Annandag jul

På annandagen åkte vi till Atelje Hårlock för att klippa håret på mig och Dennis. För mig var det verkligen dags för klippning. Jag hade inte klippt mig sedan Hanna föddes, alltså nästan åtta månader sedan. Så nu känns det skönt att ha fått bort de slitna topparna.

Vi blev bjudna på lunch hos Jimmie och Karin och sedan åkte vi tillbaka till Krylbo. Dennis skulle med ett tåg till Uppsala för att jobba två nätter. Jag och tjejerna stannade kvar hos mamma.

Hanna sover ganska bra på nätterna (när hon väl sover), men vaknar alldeles för ofta och äter. Hon lägger sig ca 19.30 och vi kliver upp ca 7.30. Men däremellan vaknar hon ca kl 23, kl 3 och kl 6. Jag provar stoppa i nappen, men om det inte hjälper så får hon en flaska. Hon äter endast halva flaskan så egentligen är hon nog inte hungrig, bara snuttsugen. Jag försöker vänja henne med välling genom att blanda 25% välling och 75% ersättning i flaskorna. Nu ska jag börja med 50/50 istället så kanske hon blir mer mätt. Annars får vi väl ta några tuffa nätter med matavvänjning... när vi orkar...

En väldigt mammig liten Hanna har vi haft under julhelgen. Dennis duger också, men någon annan vill hon inte vara hos. Hon vill vara nära mig hela tiden. Är det någon separationsfas på gång? Eller är hon kanske inte van att träffa så många människor på en gång?

Både igår och idag kunde jag passa på att sova på förmiddagen tillsammans med Hanna samtidigt som Nelly lekte med sin mormor.

Igår kunde jag även åka in till Avesta och handla barnmat, helt barnfri. På kvällen kom alla syskon till Krylbo för att äta pizza.

Idag åkte jag och tjejerna tillbaka till Uppsala, så imorgon blir det uppackning och tvättning.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0