Klädprovning

Efter att ha lämnat Nelly på förskolan så tog jag och Hanna en promenad in till stan, det tar ca 45 minuter att gå. Vi mötte Dennis som kom med tåget från Stockholm. Tillsammans åt vi sallad med kräftstjärtar, ägg, avokado och färsk spenat. Jag gick in i några affärer för att prova ut några festutstyrslar, men humöret sjönk i provhytten. Till slut hittade jag ett linne (på Vila) som åtminstonde dolde några valkar. Jag köpte då till och med två stycken i olika färger!

Midsommarbilder

Bajs

Idag har Hanna bajsat för första gången på sex dagar. Och på skötbordet kom det ytterligare fyra gånger. Jippi!!

4h-gård

Idag har vi tittat på djuren igen. Jag och tjejerna hade bestämt träff med Anneli, lilla Sebastian och pyttelilla William, för att äta mellanmål tillsammans.

Bio

Jag och Petra såg Sex and the city 2 på bio idag!

Åhhh! Jag är såld!

BVC

Dagens läkarundersökning på Hanna gav en OK-stämpel. Allt såg bra ut. Hon var vaken, glad och avslappnad. Resultatet blev 4 700 g och 58,5 cm lång.

Nu har ju lilla Hanna inte bajsat så mycket den sista tiden. Förra veckan kom det bara en gång. Vi har sedan onsdags provat en annan ersättning (Bifidus), men den har inte gett några resultat. Ska nu köpa magdroppar också. Sedan fick vi tips att prova katrinplommon eller messmör i ersättningen. Någon gång borde det ju komma ut. Men om det inte kommit något på två veckor får vi ringa BVC igen.

Midsommar

Midsommarhelgen har vi spenderat i Dalarna. Vi åkte till Hedemora i torsdags. Dennis har mekat med bilen. Nelly har lekt med kusinerna. Jag har mest bara ammat och ätit god mat.

I fredags tog jag med Nelly hem till kusinerna för att plocka blommor till midsommarstången. Av dem gjorde Karin en fantastiskt fin stång som vi sedan dansade runt. Mona ordnade tävlingar och lekar för både stora och små. Och sedan intog vi fyrarättersmiddag.

I lördags var vi i stugan och grillade mumsiga ribs och tzatziki. Där träffade vi även de två andra kusinerna som Nelly busade med. Kl 23.30 var vi tillbaka i Hedemora och Nelly somnade då på en gång, hon sov till kl 10 dagen efter.

I söndags spelade Dennis golf och jag tog med tjejerna hem till Siv och Carro. Vi fikade gott och som tur är träffas vi snart igen.

Vädret har varit härligt hela helgen. Jag hoppas kunna lägga in lite bilder när lilltjejen somnat.

Promenad

Igår kväll blev det en promenad fram och tillbaka till Coop. Totalt blev det 50 minuter (plus promenaden inne i affären). Med mig dit hade jag en tom barnvagn. Med mig hem hade jag inte en tom barnvagn. Då låg det bland annat blöjor, chips och glass där i. Jag klarade mig oskadd denna gång.

Grillning

Igår tog Hanna och jag oss ut på lunch. Vi mötte upp en annan mamma som fick barn nu i juni. En god kycklingtoast med mangodressing blev det och en liten promenad efter det.

Idag tog vi fram grillen för första gången i år. Karré med färskpotatis mumsade vi i oss.

Skrubbsår

Foten blev bra på en gång efter vurpan. Men knäna ser ut så här efter tre dagar (bild tagen uppifrån av mig själv).





Båttur

Igår var det dags för årets första båttur. Hanna låg på golvet och sov, men Nelly höll sig vaken.



4h-gård

I natt sov Hanna från kl 23 till 3.30. Sedan från 4 till 7. Hon hade kanske kunnat sova längre om inte Nelly vaknat och skrikit.

