Bok & film

Jag har nu läst ut en bok som jag fick i julklapp. Den heter Glada hälsningar från missångerträsk, och är skriven av Martina Haag. Boken var lättläst och rolig, men slutet var lite rörigt. Jag läste i tidningen att de funderar på att göra film av den boken. Hon har ju även skrivit Underbar och älskad av alla, som tidigare filmatiserats.

I fredags tittade jag på en film som jag tidigare spelat in från TV. Den heter Benjamin Buttons otroliga liv, med Brad Pitt i huvudrollen. Ohh wow, vilken film! Synd att den var liiite lång, och liiite seg i början. Men när den kom igång så satt jag gärna kvar framför TV'n.

I lördags tittade jag på en film som jag spelade in när vi hade frivisning på filmkanaler för ett tag sdan. Den heter Pappa på burk, med Jennifer Aniston i huvudrollen. Den filmen kan ni gärna hoppa över att se och ägna livet till något bättre istället.

Bowling & jobbhelg

Natten till fredag drabbades Hanna av en släng magsjuka, men när hon vaknade på morgonen mådde hon som vanligt igen. Men barnen fick ändå stanna hemma från förskolan båda två. Jag var ledig, men hade tänkt ägna dagen åt jobbsök som får bli en annan dag istället. Dennis sov en stund efter sitt nattpass. Efter lunch kom Gert hit för att hämta Dennis och barnen för resa till Hedemora. Vår bil har fortfarande körförbud och den tidigare ägaren verkar inte vilja betala skatteräkningen, så vi får se hur länge den får stå still. Vår gamla bil såldes förra helgen, så vi får köra kollektivt istället.

När resten av familjen åkt iväg så tog jag bussen in till stan för att möta Emilia. Hon och jag åkte till Fyrishov för att bowla en timme, vilket var hennes julklapp från oss. Vi kom lite tidigare så vi hann bowla fyra serier vardera. Jag är ingen mästerbowlare, mitt mål brukar vara att få över 100 poäng. I första serien fick jag 116 poöng, men i de övriga serierna låg jag strax under 100 poäng. Efteråt åt vi mongolisk buffé på Java innan jag tog bussen hem.

I lördags jobbade jag 8-16. Sedan tog jag bussen till City Gross och handlade lite. Jag tog en promenad hem därifrån med min matkasse. Väl hemma la jag mig i ett varmt bad.

Dennis och Nelly åkte i lördags till Romme för att åka slalom. Förra året åkte de en gång och detta var första för detta år. Vi har fått låna utrustning från Bosses barn och ska nog även få köpa den. Till utrustningen hörde en sele så att Dennis kan styra och bromsa henne.

Igår jobbade jag 10-17. Efter jobbet tog jag bussen till Gränby och tränade i 45 min på löparbandet. Sedan tog jag bussen tillbaka till stan och mötte upp min familj vid tåget. Vi tog bussen hem till lägenheten och var hemma 20.35.

I morse åkte Dennis iväg till Ljusdal på tvådagars halkkörningsutbildning med jobbet. Jag lämnade barnen på förskolan och jobbade 11.30-20. Emma hämtade barnen från förskolan och stannade tills jag kom hem.



Malaco

Mitt favoritgodis är kolasnablar och kolasnören från Malaco. Det senaste halvåret har dock smaken, färgen och konsistensen förändrats på kolasnörena. Om ni ätit dessa på senasten tiden så har ni säkert märkt det. De smakar inte alls gott längre! Malaco skyller på att de flyttat till ny fabrik, men jag tror de gjort förändringar i receptet. Däremot har kolasnablarna som man kan köpa på till exempel färjor varit desamma som tidigare (det är därför jag gärna vill åka på kryssning...). I tisdags när vi åkte med Eckerölinjen såg jag att det fanns påsar med två olika innehåll. Neejj, nu har de ändrat även dessa! Det fanns åtta påsar kvar med de gamla snablarna, så jag köpte samtliga!

