlands och hon rörde faktiskt på läpparna ibland och sjöng med. Efteråt bjöds vi på lussekatt, pepparkakor och saft.





Kalas

Grattis pappa/svärfar/farfar 60 år!

Idag begav vi oss iväg till Hedemora föra att fira Gert som fyller 60 år. De hade öppet hus i Hedemora och många vänner hade kommit för att uppvakta honom. Vi blev bjudna på god mat och dryck. Jag höll mig till julmusten för att kunna köra oss hem till Jimmie och Karin där vi fått låna sängplatser. Två rum hade vi till och med fått att sova i.

Ínnan vi åkte hann Dennis med ett shoppingärende på Stadium. Han köpte ett par nya skridskor till sig själv. Så nu kan en utav oss åka tillsammans med Nelly på isarna. Nu är det min tur att köpa ett par till mig själv...

Veckorna går snabbt

Sitter och skriver med en liten Hanna sovandes på armen. Hon hostar och är täppt i näsan på nätterna och sover ibland lite oroligt, så jag tog upp henne ett tag.

Nelly har gått tre dagar på förskolan denna vecka och vi har under tiden försökt reda upp kaoset här hemma. Det kändes som om vi hade packning, tvätt och leksaker ÖVERALLT i lägenheten. Men nu är det äntligen storstädat här hemma!

I onsdags tog jag med Nelly in till stan för att fika på Kardemumma med Petra och Inez. En superstor bulle och varm choklad med grädde blev det. Vi hann även med att leka i stadsbibliotekets lekhörna och låna några böcker med oss hem, bl a Alfons Åberg.

Igår var vi hem till grannarna Ellen, Klara och Irma och lekte.

Idag har vi varit på öppna förskolans terminsavslutning och där ätit julskinkssmörgås och ischoklad. Till lunch fick vi besök av Bosse och Sanna.

Dennis jobbar inatt. Jag och tjejerna hade fredagsmys med chips. När de somnade passade jag på att titta på mina två inspelade avsnitt av Desperate Housewives.

Övriga bilder


Några av mina myggbett, på benet



Stolt tjej har knäppt sina knappar själv



På dagarna fanns det gratis lösglass

Matbilder


Min frukost



Omelette till frukost



Nellys frukost (förutom pannkaka). Jag smakade av hennes munk.



Lunch med bland annat friterad kyckling, fiskgratäng, spenat och bläckfisksallad



Lunch med kyckling, fisk, pasta och tomatsås, ris och linsgryta



Lunch med bland annan ris, smör- och citronsås, kykling, nudlar, vegetarisk lasagne och fisk



Lunch med bland annat potatisskivor, seafoodgryta, kyckling, ris och tomatsås



Pizzalunch



Middag med bland annat krabba, ost, skaldjurswok, ris, potatismos och grillad kyckling



Middag med bland annat grillad bläckfisk, ostsallad, ris, kyckling, potatis och fisk

Restaurangbilder


Ena halvan av förrättsbordet...



... och andra halvan



Brödbordet



Varmrättsbordet har jag ingen bild på, men bland dem stod en kock och grillade eller stekte någon rätt



Även på uteserveringen, där vi satt, fanns en grillmästare



Efterrättsbordet från ena sidan...



...och från andra sidan



I matsalen vid middagen

Ubåtsbilder


Bild tagen från färjan vi åkte med. Vi gick ombord på ubåten via en flotte.






vi hade platserna längst fram närmast förarhytten.



Alla hade fönsterplats.





Skeppsvrak






Dennis hjälper Nelly att klättra upp ur ubåten



Ombord på färjan tillbaka



OBS! Låtsashaj!

Hotellbilder


Barnstolarna var så rymliga att vi fick lov att lägga skötväskan bakom ryggen på Hanna



Varje kväll underhölls barnen av en clown, på tyska!



I lobbyn



I lekparken



Sångerskan som uppträdde varje kväll



Vår gata. Vårt rum är det första till vänster.