Idag skulle Dennis spela golf. För att slippa ha tråkigt så tog jag med tjejerna till en 4h-gård här i närheten. Vi tittade på grisar, kaniner, hönor, tuppar och getter. Och fikade lite.

På kvällen satt Nelly och tittade på Pippi Långstrump. Medan jag värmde mat åt henne så somnade hon i soffan kl 18! Jaja, eftersom hon varit sjuk så behövde hon väl ta igen lite sömn. Men en och en halv timme senare vaknade hon och var ledsen. Hon blödde då ur munnen, så några av blåsorna har nog gått sönder nu. Nu försöker vi söva om henne igen, men hon ligger och skrattar.

Promenad

Igår kväll kom jag äntligen ut på min första promenad sedan Hanna föddes. Jag tog med mig lilla tjejen i vagnen och gick ca 30 minuter. När jag kom tillbaka till huset tänkte jag ta en sväng till runt kvarteret. Men på väg över grusplanen vrickar jag foten och ramlar omkull! Och vickar nästan omkull vagnen samtidigt! Som tur var lyckades Hanna ligga kvar och tog nog ingen skada. Jag fick däremot ordentliga skrubbsår på knäna. Jag gick hem direkt så Dennis fick plåstra om mig.

Jag hoppas jag kan fortsätta komma ut på promenad några gånger varje vecka. Om jag vågar förstås...

Barnakuten

Igår var Nelly nästan feberfri. Men hon ville fortfarande inte äta och var ledsen och gnällig. Dennis upptäckte att det såg konstigt ut i hennes mun. Det såg ut som om strängen som sitter mellan tandköttet och överläppen åkt ner och fastnat mellan framtänderna. Överläppen var svullen och stod ut en bit, hon verkade ha svårt att röra den. Idag åkte vi till barnakuten för att kolla upp det. Läkaren såg blåsor på tungan och läppen, och hennes teori är att Nelly fått en infektion i munnen som gjort att tandköttet blir svullet och ömt. Möjligtvis en herpesinfektion.

Efter läkarbesöket åkte vi till leksaksaffären och köpte "pippifigurer" till duktiga tjejen.

Jag hade ställt in mig på en natt med lite sömn nu när Dennis jobbade och Nelly var sjuk. Nelly somnade ca 21.30 igår, men det ville inte Hanna göra. Hanna ville bara äta hela tiden i går. Mellan kl 15 och 24 åt hon nio gånger! Sedan somnade hon äntligen vid halv ett. Kvart i ett vaknade Nelly och var ledsen. Hon fick då komma in till min säng och sova. Sedan vaknade hon då och då korta stunder och drack och gnällde lite för att sedan sova till 8.45. Hanna vaknade för mat kl 5 och 8.30. Så jag fick nog i alla fall ihop ca 6 timmar sömn, inte så illa.

Middagsbesök igen

Igår åkte vi tillbaka till Uppsala. Nelly satt fram i bilen och var vaken hela vägen, vi satt och åt godis hon och jag.

På kvällen fick vi besök av Petra, Johan, William och Inez. De hade med sig tacogratäng och rabarberpaj, vilken lyx. Solen sken och vi satt på altan, medan barnen var i lekparken. Dennis som jobbade natt missade allt. Vi passade också på att fira William som fyllt sju år.

I Krylbo

I natt behövde jag inte sova bredvid Hanna, utan låg bredvid Nelly istället. Och det var ju inte så lätt, varm som en kamin och vaknade då och då mycket ledsen. Halv sex var det morgon och tempen var uppe på 40 grader igen. Vi bytte barn och jag matade Hanna för att sedan försöka sova bredvid henne istället. Lyckades väl få två timmar till.

Efter lunch gjorde vi ett besök hos gammelmormor Gun. Sedan tog jag med Hanna till stan för en fika med Nina och Anna. Köpte med lite fredagsmys hem till Nelly. Väl tillbaka till Krylbo och den heta Nelly kom vi på att det kanske är tänder på gång. Ja, det är inte alltid lätt att vara barn. Om man inte bara sover hela dagarna förstås.