Titta på bilderna nedan så ser ni nog skillnaden:

Gamla goda




Nya äckliga

Körförbud

Igår fick vi brev från transportstyrelsen att vår nya bil har körförbud på grund av att tidigare ägaren inte betalat senaste skatteräkningen (vilket han sa till Dennis att han gjort). Inte heller betalningspåminnelsen var betald. När Dennis pratat med honom så har inte verkat så pigg på att betala, men om han inte gör det så går snart räkningen vidare till Kronofogden. Ska bli spännande att se hur detta slutar... Under tiden är vi utan bil...

Skadedrabbad

Lilla Hanna har lätt för att göra sig illa. För någon vecka sedan ramlade hon utomhus och landade på ansiktet.




Här är hon hemma hos sin mormor.




Två bilder från kryssningen




15 år

Hoppsan, igår kom jag på att jag och Dennis hade 15-årsdag i förrgår. 24 januari 1997 blev vi tillsammans!

Dagskryssning & längdskidor

I tisdags var vi lediga hela familjen. Dennis och Hanna gick upp på morgonen och skjutsade Dennis arbetskollega till Arlanda. När Nelly vaknade tittade hon på film en stund medan jag låg kvar och blundade i sängen. Vi åkte in till stan och åt asiatisk buffé, Nelly hade önskat ris, rullar och räkchips till lunch. Efter lunchen åkte vi till City Gross och köpte nya vattenflaskor till tjejerna. När det var dags för Hanna att sova så åkte vi vidare till Grisslehamn där vi tog Eckerölinjen fram och tillbaka till Åland. Vi lekte i Alfons lekrum, dansade i klubben, köpte godis och öl i taxfree och åt buffé. Två buffér samma dag var väl inte så smart... men gott!  På vägen hem somnade båda tjejerna i bilen och vi var hemma kl 21.

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag ägnade dagen åt disk, tvätt, byte av sängkläder och plock i lägeheten. På eftermiddagen var jag och tjejerna ute i snön och testade längdskidorna de fick i julklapp. Nelly var duktig och tog sig framåt i ganska rask takt. Hanna tog sig också framåt, men väldigt långsamt och utan hjälp av stavarna.

Idag fick Dennis sova. Tjejerna började inte på förskolan förrän kl 11 och jag jobbade 12-20.15. Emma hämtade barnen och Dennis jobbar nattpass nu.


Dalahelg

I torsdags skulle jag egentligen ha jobbat, men en tjej på jobbet ville byta pass så jag jobbar åt henne i februari istället. Jag och Dennis lunchade på Fugu och sedan tränade Dennis medan jag shoppade babypresent. På eftermiddagen åkte hela familjen till IKEA och fikade. På kvällen åkte jag och tränade. Denna gång slog jag mitt rekord och brände 500 kcal på 50 minuter.

I fredags jobbade jag 7-15 och Dennis jobbade dagpass. Jag hade inte kunnat somna på torsdagskvällen så det blev endast fyra timmar sömn denna natt. Jag fick sluta 10 minuter tidigare från jobbet då jag hade en tågtid att passa. Först skulle jag dock åka buss till Slavsta för att hämta barnen på förskolan och hämta resväskan hemma i hallen, sedan skulle jag ta bussen tillbaka för att åka tåg till Krylbo. Bussarna gick hyfsat i tid och barnen klädde för en gång skull på sig snabbt så vi hann i tid till tåget. I Krylbo blev vi upphämtade av mamma. När barnen skulle gå och lägga sig så blev jag upphämtad av Nina. Vi åkte till Jenny i Fragg där vi blev bjudna på tacos och tjejsnack.

Natten till lördag fick jag sova ensam utan barn och fick dessutom sovmorgon. Jag och Nelly åkte in till Avesta och gick en liten shoppingrunda på stan. Vi åkte tillsammans med mamma och Mats hem till min farfar på födelsedagsfika. Efter det åkte jag och Nelly hem till Anna för att för första gången få träffa hennes lilla Liam som nu hunnit bli 3,5 månader.

Även igår fick jag sovmorgon tack vare min snälla mamma. På förmiddagen gjorde vi ett besök hos min mormor och på eftermiddagen bar det av tillbaka till Uppsala. Dennis, som varit i Gävle under helgen för att träffa gamla kompisar, kom och hämtade oss vid tåget.