Poolbilder


Vid barnpoolen



Hanna sitter på solsängar som är täckta av våra solsängsöverdrag som jag köpte på planet



Nelly ville också åka bil...



Poolbaren

Strandbilder















Nelly vågade inte rida på kamelen Oscar



Hannas uppblåsbara badbil som vi köpte där









Helt utmattade efter en dag på stranden...

Dag 99

Oj, nästan 100 dagar nu!

Jag är tillbaka från resan och det var väldigt spännande att ställa sig på vågen. Enligt min egen våg har jag en uppgång på ca 1 kg, det är lite bättre än vad jag trodde faktiskt. Det känns som jag inte har gjort annat än ätit och druckit under två senaste veckorna.

Jag har nu bestämt mig för att ta en liten paus med pointsräknande och matrapporter. Jag återkommer efter nyår då det brukar infinna sig en "nystarts-motivation". Min plan fram tills dess är att stå still i vikt.

Tillbaka till vardagen

I söndags kl 20 var vi tillbaka i Uppsala, Sverige. Tillbaka till snö och kyla. Vi stannade till på McDonalds för att köpa med oss lite middag hem.

Igår började den tråkiga delen av resan; att packa upp och tvätta kläder! Vi tvättar allt vi haft med oss och fick ihop fem och en halv tvättmaskin (dessutom blev det två maskiner med tvätt som var kvar sedan innan resan).

Igår var vi även tvungna att åka till affären, då vårt kylskåp gapade tomt. Det behövdes inhandlas kylvaror, frukt och grönsaker. Vi åkte också in till stan för att hämta ut vår stationära dator soom varit inne för reparation igen. Den gick sönder precis innan vi skulle resa, samma fel som förra gången vi lämnade in den. Vi fick denna gång ett nytt och bättre grafikkort installerat, och de gjorde det gratis.

Dessutom hade vi en hel del post och reklam att gå igenom. Och 15 morgontidningar att läsa, det är vad jag spenderat en del tid med idag. Idag har jag även skickat in fotografier för framkallning. En del av dem kommer ni att få se här på bloggen. Jag har tänkt att jag ska göra en fotobok med de bästa fotografierna.

Det jag har framför mig nu är att gå igenom tjejernas alla kläder i garderoben. Mycket har de vuxit ur, men jag ville vänta tills sommarsäsongen var över innan jag rensar bort alla tunna kläder.

Jag har redan handlat de flesta julklapparna, så jag hoppas att jag inte kommer känna någon julstress.

Giftun Azur

Så hette vårt hotell i Hurghada. Det var ett stort hotell med ca 500 rum. Jag hörde en annan svensk berätta att de hade 600 anställda, varav 200 städar. De flesta gäster var tyskar och många i personalen kunde prata tyska. En del ryssar och skandinaver bodde också där. Servitören vi hade på middagen berättade att han arbetade VARJE dag i två månader och sedan var ledig i 10 dagar. Det var nog ganska långa arbetspass då jag såg honom både under frukosten och middagen. När det gäller personalen såg jag endast män som arbetade på hotellet! Eller jag såg EN kvinna också, som jag tror var städerska. På skönhetssalongen fanns nog också kvinnor.

Det fanns två pooler, varav en barnpool. Det stod i katalogen att en var uppvärmd, men det var den INTE! Det kan kanske ha varit ca 21-22 grader, som svenska sommarvatten. Jag tyckte det var svårt att komma i vattnet, men Nelly verkade gilla det ändå. Stranden hade härlig sand och gratis solstolar och parasoller. Det var ganska långgrunt, lagom djupt tyckte jag. Det var en privat strand så man slapp bli störd av tiggare och försäljare. Fast några försäljare fanns det som hörde till hotellet eller hade avtal med dem. Det gällde bland annat massage och båtutflykter. De kunde dock acceptera ett nej utan att tjata. Vi bodde som jag tidigare berättat i radhuslängor, med mycket grönska. Vi hade ca 200 meter till poolen och ytterligare 50 meter till stranden. Åt andra hållet var det nog 100 meter till huvudrestaurangen.

