Växling & bio

I söndags jobbade jag 10-17. Dennis och barnen spenderade större delen av dagen hemma, men hann även med en fika på IKEA. När jag slutade så mötte jag familjen utanför jobbet. Dennis åkte direkt till jobbet för nattpass och jag tog bussen hem med barnen.

I måndags sov Dennis några timmar på dagen och åkte sedan hem till sin kompis för att serva vår bil. Jag passade på att handla lite solkräm och mediciner till den stundande resan och satte in julens fotografier i album. Jag och barnen var ute i lekparken på eftermiddagen och Dennis åkte iväg till ytterligare ett nattpass.

Dennis sov kvar på jobbet igår morse då han skulle på utbildning vid larmcentralen på eftermiddagen. Igår jobbade jag 12-20.15. Jag lämnade barnen på förskolan och promenerade sedan in till stan. Innan jag började jobbet hann jag in på FOREX för att växla pengar. Förra gången jag växlade så betalade jag med kort och såg sedan på kontoutdraget att en uttagsavgift på 40 kr dragits! Tydligen så har min bank en avgift när man gör kontantuttag på bankkontor och växlingskontor. Efter ett argt mail till banken så ringde de upp mig och jag skulle få tillbaka pengarna då ingen på växlingskontoret hade informerat mig om detta. Denna gång tog jag ut pengar i bankomat innan jag gick in och växlade....

Idag tog Dennis sina föräldrars bil till Hedemora för att lämna tillbaka den. Han tog sedan tåget tillbaka till Uppsala. Jag och barnen var lediga så vi åkte till Elgiganten och shoppade. Det blev en ny hemtelefon med dubbla handenheter och en ny allt-i-ettskrivare. Vi åt lunch på MAX och på eftermiddagen fikade vi Brantingskonditoriet. Efter det mötte vi Dennis vid tåget. Han och barnen åkte hem medan jag gick på stan en stund innan jag mötte upp Petra. Jag hann med lite shopping på Gina Tricot där det inhandlades en klänning och en tunika till mig själv. Jag och Petra hade bokat biobiljetter till Mission Impossible, men med tio minuter kvar så ångrade vi oss och bytte till Hotel Marigold. Det är en feel-good film om ett gäng brittiska pensionärer som åker till Indien.

Skatteåterbäring & jämställdhetsbonus

Både jag och Dennis får tillbaka på skatten. Det är inte så konstigt när vi har betalat ca 42 000 kr i ränta på vårt bolån förra året och man får tillbaka ca 30% av dessa.

Dessutom kommer vi att få jämställdhetsbonus från försäkringskassan då vi båda varit föräldralediga med Hanna. Jag var ju hemma ganska länge med Hanna så efter att Dennis tagit ut sina 60 reserverade dagar så börjar bonusen att gälla. Han hade därefter taigt ut ytterligare 23 dagar vilket ger oss 2 300 kr extra för förra året som utbetalas med skatten. Från och med i år kommer bonusen varje månad som Dennis tar ut föräldrapenning (fram tills vi har tagit lika mycket). Nelly föddes innan det beslutet kom så för henne finns ingen bonus.

Sminkkväll

I tisdags fick Dennis sovmorgon. På eftermiddagen åkte hela familjen till Nickis Äventyrslek. Jag hade dock en riktigt förkylningsdag då hela kroppen var seg. Det började redan på måndagen och blev värre på tisdagen. Dennis åkte sedan till jobbet för nattpass, medan tjejerna lekte hemma med Edvin och Adrian.

I onsdags var barnen på förskolan medan jag ägnade dagen åt jobbsök. Jag till och med ringde till ett jobb för att visa extra intresse. Jag borde bli bättre på att göra det oftare och inte bara slänga iväg mailansökningar och bli en i mängden. Efter lunch kom en mäklare hit och värderade vår lägenhet. Vi har ju tittat runt på annat boende, men än så länge har vi inte hittat något. Vi trivs så bra i detta område och priserna blir lätt lite för höga med våra krav. Kanske blir så att vi blir kvar i lägenheten ett tag till. På eftermiddagen var vi bara hemma, barnen var ute och lekte i det underbara vårvädret. Detta var dagen då alla gårdens barn kom ut efter en lång vinter. Björn och hans Melvin kom in på middag hos oss och vi bjöd då på lasagnette.

I torsdags jobbade Dennis 7-15. Jag jobbade 10.30-18.30. När jag kom hem så hade Nelly feber. Tanken var att Dennis och barnen skulle åka till Hedemora denna helg, men planerna ändrades till hemmahelg istället.

Igår jobbade jag 12-20.15. Dennis skulle ha jobbat eftermiddag på larmcentralen men hade redan tidigare ställt in det passet då vår barnflicka inte kunde jobba.

På eftermiddagen hämtade Dennis hem vår bil från garaget, för nu har vi betalat skatten. Då tidigare ägaren redan har skulder hos kronofogden så räknar vi inte längre med att han ska betala den, så nu ger vi upp. Volvon är nu påställd igen.