Idag har jag jobbat 8-16. På kvällen gick jag och Nelly till bokbussen och lite senare åkte jag och tränade. Denna gång kände jag mig inte lika pigg. Jag har haft ont i nacken ett par dagar och spänner jag mig så kommer huvudvärken krypande. Men jag genomförde i alla fall ett lite lugnare träningspass och lyckades förbränna 414 kcal på 40 min. Efter det blev det storhandling på Coop i Gränby.

Barnkalas & bio

I söndags fick Dennis sova på morgonen. När han vaknat så åkte jag och Nelly till Knivsta på Klaras 4-årskalas. Vi åt korv med bröd, glass i strut, pysslade med klistermärke på godispåse och fiskade i fiskdamm. Vi stannade kvar i ytterligare en och en halv timme efter kalasets slut så tjejerna fick leka med varandra. När vi kom hem så åkte Dennis till gymmet och sedan jobbade han nattpass.

I måndags lämnade jag barnen på förskolan och jobbade 11.30-20. Dennis sov hela dagen och jobbade sedan ytterligare ett nattpass. Emma hämtade barnen på förskolan och det hade gått bra trots att det är över en månad sedan hon sist var här.

Igår morse kom Dennis hem lite senare från jobbet då han hade möte på morgonen. Jag lämnade barnen på förskolan och gick hem för att ägna dagen åt jobbsök. Jag skickade in både jobb- och praktikansökningar via mail till olika företag, till och med till Västerås. Innan vi hämtade barnen hann vi med en lunch, mathandling och inlämning av nya bilen på service. På kvällen var jag på bio med Petra och vi såg My week with Marilyn. Efteråt åt vi italiensk pasta på Villa Romana.

Idag har vi varit lediga hela familjen. Dennis har hämtat bilen från verkstaden. Nelly lekte hos Emilia på eftermiddagen.








Påsen som Nelly pysslade med och som sedan skulle användas till godiset i fiskdammen.

Vinterkläder

I onsdags morse kom Dennis hem från ett nattpass. Jag jobbade 10.30-19.30. Innan jobbet gick jag snabbt in på Stadium en sväng och provade nya termobyxor. Mina gamla köpte jag innan jag blev gravid med Nelly och de kan jag inte knäppa igen... Jag hittade nu ett par billiga med resår i midjan, så de får duga. Emilia var här och lekte på eftermiddagen.

I torsdags var vi lediga hela familjen och jag fick sovmorgon. Precis när jag klev upp så åkte resten av familjen iväg till BVC. Dennis hade lyckats få en läkartid till Hanna. Hon hade vid några tillfällen de senaste dagarna stoppat fingrarna i öronen och sagt ajajaj. Jag frågade om hon hade ont någonstans och hon svarade då "öja" (öra). Läkaren kunde bara sen en lätt rodnad i båda öronen så det blev ingen medicin denna gång, men lite mer hostmedicin (Bricanyl) ska vi hämta ut på apoteket. På eftermiddagen åkte Dennis och Nelly till Fyrishov och badade. Jag stannade hemma och badade Hanna i badkaret istället. På kvällen lyckades jag få till mitt andra träningspass på gymmet denna vecka.

Igår jobbade Dennis dagpass och han tränade på gymmet efter jobbet. Jag hoppade in och jobbade extra 11-15.30. Innan jag började jobbet hann jag in på Intersport och köpte mig en ny vinterjacka. Min gamla har gått sönder i dragkedjan så jag hoppades jag skulle hitta en ny på rean. Jag fick tag på en svart som kostat 1 400 kr, men nu var det halva priset. På kvällen hade vi fredagsmys med chips och popcorn.

Idag jobbade jag 8-16. Dennis och barnen har köpt lördagsgodis och lekt. På kvällen åt dem pizza, medan jag köpte en kebabsallad. Nu på kvällen har Dennis åkt iväg till sin kompis Bengt.

En till julbild

Bowlingbilder

Hanna, Nelly och Julia




Nelly med tungt klot och lite för stora skor.