Tyvärr så fick man röka på de flesta ställena, bland annat i lobbyn. Huvudrestaurangen var uppdelad så att halva var rökfri…

Nu är jag så sugen på att börja planera nästa resa! Jag kan mycket väl tänka mig samma hotell igen, det var väldigt prisvärt. Det som gör att hotellet har klass 3,5 istället för klass 4 är nog att det inte är så nytt. Rummet såg fräscht ut vid första anblicken, men man ska inte börja titta så noga hur det är byggt...(Kranen till duschen satt till exempel inte fast ordentligt i väggen). Annars finns allt man behöver för en underbar semester! Vi vill gärna åka någonstans innan Hanna fyller två år (så hon åker gratis), antagligen blir det i början av 2012. Längtar redan!

Aktiviteter

Hotellet hade nästan varje timme någon aktivitet för gästerna. Dennis fastnade för pokerspel som gick av stapeln kl 16 på dagarna, han spelade nog fem gånger. Inga pengar var inblandade, bara ära. Det blev ingen vinst, men två andraplatser. Ett gym hade dem som var gratis. Dennis tränade fem gånger, men tyckte inte vikterna var så bra att träna med.  Jag tränade en gång, på löparbandet. Första gången på ett och ett halvt år som jag sprang, det var faktiskt skönt. Jag körde en halvtimme och det blev lite intervaller med gång och jogging. Jag var då ensam i gymmet och det kändes lite läskigt. Det luktade heller inte så gott och eftersom det inte fanns något man kunde rengöra maskinerna med så kanske det inte var så fräscht där heller. Övriga träningspass blev istället i havet. Vid sju tillfällen simmade jag. Jag tog sikte på en av bojarna ute i havet, jag gissar att det kan ha varit ca 100 meter ut. Jag simmade fram och tillbaka fem gånger, så det borde ha blivit sammanlagt sju kilometer simning.  Båtarna fick endast köra utanför bojarna och innanför var det inte så djupt.

Jag tillbringade lite tid till att läsa. Boken jag hade med mig hette Babbeldrottningen i New York. Den fick jag i födelsedagspresent av Petra, så det var dags att läsa den nu när jag hade tid. Den var lättsam och rolig, en chic-lit roman.

Nelly var på kvällarna på kidsdisco. Det var en clown som tog upp alla barn på scenen och hade sång och dans med dem. Nelly var lite feg, så jag eller Dennis fick lov att vara med. Clownen pratade tyska, men det gick bra att följa med i rörelserna ändå. Efter det dansade hon till musiken och jagade/sprang med de andra barnen i samma ålder. Hon hittade många kompisar.

Mat & dryck

Ja, man kan inte påstå att vi varit hungriga eller törstiga dessa två veckor.

Om jag börjar med frukosten så var det en jättestor buffé med allt tänkbart. Jag åt oftast en halv omelett eller scrambled egg, naturell yoghurt med melonsallad till, nybakat bröd med färskost och marmelad och saftiga apelsinskivor. Till det drack jag ett glas ananasjuice. Det fanns även cirka 10 olika bakverk till frukost, bland dem chokladmunkar… Jag åt en halv sådan varannan morgon, som tur var så var de inte så stora. Dennis och Nelly åt pannkakor med chokladsås. Nelly åt dessutom chokladflingor med mjölk. Hoppas hon inte tror att hon får sådan frukost hemma också… Hanna åt gröt som vi tagit med hemifrån. Hon fick dessutom smaka naturell yoghurt för första gången.