Efter jobbet gick jag till en smink- och parfymbutik i vår galleria där vi tjejer på jobbet samlades för glamourkväll. Vi drack bubbel, åt snittar och blev sminkade. Vi fick halva priset på en läpprodukt, vilket passade perfekt då det var en läppglans jag faktiskt hade tänkt köpa. Den heter Buxom Lips och gör att läpparna förstoras lite. Färgen heter sugar och det är samma som jag haft de senaste två åren, men nu var det dags för en ny. När de övriga gick vidare till nattklubb så åkte jag hem till sängen.

Idag har jag jobbat 8-16. Dennis och barnen har varit på stan och köpt lördagsgodis och lekt på biblioteket. De hämtade mig efter jobbet och vi åkte till Gränby köpcentrum för lite shopping på leksaksaffär.  

Kalasbilder

Pannkakstårta som var med på Nelly kalas i Krylbo och Hedemora.



Nelly och kusin Klara fikar




Nelly med vingar som hon fick i present på födelsedagen




Kalas i lördags. Nelly, Anna och Emilia äter korv med bröd.




Love och Ella pysslar sin egen godispåse.




Edvin och Adrian pysslar.




Nelly med marsipantårta och chokladbollar.






Nelly med nyinköpt väska och flätor för födelsedagspengar.




Kalas i söndags. Inez fikar godistårta.




Sebastian.




Tjejerna leker i Nellys nya säng.




Februaribilder

Anna och Nelly på Emilias kalas




Nelly på skridskor




Hanna dricker varm choklad






Hanna i prinsessklänning med sin docka Lovisa



Barnkalas

I lördags fick jag sovmorgon till kl 10. Kl 12 började Nellys födelsedagskalas. Emilia, Anna, Edvin, Adrian, Ella och Love kom hit, men Klara var tyvärr sjuk. Barnen åt korv med bröd, pysslade, lekte, åt tårta och fiskade i fiskdamm.

Efter kalaset skjutsade vi Dennis till tåget då han skulle till Uffe i Stockholm på födelsedagsfest. Sedan åkte jag och barnen till Gränby köpcentrum där Nelly fick shoppa för pengar som hon fått i present av Magnus och Ulrika samt av gammelmormor Gun. Hon köpte en axelbandsväska, hårflätor, hårspännen och ringar.

I söndags var det dags för ytterligare ett barnkalas. Denna gång kom Sebastian, Inez, Emma och Maja. På kvällen kom Olle, Emila och Julia hit på middag. Vi åt hamburgertallrik och sedan semi freddo till efterrätt. Jag tror nog stora tjejen varit ganska nöjd med helgen som gått.

Idag har jag jobbat 8-14 och Dennis jobbade dagpass. Nu på kvällen har jag varit till gymmet, men denna gång har jag inte sprungit något utan endast promenerat. En förkylning har smygit sig på mig under dagen så jag känner mig inte helt pigg.

Vinkväll

I onsdags jobbade jag 8-14 och Dennis jobbade nattpass. I torsdags jobbade jag 8-16 och Dennis jobbade eftermiddag på larmcentralen. Jag ägnade kvällen åt städning.

I fredags jobbade jag 7-14 och Dennis jobbade 8-15. På kvällen hade jag vinkväll hemma med mina granntjejer. Vi var fem tjejer som drack vin och åt kex, ost och snacks. Vid halv ett gick de hem.

Nelly 4 år!

Igår var det dags för den stora dagen som Nelly räknat ner till i några veckor nu. Tjejen blev väckt kl 6.10 med presenter i sängen. Sedan åkte Dennis till larmcentralen för jobb 7-15. Jag jobbade 8-14 och hämtade sedan barnen. Nelly fick fler presenter på eftermiddagen och fick även välja dagens middag; McDonald's blev det.

Idag har jag jobat 8-14 och Dennis jobbade dagpass. På eftermiddagen tänkte jag att vi skulle vara ute i solen en stund, men det blåste tyvärr ganska kallt. Så vi var inne och byggde armband med nya pärlor istället. Jag har nu på kvällen varit och tränat på gymmet.

Final

I lördags jobbade jag 8-16. Dennis åkte hem på morgonen för att sova och sedan tillbaka till jobbet för ytterligare ett nattpass. Efter jobbet gick jag direkt till tåget för att åka till barnen i Krylbo. Barnen hade under dagen varit på kalas hos min mormor som fyllde 79 år! På kvällen tittade vi på finalen av melodifestivalen och jag kan nog hålla med om att rätt låt vann, den har en bra chans i eurovision i vår.

