Bio och lek

Igår var jag ledig. Jag och barnen tog bussen in till stan och mötte Ellen och Klara vid tåget från Knivsta (Irma var sjuk). Vi gick till Max för lunch och barnen fick ansiktsmålning. Sedan gick vi på bio och såg Var inte rädd långa farbrorn. En film med 5 korta filmer om spöket Laban och 1 kort film om lilla Anna, 45 min lång. Sedan tog vi bussen hem. 






På vägen hem blev vi bjudna på lekbesök hos förskolekompisarna Stella och Nova med föräldrarna Klas och Helena. Vi hade aldrig varit hos dem men cyklade till Slavsta och lekte med dem. Vi blev bjudna på middag och var hemma vid kl 19. 

Idag har Emilia varit här och lekt i fyra timmar, både inne och ute. Sedan var jag ute med barnen och spelade krocket och kastade boll innan vi gick in och tittade på Barbie-film. 


Jobbvecka

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Jag hämtade barnen och vi cyklade till en lekpark. Men det blåste väldigt kalla vindar så efter en stund fick jag tvinga med mig barnen hem istället. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Jag satt kvar på jobbet i massagestolen en stund. Sedan mötte jag Åsa och vi åt asiatisk buffé på China Garden då Åsa hade en rabattkupong på 20% på notan. Vi gick på bio 16.30 och såg Blue Jasmin, ett drama som jag tyckte var godkänd. Jag kunde då använda min biocheck jag fick på blodgivningen förut. Jag var hemma till kl 19 då min tid i tvättstugan startade. 

I onsdag jobbade jag 8-16 och hämtade sedan barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag tog sedan bussen till Gränby för att handla på Coop. Sedan kunde jag åka med mjuka linjen hem, tar bara 15 min. Kollade på Elementary som jag spelade in i måndags. 

I fredags jobbade jag 7-14 och hämtade sedan barnen. Kl 17 blev vi upphämtade av Dennis då vi skulle på middag hos Olle, Camilla, Emilia och Julia. Vi blev bjudna på köttgryta med ris och därefter hallon med glass. Vi åkte hem halv tio och Hanna somnade i bilen. 

När jag både lämnar och hämtar barnen samma dag på förskolan så tar jag oftast cykeln dit, låter den stå kvar och tar bussen till och från jobbet. Annars tar jag oftast vagnen med ståbräda, så får Dennis ta med den hem och sedan lämna den nästa gång. Det är 1,1 km och tar ca 12 min att gå med barnen i vagnen på morgonen. 

Jobb och lek

I torsdags jobbade jag 8-16. Väl hemma städade jag. 

I fredags jobbade jag 7-14. Sedan hämtade jag barnen och lånade Dennis bil. Vi åkte till mamma i Krylbo och åt plättar. Därefter åkte jag tillbaka till Uppsala och lämnade tillbaka bilen. 

I lördags jobbade jag 8-16. Strax efter att jag kommit hem så kom även mamma och Mats med barnen. Vi hade lördagsmys i soffan. 

Igår var vi lediga. Vi tog bussen in till stan på förmiddagen, åt lunch på Max och handlade lite. På eftermiddagen cyklade vi hem till Susanne och hennes Maja och Thea för lite fika och lek. På vägen hem lekte vi en stund i tåglekparken. 





Fyrishov

Förra måndagen var jag ledig. Jag hade bokat tvättstugan till kl 10. Jag tvättade och cyklade till Årsta och handlade. Sedan hämtade jag barnen och vi lekte på eftermiddagen. 

I tisdags var vi lediga. Vi tog bussen till stan, bytte buss och åkte vidare till Fyrishov. Vi badade, åt lunch och fikade. Nelly kan nu simma ca 8 m utan armpuffar och hon åkte själv i stora rutschkanan om jag tog emot henne. Hanna vågade åka mellanstora rutschkanan. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Från och med denna dag har jag månadskort på bussen. Efter jobbet shoppade jag lite julklappar till barnen och mötte sedan upp Petra. Vi tog tåget till Gävle och åt mat på Church Street Saloon; loaded potato skin och kycklingvingar. Blev även en frozen margaritas. Jag var åter hemma till halv tio. 





Italiensk middag

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och cyklade till jobbet för att arbeta 8-14. Jag tog det lugnt på eftermiddagen och kvällen; läste ut boken och tittade på inspelade program, bl a Elementary. 

Igår promenerade jag till jobbet och arbetade ett extrapass 13-18.15. Efteråt gick jag ett varv på stan då det var kulturnatten. Mycket folk ute och olika evenemang här och var. Jag ställde mig i kö för att köpa langos men gav upp när jag insåg att det skulle ta minst en timme innan jag var längst fram. Istället promenerade jag hemåt. Hemma började jag titta på en serie som heter Glee på swefilmer.com. Jag började från början och har nu fyra säsonger som jag kan roa mig med under hösten. 

Idag har jag bara varit ledig och tagit det lugnt. Försökte rensa ogräs och ta bort jord ur odlingslådan på altan och tog fram symaskinen för att sy kläder som det blivit hål i. Jag promenerade in till stan och mötte upp Anneli. Vi åt middag på italienska Trattoria Commedia. Sedan promenerade jag hemåt. 

En dag på stan

I måndags lämnade jag barnen kl 9. Sedan hade jag tid på sjukhuset kl 10 för att förnya receptet på p-piller. Den sorten jag nu använder gör att jag slipper blödningar vilket är väldigt skönt. Jag tog bussen dit och promenerade hem. På eftermiddagen läste jag i en av Marian Keyes böcker; Änglar. Jag har läst den för längesedan men kommer ändå inte ihåg något av den. Nyligen läste jag även hennes Sushi för nybörjare. Båda böckerna är väldigt bra. Jag cyklade till Årsta och handlade för att kunna göra skaldjurslasagne till middag. 