Sist men inte minst: ett stort grattis till Jenny och Samuel och den nya lilla pojken!

Sjuk

Stackars Nelly har haft 40 grders feber nu på dagen och natten. Hon kräktes även en gång i natt, men sedan har det inte kommit något mer.

Dennis jobbar torsdag till söndag, så jag tog med mig tjejerna till mormor och morfar. Stannar här till på lördag. Nelly fick äran att sitta fram bredvid mig i bilen nu när airbagen är borta.

Till middag slank det ner en bit pizza med kebabsås från Vega, mums.

1 månad






Idag är Hanna 1 månad!

Stolta storasystern är 2 år, 3 månader och 4 dagar!

Gröna Lund

Idag blev det en impulsresa till Gröna Lund!

Resan startade kl 11 med inlämning av bilen på bilfirman, airbagen ska bort. Sedan fortsatte vi med buss in till stan för att inta lunch på sushi- och kinarestaurang. Tåget gick kl 13.09 till Stockholm och sedan ännu en buss till Grönan. Där hann vi med cirkuskarusellen, tuff-tuff-tåget, kärlekstunneln, flygande elefanter, veteranbilar, sockervadd och nappklubba. Det var lätt att spendera en tusenlapp... Tur att barnen än så länge går in och åker gratis. Energiknippet Nelly sprang och sprang hela tiden, ståbrädan var ju onödig att släpa med sig. Latmasken Hanna sov gott i vagnen. Kl 18.11 gick tåget tillbaka till Uppsala. Nu är vi hemma igen och alldeles slutkörda.



I väntan på tåget





På tåget




Cirkuskarusellen





Tuff-tuff-tåget





Kärlekstunneln





Cirkuskarusellen igen





Middagsvila kl 16





Sover gott





Fika

Igår var en riktig latdag. Orkade inte ens laga lunch, det blev en drive-in på McDonalds. En stund i lekparken var det enda vi orkade. Tur att Pippi Långstrump finns på DVD...


Idag fick jag sovmorgon till halv elva. Tur det då natten var full med uppvak och vakentid. Efter lunch åkte hela familjen ner på stan. Vi fikade och matade ankorna med korvbröd.

BVC

Jag har helt glömt bort att berätta att Hanna var på BVC i onsdags. Resultatet blev 56,5 cm lång och 4 400 g tung. När hon föddes för 3,5 veckor sedan var hon 54 cm och vägde 3 840 g.

Boktryckarparkens dag

Idag sov Nelly till 8.45! Och Hanna sov till 9.15 (dock med två matpauser under natten)!

Idag var det gårdsfest här i kvarteret. Jag har varit med och anordnat den och gjort en tipspromenad. Det fanns även ponnyridning, loppis, fika, ambulans och fyrhjuling. Tyvärr hade vi inte vädret på vår sida. I och för sig så slapp vi regn, men det blåste fruktansvärt mycket. Farmor och farfar var här och tog hand om Nelly så att jag kunde hjälpa till vid tipspromenaden. Hanna låg i vagnen och sov hela tiden. Eftersom det var så ruggigt och kallt ute så blev det tyvärr inga foton tagna.

Grillningen hoppade vi över. Istället gick vi in och stekte korven. Med oss var även Sanna, Love och Ella. Vi passade på att fira Love som fyllde 4 år samma dag som Hanna föddes. När de åkt hem så gick vi till grannen och lekte en stund. När godis- och chipsskålarna kom fram så blev Nelly fast vid dem. Trots det somnade hon på en gång när vi kom hem.

Middagsbesök

Idag har vi haft besök av Olle, Emilia och Julia. Vi åt pastagratäng med kyckling, tomatsås och ostsås. Till efterrätt blev det glass, ananas, maränger och sås. De fick även testa vårt nya wii.