I söndags hade vi tjuvstart på Nellys födelsedag. Hon blev firad i Krylbo på förmiddagen och i Hedemora på eftermiddagen. I presenterna fanns bland annat regnkläder, strykjärn, påslakan, kläder, lego, klisterörhängen, ringar och pussel. På kvällen när det var dags för barnen att sova så åkte vi tillbaka mot Uppsala. Vid Avesta trodde jag att båda hade somnat i baksätet, men då hör jag "Nätten (hästen)! Nätten, Nelly". Hanna hade sett den stora dalahästen, men Nelly svarade inte så hon hade redan somnat. Hanna somnade strax därefter.

BVC & vaccination

I måndags jobbade Dennis förmiddag på larmcentralen. Jag var ledig och passade på att sortera bland barnens leksaker och kläder. Rensade bort kläder som Hanna inte längre kan ha och flyttade Nellys urväxta kläder till lådor eller till Hannas garderob. Nelly hade tid på BVC för 4-årskontroll. Hon är nu 104 cm lång och väger 15,4 kg med kläder. Denna gång skulle även synen testas. Hon fick ha en lapp för ena ögat och sedan titta på tavlan med bokstäver med det andra ögat. Hon skulle peka på en liten bräda vilka bokstäver hon såg, men eftersom hon kan bokstäverna så kunde hon säga vilken det var. Hennes syn blev godkänd. Sedan åkte vi till vaccinationsbyrån för andra sprutan med Twinrix till Hanna. På kvällen gick jag och Nelly till bokbussen medan Dennis och Hanna lagade mat. Jag åkte och tränade på löparbandet när barnen gått och lagt sig.

I tisdags jobbade Dennis förmiddag på larmcentralen. Jag lämnade barnen på förskolan och ägnade tiden till jobbsök. Jag hann även med en promenad till Brantingskonditoriet för att äta lunch med Anneli. Det blev även en promenad hem, totalt 7 km. När jag hämtat barnen så var vi ute och lekte en stund.  

I onsdags jobbade Dennis förmiddag på larmcentralen. Jag jobbade 8-14. På kvällen åkte vi till restaurang Java och åt asiatisk buffé tillsammans med Olle, Camilla, Emilia och Julia. Efter det hann jag med ett löppass på gymmet, det behövdes efter en mumsig middag. 

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 8-16. På kvällen åkte jag tillbaka till jobbet då vi hade snatteriutbildning. 

Idag fick Dennis sova då han ska jobba nattpass. Jag och barnen åkte till Årstakyrkan för att sjunga, fika och leka med Anneli, Sebastian och William. När vi kom hem satte vi oss i bilen och åkte mot Krylbo. På kvällen tog jag tåget tillbaka till Uppsala medan barnen stannade hos sin mormor och morfar. 

 

Grillning i Vedyxaskogen & sängbygge

I onsdags jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 10.30-19.30. Emma hämtade barnen på förskolan och stannade tills jag kom hem. Dennis var på kvällen med sina arbetskompisar på en pub för att äta middag. Men även för att fira att en av hans närmsta vänner har besegrat sin cancer. Det är två år sedan han fick diagnosen (då var han 26 år) och har sedan dess gått igenom många olika behandlingar med cellgifter och strålningar. Ingen av dem fungerade, så sista chansen var en ryggmärgstransplantation. Och nu är cancern borta!

I torsdags jobbade jag 12-20.15 så barnen började inte förrän kl 11. Dennis fick sovmorgon då han skulle jobba nattpass. Emma hämtade barnen från förskolan. 

I fredags var barnen på förskolan på förmiddagen medan jag var hos tandläkaren för årlig undersökning. Inga hål som ska lagas denna gång, men som vanligt en massa småhål. När jag hämtat barnen åkte vi in till stan och mötte Magnus, Ulrika och Ludvig vid tåget. Vi åt lunch, fikade och shoppade. Nelly fick födelsedagspresent i form av en bok med inbyggt piano och noter med bokstäver så hon vet vilken tangent hon ska trycka på. Sedan for de vidare mot Dalarna och vi tog bussen hem för fredagsmys med maränger och popcorn (som jag lyckades bränna). Dennis jobbade eftermiddag på larmcentralen.

Igår åkte vi hela familjen till IKEA och åt frukost innan vi shoppade loss där. Vi köpte en ny säng till barnen: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80123993/?query=KURA+V%C3%A4ndbar+s%C3%A4ng

Nelly ska sova överst. Inom kort kommer Hanna att sova på resårmadrass underst. Vi köpte även en ny hylla som ska stå vid fotändan av sängen: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20135300/

Sedan åkte Dennis till larmcentralen för eftermiddagspass. Jag och barnen var ute och lekte på eftermiddagen.

Idag fick jag ligga kvar i sängen en extra stund. När jag klivit upp så satte vi igång med att bygga ihop sängen. Vi var klara lagom till lunch och åkte då till Vedyxaskogen och grillade korv tillsammans med Helena, Andreas och Emilia. Dennis jobbade sedan eftermiddagspass på larmcentralen. Emilia kom hit och lekte medan jag byggde ihop nya hyllan. Nu sover Nelly i överslafen, får hoppas hon inte ramlar ner på golvet...

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0