Julbilder

Vi byggde ett pepparkakshus före jul. Det var första gången vi gjorde det, så jag är glad över att det inte fallit ihop.




"Julstrumpor" med paket som öppnades på julafton morgon.















Kusin Klara, Hanna och Nelly med sina nya diadem.




Bonuskusin Agnes och Nelly i sina nya prinsessklänningar.










Resan är bokad!

Igår lyckades jag äntligen bestämma mig för när och var vi ska åka! Vi kommer att åka med Fritidsresor till El Gouna som ligger 2 mil norr om Hurghada. Under två veckor i april kommer vi att bo på Rihana Resort. Den ena veckan får vi sällskap av Dennis föräldrar. Hoppas att oroligheterna i landet inte ökar...

Bowling

I söndags var vi återigen lediga, tre dagar i rad! Det är inte ofta det händer. Efter lunch åkte Dennis och Nelly till Allianshallen för att titta på innebandy. när de kom tillbaka åkte hela familjen iväg och hämtade upp Julia. Tillsammans med henne skulle vi bowla och äta på restaurang, vilket var vår julklapp till henne. Emilia får följa med en annan gång då hon var hemma med öroninflammation. Dennis, Nelly och Julia hann med att spela 2 serier var. Nelly, som aldrig spelat förut, hade ett litet staket för rännan så hon fick ihop en del poäng genom att rulla iväg klotet med båda händerna. Ca 60 resp 80 poäng blev det för henne. Julia spelade utan staket och fick ihop ca 50 poäng. Jag och Hanna satt och hejade på dem. Efteråt gick vi till Java där vi åt asiatisk buffé. De har en mongolisk buffé där man tar råa livsmedel och ger tallriken till kocken som tillagar maten på ett stekbord. Mätta blev vi!

Igår hade jag tagit ledigt från jobbet då förskolan var stängd för planeringsdag. Dennis jobbade dagpass. På eftermiddagen åkte vi tjejer hem till Petra, William och Inez för att leka och fika. På kvällen åkte jag till gymmet och sprang på löparbandet.

Stackars Hanna lyckades välta en av sina små stolar på sin tå, den blev på en gång alldeles blå vid nagelbandet. Dessutom ramlade hon och skrapade knät igår. Hon har de senaste tre nätterna hostat väldigt mycket.

Nelly har svårt att låta bli sina naglar. Hon lyckas pilla och dra på dem så att nästan hela nageln följer med. Hon har just nu plåster på flera fingrar.

Bokläsning och bloggare

Nu har jag läst ut ännu en bok. Den är skriven av Magdalena Graaf och heter Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Den handlar om hennes liv innan kändisskapet då hon blev misshandlad av sin make och tvingades fly med sin son. Egentligen brukar jag inte läsa sådana spännande böcker. Det är så svårt att lägga undan den, man vill bara att den ska vara slut snart. Men jag rekommenderar er ändå att läsa den. Anledningen till att jag valde att köpa den var att jag följer hennes blogg. Det är då intressant att veta mer om hennes bakgrund som inte alltid varit lika glamourös. Det är ett mirakel att hon lever idag.

Andra bloggar jag läser är Hanna Graaf, Katrin Zytomierska och 56kilo.se (en hälsoblogg om LCHF). Sedan har jag ett par vänner (bl a Marie och Emilia) som skriver om sin vardag. Jag har dem inlagda på Bloglovin så att jag kan följa deras uppdateringar.

Trevliga middagar

I onsdags jobbade jag 10.30-19.30. Dennis passade på att packa ur allt och tvätta (invändigt) vår bil som ska säljas. Jag glömde nog skriva förra gången att nya bilen är mörkgrå till färgen. Dennis hade tagit ledigt från sitt nattpass då barnflickan inte kunde jobba denna och nästa vecka.

I torsdags fick jag sovmorgon och sedan jobbade jag 12-18.15. Dennis åkte fram och tillbaka till Hedemora för att hämta sommardäcken till gamla bilen. På eftermiddagen var han och tjejerna till IKEA och fikade.