Sommarfest

Igår var vi på sommarfest på förskolan. Barnen sjöng sånger och sedan var det picknick.










Lilla Hanna var också sommarfin.




Från farbror Jimmie fick hon denna body.


Wiiiiiii

Igår kopplade vi äntligen in min födelsedagspresent, Nintendo Wii! Jag och Dennis provade på bowling, golf och tennis. Sedan har vi 12 sporter till vi måste testa. Tur jag blir ledig ett tag nu så jag kan tjuvträna och sedan spöa Dennis, haha.

Skattepengar

Tjoho! Igår kom skattepengarna in på kontot. Några extra tusenlappar är aldrig fel, speciellt inte när man ska vara föräldraledig. Både jag och Dennis gick plus i år. Hälften av hans pengar går direkt in på resekontot. Nu gäller bara att bestämma vart och när vi vill resa...

IKEA

Idag var Nelly tillbaka på dagis, så jag och Dennis lunchade på Restaurang Fyrislund. Det blev en dagens; kummelfilé med romsås.

På eftermiddagen åkte hela familjen till IKEA för shopping, men två av sakerna vi skulle inhandla hade utgått. Så det hela slutade med fjuttiga 123 kr. Det blev en kudde till Nelly (Hanna får Nellys babykudde), en sax (Dennis var för stark igår när han skulle klippa) och 2-pack skärbrädor. Sen slank det naturligtvis ner lite saker i magen också. För 30 kr fick vi en korv med bröd, en pizzaslice, en cola och 3 mjukglassar!

Hemresa

Denna natt var lite bättre. Hanna vaknade ofta, men somnade i alla fall om snabbt.

Efter lunch var det dags att bege sig hemåt mot Uppsala igen. Nelly var vaken hela bilresan, men somnade när vi svängde in på våran gata! Så det var bara att väcka henne igen, sovandet fick vänta till kvällen.

Nationaldag

Söndagsförmiddagen gick även den åt till att försöka ta igen lite sömn. Lilla söta Hanna ville inte riktigt sova på natten, utan tittar hellre på mig när jag försöker sova.

På eftermiddagen åkte hela familjen till Folkärna och hälsade på Malins familj. Det är allt för sällan vi ses så det gäller att passa på. Ett besök i Fors hos Marcus och Marie blev det också. En mumsig blåbärspaj fick vi i oss där. Vi fick också med oss smultronplantor hem som ska planteras utanför vår altan hemma.

Kalas

Lördagsförmiddagen ägnade jag till att sova. När jag kom upp ur sängen gick jag direkt till lunchbordet. Vi var sedan inbjudna till 24-årskalas hos Ida i Falun. Mycket gott fanns där att äta, såsom snittar, paj, glass och kakor.

När vi kom tillbaka till Hedemora var det dags att grilla hamburgare och ribs. Till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Nelly busade med kusinerna hela kvällen och kom inte i säng förrän kl 22.30!

Besök på jobbet

I fredags åkte jag och Hanna buss in till stan för första gången i Hannas liv. Vi var inbjudna på fika på mitt jobb. Där träffade vi även Helena och hennes lilla Cornelia som är fem dagar äldre än Hanna.

Sedan åkte hela familjen till Krylbo för ett besök hos mormor och morfar, innan turen gick till Hedemora och farmor och farfar.

Lekparken

Idag har vi varit ute i solen nästan hela dagen. Nelly har lekt i lekparken, jag har latat mig och Hanna har sovit. Det blev ett bad för Nelly nu på kvällen och jag måste strax in i duschen. Dennis har långsamt börjat återhämta sig efter hjärnhinneinflammationen. Han har varit på sjukhuset och fått koffeindropp, får se om han lyckas somna ikväll...

Välkommen

Idag gör jag mitt första blogginlägg någonsin! Ni som läser detta får följa mig och min familj i vardagen. Jag heter Veronika och är 31 år. Jag har sambo och två barn. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010.

Välkommen till min nya blogg!

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0