Till lunch serverades buffé i strandrestaurangen som låg mellan stranden och poolen. Det fanns oftast en fisk-, kyckling- och kötträtt. Det fanns ris, pasta och någon form av potatis. Det fanns varje dag sallad, gurka, tomat, bröd och cirka 5 olika bakverk. Det fanns även en pizzabagare som stod och bakade småpizzor, ungefär lika stora som ”innercirkeln” av tallriken. Kön dit var ofta lång, då man fick vänta på att de skulle gräddas i stenugnen. Två gånger åt jag en hel pizza och två gånger åt jag en halv pizza. Annars försökte jag ta en portion med lite blandat, försökte fylla tallriken med mycket sallad. Om det serverades något riktigt gott så tog jag lite till, det hände bland annat när det var mozzarellafylld kalv. Till lunch drack vi vatten. Hanna åt ersättning.

Mellanmålet serverades också vid stranden och var lite onyttigare. Första veckan orkade vi inte äta mellanmål. Andra veckan åt vi lunch tidigare och blev då lite småhungriga på eftermiddagen. Maellanmålssnackset var lite onyttigare; ibland pizza, strips, korv med bröd och kycklingvingar (och bakverk förstås).  På dagarna när vi låg på stranden drack jag vatten och pepsi light.

Middagsbuffén liknade lunchen, men var mycket större. Många olika salladsröror, varmrätter och cirka 20 olika efterrätter! Varje kväll var det ett tema, såsom t ex barbeque, exotic, one world, Egyptian, arabic, spicy, Europe, hawkers och fisherman. Det var endast vid tre tillfällen som samma tema återkom. Kött-, kyckling- och fiskrätterna varierades på många olika sätt genom att grillas, stekas, kokas, gratineras och friteras. Och jag visste inte att man kunde variera ris på så många olika sätt, med till exempel saffran, curry, russin, cashew, tomat, kanel, olika grönsaker, stekt ris, risotto och kreolskt ris. Potatisen kunde finnas som kokt, klyftad, mos och bakad. (Endast vid en lunch var det strips… ) Jag gillade de gånger de serverade bläckfisk. En favorit jag fick var små degknyten som antagligen var friterade och innehöll smält ost, mumsiga men onyttiga. De serverades nog vid fyra tillfällen. Dessutom hittade jag andra veckan goda ostsallader, med till exempel melon i.

De första fyra dagarna smakade jag av lite olika efterrätter. De var jättefina och såg smaskiga ut, men jag tyckte inte de motsvarade förväntningarna. Jag hittade ingen favorit och resterande dagar lät jag bli dem. Till middagen drack jag två glas rött vin. Nu var det ju miniglas vi fick, de innehöll nog knappt en dl vin vardera. Men det var ju bara att beställa in fler glas om man ville… Hanna fick äta burkmat och medan vi åt fick hon små, små brödbitar att plocka med. Majsbågar är också en favorit hos henne. Nelly åt lite dåligt, vi fick försöka truga i henne maten ibland. Smörgås, ris och kyckling fungerade ganska bra.  Chokladmousse till efterrätt kunde hon ta några tuggor av.

På kvällarna satt vi i baren och beställde drinkar och annat gott. Tyvärr smakar inte drinkar så gott utan is, och jag ville inte be om det heller då den består av kranvatten. Jag tyckte de alkoholfria drinkarna var godare. Det kunde bli en drink eller ett glas vin samt lite pepsi light på kvällen för min del. Dennis drack mest öl och Nelly fastnade för 7up, kanske för att hon tror att det heter seve-napp… På fredagarna gick vi till närmaste market och köpte chips och godis.

Sol & värme

Det har vi definitivt haft! På dagarna har det varit 27-30 grader och på nätterna 17-20 grader. I havet var det nog 25-26 grader varmt. Inte ett moln och inte en droppe regn (eller snö). Det har varit lagom varmt. Vissa kvällar har jag tagit på mig en långärmad tröja och vissa nätter behövdes en filt på lakanet vi hade som täcke.