Igår var vi lediga hela familjen. Jag och Nelly var och storhandlade. Dennis åkte iväg för att tvätta den gamla bilen utvändigt. På kvällen var vi bortbjudna till Andreas, Anita, Marcus och Melker i Vreta, en mil utanför Uppsala. De bjöd på hemlagad pizza.

Idag var ännu en helt ledig dag. Tjejerna har sovit ganska länge på morgnarna, till 8-8.30, så det känns lite lyxigt. Dennis fick sova ännu lite längre. Idag var det storstädning på schemat. Och lördagsgodishandling. Jag och tjejerna gick till tåglekparken och lekte en stund i minusgrader medan Dennis gjorde den sista städningen. På kvällen fick vi besök av Peder, Kicki och Tyra. Vi bjöd på helstekt fläskfilé, potatisgratäng och gräddsås. Till efterrätt hade jag gjort en Nutella Semifreddo för första gången. Supergod! Receptet hittade jag på http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/?p=60619 Jag tog fram den ca 20 minuter innan vi skulle äta den.

Bilköp

Igår fick jag sova ut och jobbade sedan 11.30-20. Dennis och barnen åkte tillsammans med Mona och Gert till Arboga. Där skulle deras hund klippas. Sedan åkte de vidare till Norrköping. Där skulle Dennis titta på en ny bil. Han godkände den och vi är nu ägare till en Volvo V70 2,4 D. Det är en kombibil med helskinnsklädsel från 2008 som körs på diesel. Så nu ska vi snart ta och sälja vår VW Passat kombi från 2003. De var sedan hemma vid samma tid som mig på kvällen efter att ha tillbringat många timmar i bilen. 

Idag jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade barnen på förskolan och gick hem för att städa och maila med arbetsförmedlingen (det börjar bli dags att upprätta ny handlingsplan). Jag hämtade barnen lite tidigare än jag tänkt då vi fick besök av Ellen, Klara och Irma. Vi åt mellanmål tillsammans och lekte en stund. På kvällen har jag nu träna på gymmet. Idag kände jag mig mycket piggare än förra gången och lyckades på löparbandet förbränna 486 kcal på 50 minuter.

Dennis har nu kört ut vespan till garaget igen då det förväntas bli minusgrader.

Gott nytt år

I lördags jobbade jag 8-14. Sedan gick jag direkt till tåget för att åka till Krylbo. Där möttes jag upp av mamma, Nelly och Hanna. När vi släppt av mamma så åkte vi vidare till Hedemora för att fira nyår med Jimmi, Karin, Joel och Klara. Även två vänner till dem var med. Dennis fick fira nyår genom att sova, träna och jobba natt.

Jag gjorde en förrätt bestående av avokadoröra i krustader med svart kaviar och räkor på. Karin lagade mumsig lax och kräftstjärtar i kräftsås med kokt potatis och fetaostsallad. Till efterrätt gjorde jag chokladfondant med vaniljglass och en fruktsallad av kiwi och passionsfrukt. Fondanten blev inte riktigt så rinnande inuti som jag hade tänkt, men den var god ändå. Efter maten gick vi ut och kollade på fyrverkerier. Kl 22 var det dags för mina barn att gå och lägga sig. Själv var jag uppe till kl 1 och spelade frågesportspel på TV-spel. Ett riktigt trevligt nyårsfirande hade vi!

I söndags sov barnen till kl 8.30 så det var en godkänd morgon. På förmiddagen började jag och Karin att sortera barnkläder. Det är kläder som både deras och våra barn har haft under åren, och det var inte lite kläder... Nu är de storlekssorterade och förhoppningsvis ska de flesta plaggen säljas på loppis i sommar.

Efter lunch åkte jag och barnen till Mona och Gert. Kl 18 kom Dennis med tåget och en och en halv timme senare åkte jag med bilen tillbaka till Uppsala. Det var många bilister som var på väg åt samma håll. Jag körde i en lång kö i ca 60 km/tim fram till Sala. Där svängde de flesta av mot Enköping/Stockholm, medan jag kunde öka farten och fortsätta hemåt.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0