I tisdags cyklade jag till jobbet och arbetade 12-20.15. 

I onsdags promenerade jag till jobbet och arbetade 8-16. Jag tog bussen hem, hoppade på cykeln och hämtade barnen. 

I torsdags var vi lediga. Vi tog bussen in till stan och åt asiatisk lunch. Sedan gick vi till biblioteket och lånade böcker. Därefter gick vi till Svandammen och matade ankorna. Vi lekte i Stadsparkens lekpark och innan vi tog bussen hem så åt vi glass på stan. 



 
En riktig mysdag!

Jobbhelg

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 7-14. Satt kvar på jobbet en stund i massagefåtöljen, där rygg, rumpa, vader och fötter masseras. När jag kom hem låg jag och läste och tog det lugnt. Jag skulle egentligen ha skjutsat barnen till Hedemora, men Dennis åkte dit med dem redan på torsdagen.

Igår cyklade jag till jobbet och arbetade 8-16. Jag satt kvar på jobbet och väntade på att Åsa skulle sluta. Under tiden satt jag i massagefåtöljen, läste bok och fixade till mig. Vi gick till Pinocchio och åt pizza. Sedan gick vi till Pipes of Scotland och drack en cider. Vi satt en stund på Plocks uteservering och drack lite mousserande vin och avslutade kvällen på Olearys med en fruktdrink. Jag cyklade hem kl 24.

Idag har jag cyklat till jobbet och arbetat 9.45-17. Jag cyklade sedan till ambulansstationen och bytte till Dennis bil. Jag körde till Sala där jag mötte barnen som fått skjuts av Mona. Vi åkte hem och åt en varm smörgås innan sängdags. Dennis tog min cykel från sitt jobb och kom och hämtade bilen.

Intervjuer

I måndags skulle jag och barnen ha varit lediga, men jag hade bokat in en anställningsintervju så de fick gå på förskolan några timmar. Intervjun var på en redovisningsbyrå inne i stan. Jag har fortfarande inte hört något från dem, de vill ju gärna ha någon med erfarenhet så det ser inte så ljust ut för mig. När jag hade hämtat barnen så cyklade vi till tre olika lekparker och lekte.

I tisdags lämnade jag barnen kl 9. Även denna dag hade jag en intervju för en tjänst som ekonomiassistent. De skulle intervjua 10 personer av 200 sökanden så det är tuff konkurrens. Sedan tog jag en timmes promenad. Därefter var det städdags, vilket verkligen behövdes. Det låg saker precis överallt i lägenhet, speciellt leksaker. Skönt när det blir hyfsat rent igen. Framåt kvällen cyklade jag till Ica i Årsta och handlade. Sen kom jag på att jag hade fullt i återvinningshinken så jag cyklade till Årsta centrum igen med plast, glas och metall.

I onsdags cyklade jag till jobbet och arbetade 8-16.

I torsdags cyklade jag till jobbet och arbetade 10.30-18.30.

Skogsmulleloppet

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 7-14. Jag hämtade barnen och vi bakade hela eftermiddagen. Det blev chokladbollar, kolasnittar och äppelkaka. Sedan hade vi fredagsmys.

Igår cyklade vi hem till Anneli, Sebastian och William som bor i Gränby. Vi lekte i deras lekpark och fikade. På vägen hem stannade vi till på köpcentret. Vi åt lunch på Burger King, tittade i leksaksaffärer och handlade mat och lördagsgodis på Coop. På vägen hem somnade Hanna i cykelstolen kl halv fem. Hon fick sova några minuter i soffan innan vi väckte henne.

Idag tog vi bussen till Sunnerstabacken. Jag anmälde båda tjejerna till Skogsmulleloppet. Det fanns en kort (ca 300 m) och en lång (ca 700 m) sträcka, båda valde den korta. När starten gick så sprang Nelly snabbt iväg. Hanna blev nog rädd av alla springande barn och blev ledsen för att Nelly sprang ifrån henne, så hon stod bara still och grinade. Jag tog henne i handen och sprang med henne. I slutet skulle man springa upp och tillbaka nerför en backe. Då kom Nelly precis nerspringande så Hanna skippade backen och kunde springa i mål tillsammans med storasyster. De fick medaljer och kexchoklad. Vi lekte en stund i skogen innan vi tog bussen hem igen. På eftermiddagen har vi hunnit leka i tre olika lekparker.

Jobbvecka

I måndags cyklade jag till jobbet och arbetade 8-14. Jag hämtade Hanna på förskolan och åkte hem till Dennis där Nelly fortfarande var lite febrig. Vi beslutade att hon skulle vara hemma ytterligare en dag. Därför fick båda barnen stanna hos Dennis. Jag cyklade hem och tog en promenad till Gränby köpcentrum tur och retur. Blev ca 5 km. På vägen hem stannade jag i Årsta centrum och hämtade ut mössorna jag beställde på Me&I till tjejerna. En rosa med krona till Nelly och en marinblå med cupcakes till Hanna.

I tisdags cyklade jag till jobbet och arbetade 8-14. Jag hämtade tjejerna och var Nelly helt frisk. Vi lekte lite i två lekparker innan vi åkte hem för att laga middag.

I onsdags lämnade jag barnen kl 7. Jag cyklade till jobbet och arbetade 8-16 innan jag hämtade barnen igen.

I torsdags lämnade jag barnen kl 7. Jag cyklade till jobbet och arbetade 8-16. Efter jobbet gjorde jag lite ärenden på stan. Jag köpte 40-årspresent till Anneli, två baslinnen till mig själv och varsin sjal till barnen.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0