Varje dag innan vi gick till stranden så smorde vi in oss med solkräm. Nelly smordes med solskyddsfaktor 50 och använde solskyddsdräkt och solhatt för det mesta. Jag och Dennis började också med solskydd 50 första veckan och gick ner till 15-35 andra veckan. Dennis fick soleksem på ryggen och i pannan och fick skydda sig lite extra med kläder. Mitt ansikte är väldigt känsligt för solen och måste smörjas ordentligt. Dessutom tillbringade vi mycket tid i skuggan tillsammans med Hanna. Hanna badade med oss ca 10 minuter per dag. På kvällarna använde vi oss av myggmedel som vi tagit med oss hemifrån.

Vi lyckades hålla oss borta från magsjuka, nästan i alla fall. Dennis hade 1-2 dygn då han fick besöka toaletten lite oftare än vanligt, men inte hela tiden. Jag hade ont i magen en dag och kände mig lite illamående, men ingenting som kom ut. Hanna var lös i magen första veckan, vilket är ovanligt för henne, men andra veckan var det lika hårt som vanligt. Nellys mage betedde sig helt normalt. Vi hade med mycket handsprit och var speciellt noga med att använda det varje gång vi tagit i pengar.

De enda butikerna vi besökte var de som låg precis utanför hotellet. Dennis köpte ett par nya badshorts (han glömde ett par på stranden som försvann).  Nelly fick en t-shirt och en tygväska med pärlor på.

Nya lärdomar

Det jag och Dennis har lärt oss är man inte får sova så mycket på nätterna. Tjejernas hosta är lite bättre, men Hanna brukar fotfarande ha hostattack på natten. Varje natt har Dennis fått bära runt på barn som hostar, är täppta i näsan eller har magknip. Jag sköter Hannas matning, 2-3 gånger per natt.

Matro vet vi inte heller vad det är. Vi måste gå och hämta mat en i taget medan den andra sitter kvar med barnen. Det kan vara ganska långa köer ibland, så vi hinner knappt se varandra. Och barnen är ibland väldigt trötta och inte alls intresserade av att äta.

Vår mat och dryck berättar jag mer om någon annan dag.

Knäppning

Nelly har också lärt sig något nytt under denna resa. Hon kan nu knäppa sina knappar själv i sin kofta! (Runda knappar som ska genom knapphål)

Crawling

Ja, inte i vattnet, utan på torra land. Igår när Hanna låg på sängen tog hon sig framåt en bit genom att kravla sig! Idag tog hon sig änu längre, så nu blir det på golvet hon får tillbringa sin dagar på resten av resan.

Vår plan var ju att vi skulle resa medan hon fortfarande sitter still, och det lyckades ju nästan...

Sindbad Submarines

Igår var vi på utflykt, vi åkte ubåt! Först fick vi åka en vanlig båt, modell liten färja i ca 25 min. Sedan fick vi kliva ner i ubåten genom en lucka. Där inne fanns plats for 44 personer. Alla platser var vid fönstret, två personer bredvid varandra vid samma fönster. Vi åkte ner som djupast ca 25 meter. Vi fick se många fiskar och ett gammalt skeppsvrak (säkert ditplacerat...). Jag hade gärna velat se mer färger, t ex blommor o koraller. Efter 45 min fick vi kliva upp på den vanliga båten igen. Det var i alla fall en häftig upplevelse att få åka ubåt, det händer inte så ofta.

Pa söndag åker vi hemåt igen. Vi landar i Sverige kl 18.10. Så på måndag blir nog nästa gång jag bloggar. Naturligtvis kommer ni få se en hel del bilder!

Just nu vill jag inte åka hem, det är så skönt med sol och bad. Jag längtar inte efter alla vinterkläder. Det jag dock saknar just nu är diskmaskin, tvättmaskin, micro, min säng och kudde. Det jag kommer att sakna när jag komer hem är frukostbuffen! Mer om den i ett annat inlägg.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0