Dop

I fredags hade Dennis återigen en kursdag (på sin lediga dag, men det betyder dubbelt betalt). Vi tjejer åkte till Årstakyrkan på öppna förskolan. Sedan blev det en tur till City Gross för att köpa fredagsmys. När Dennis kom hem på eftermiddagen så badade småtjejerna och vi åt sedan middag. När vi klätt på tjejerna pyamas, gett Hanna välling och borstat tänderna var det dags att åka till Hedemora. Efter ungefär halva vägen hade båda barnen äntligen somnat. När vi kom fram så bar vi in Nelly till sängen, men Hanna vaknade och fick sitta i soffan med oss en stund.

Igår var det äntligen min tur att få sovmorgon. När jag vaknat tog jag en liten promenad med Hanna, medan Dennis och Nelly åkte iväg för att byta till sommardäck på bilen. Efter lunch for hela familjen iväg till Avesta kyrka där vi skulle få se Ludvig döpas. Den lilla gossen sov och sov och sov lugnt under hela ceremonin. Efteråt följde fika i församlingsgården. Det var ca 70 gäster och fikat bestod av ca 10 olika bakverk. En helt fantastisk bullbuffé hade dukats upp och jag visste inte hur jag skulle kunna välja något att äta. Helst hade jag velat prova alla sorter men det fick inte plats i magen. Jag och Nelly delade på några av de helt underbara bakverken. Även Dennis och Hanna fick äta av vår tallrik. Vi träffade släktingar och vänner som farit från hela Sverige, bland annat från Luleå, Örebro, Skövde och Katrineholm. Detta var en minnesvärd dag.

På kvällen skulle vi ut och äta på restaurang Kings Arms i Avesta tillsammans med ca 30 av dopgästerna. Hanna lämnade vi av hos farmor och farfar i Hedemora. Hon är ju inte van att ha barnvakt, men det hade gått bra ändå. Lite svårt att söva henne på kvällen, hon var alldeles för övertrött efter dagens festligheter. Nelly fick följa med till restaurangen och skötte sig helt perfekt. Hon hade med sig kritor och papper och underhöll oss andra vid bordet. Middagen var mumsig och sällskapet mycket trevligt. När vi åkte tillbaka till Hedemora på kvällen så blev vi en man kort, Nelly stannade hos mormor och morfar.

Natten till idag sov Hanna tillsammans med Dennis och jag fick vara barnfri. Nästan sju timmar i sträck sov jag innan jag blev väckt för att gå upp och roa lilltjejen. Dennis fick sova vidare och vi åkte sedan till Krylbo för att äta god tacolunch. Nelly hade sovit bra trots att hon inte haft sin snuttehund med sig, hon tänkte nog inte ens på att den var kvar i Hedemora.

Lagom till Hannas eftermiddagslur så åkte vi vidare hemåt. Men inte ville hon somna inte... Nelly somnade däremot ganska fort. Vi har nyligen köpt portabel DVD med två skärmar till bilen som båda barnen fick titta på. Det är att rekommendera vid långkörning. Men Hanna tittade bara en liten stund, hon var återigen alldeles för övertrött och skrek hela vägen från Krylbo till Heby. Där gav vi upp och stannade till. Jag lyfte ur henne ur stolen och hon somnade på ett ögonblick i min famn. Men att försöka lägga tillbaka henne gick inte på första försöket. Vi fick vänta några minuter till och då gick det lite bättre. Dock svårt att få på henne bältet igen, det gäller att hon känner kroppskontakt hela tiden. Retsen av resan var betydligt lugnare. Jag fick äntligen en stund till att läsa i min bok som jag blivit beroende av. Nu har jag läst över 300 av de 700 sidorna.


Ulrika med lilla Ludvig och min bror Magnus. Till höger min bror Marcus som är Ludvigs gudfar.



Vi valde dessa fem sorter samt sockerkaka, kanelbulle och snickerskaka som hela familjen åt av.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0