Första advent

I måndags åkte jag till Köping för årets tre sista kundmöten. Var hemma 22.30.

I tisdags och onsdags hämtade jag barnen.

I torsdags jobbade jag, handlade på Ica och hämtade ut paket.

I fredags hämtade jag barnen och vi handlade fredagsmys och bakingredienser.

I lördags vaknade barnen 7.40. Vi åt nybakade scones till frukost. Hannas kompis ewilyn kom hit och lekte 11-13. Därefter bakade vi pepparkakor. 14.30 skjutsade jag Nelly till Tuva i skölsta och Hannas kompis isabell kom hem till oss och lekte. Jag bakade saffranskladdkaka med vit choklad. 17.30 hämtade vi Nelly och skjutsade hem isabell.

Idag vaknade barnen 7.50. Vi städade och bakade kolakakor på förmiddagen. Nelly hade danslektion kl 12. På eftermiddagen plockade vi fram alla julsaker och klädde (plast)granen. Hanna hade innebandyträning kl 16.

Höstfest

I måndags jobbade jag och åkte på kvällen till Köping för ett kundmöte. Var hemma kl 23.

I tisdags jobbade jag bara.

I onsdags åkte jag till Köping på tre kundmöten, var hemma kl 22.

I torsdags jobbade jag och på kvällen var jag på ett kundmöte i Uppsala, hemma kl 19.30.

I fredags efter jobbet hämtade jag barnen. Kl 17 kom Julia, snart 15 år, hem till oss för att vara barnvakt. Jag tog buss in till stan för att gå på jobbets höst fest på Borgens festvåning. Vi blev bjudna på trerätters middag och vin. Jag var hemma kl 23 och då var barnen fortfarande vakna och glada.

Igår vaknade barnen vid kl 8. Vid 11.30 tog vi buss in till stan och åt lunch på Max där de även hade ansiktsmålning. Vi gick på bio och såg Trolls.

Idag vaknade barnen vid kl 8. Nelly hade dansträning kl 12 och under tiden åkte jag och Hanna till en leksaksaffär. På eftermiddagen skjutsade jag Hanna till Dennis och Nelly till fotbollsträning. Därefter har jag bara slappat i soffan. Fick nyss ett sms från Hanna med en bild av en tandlös flicka.

Bilderna jag inte lyckades ladda upp tidigare veckor

Snö och is

I måndags, tisdags, onsdags och torsdags lämnade jag barnen kl 7.15, jobbade, hämtade dem kl 17, hem för att äta, duscha, göra läxor och i säng med dem kl 19. Utom torsdagen då Nelly har träning i Gränbyskolan 18.30-19.30.

Åkte bil hela veckan då mitt busskort gått ut och hemsidan där man kan fylla på inte fungerade. Hann inte åka iväg till något ombud för påfyllning eftersom jag skulle hinna hämta barnen. Fick dock skrapa is från rutorna varje dag och bildörrarna frös nästan fast. Har varit riktig vinter denna vecka.

I måndags tappade Hanna sin första tand. Det går tyvärr inte att ladda upp bilder här med appen, vet inte varför.

I fredags jobbade jag över för att ta igen timmarna jag missat de övriga dagarna när jag hämtat barnen.

Igår sov jag till 9.30. Jag åkte till Gränby för att kolla om det fanns någon ledig tid för klippning. Fanns en timme senare så då hann jag äta en italiensk pizza på food court medan jag väntade. Efter klippningen fyllde jag på mitt busskort och gick sedan förbi Clas Ohlson och köpte kupévärmare och snöborste till bilen. Hemma hann jag köra tvättmaskin innan jag åkte in till stan för att äta middag på la Parrilla med Åsa och Maria. Jag åt tonfisk. Var hemma 21.30.

Idag sov jag till 9.30. Jag har slappat, tvättat och diskat. Åkte förbi hos barnen med gympakläder och skor. Åkte till Ica och handlade mat.

Höstlov och halloween

I måndags lämnade jag barnen på fritids (höstlov), jobbade och hämtade dem igen. Vi åt middag medan de bytte om och sminkades. Det var halloween och barnen ville gå "bus eller godis". Vi åkte till Slavsta och gick runt hos de grannar de känner för att tigga godis.

I tisdags lämnade jag barnen på fritids. Jag jobbade och åkte på kundmöte i Örsundsbro två mil bort. Det regnade i Uppsala men blev snöstorm på vägen. När jag kom hem vid kl 21 så var det bara regn igen.

I onsdags skulle jag jobba hemma på förmiddagen då min nya diskmaskin skulle levereras och installeras mellan kl 8-12. De kom redan kl 8.30 och vara klara kl 9. Därefter jobbade jag och åkte på kundmöte i Upplands Väsby. Var hemma kl 21. Barnen var lediga med Dennis.

I torsdags efter jobbet kom Hanna hem till mig. Nelly kom efter innebandyträningen. De hade varit lediga under dagen.

I fredags hade jag tagit ledigt och barnen sov till 8.45. Vi åkte till coops parkering vid kl 11 där däckskiftarna hade drop-in. Det var lång kö, men eftersom det var minusgrader efter snöblandat regn så var det lika bra att få det gjort. Jag tänkte ge upp efter ett tag, men barnen tyckte vi skulle stå kvar i kön. Efter två timmar och 20 minuter blev det vår tur. Egentligen skulle jag nog behöva nya vinterdäck, men det har jag inte hunnit skaffa så jag kör på mina gamla ett tag till. Sedan åkte vi till Pizza Hut för lunch. Vi åkte hem för att städa och sortera på barnens rum. Rensade ut en del gamla och trasiga saker.

Igår sov barnen till 8.15. På förmiddagen ville Nelly sy på symaskinen och vi sydde en tröja till henne. Sedan tog vi buss in till stan och gick på bio, Husdjurens hemliga liv.

Idag sov barnen till kl 8. De lekte med lego tills vi åkte till Ica för att handla. Efter lunch lärde jag barnen att lägga patiens. Vi skjutsade därefter Nelly på fotbollsträning och Hanna på innebandyträning. Sedan tillbaka för att hämta Nelly och därefter hämtade vi Hanna.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0