Sol & värme

Det har vi definitivt haft! På dagarna har det varit 27-30 grader och på nätterna 17-20 grader. I havet var det nog 25-26 grader varmt. Inte ett moln och inte en droppe regn (eller snö). Det har varit lagom varmt. Vissa kvällar har jag tagit på mig en långärmad tröja och vissa nätter behövdes en filt på lakanet vi hade som täcke.

Varje dag innan vi gick till stranden så smorde vi in oss med solkräm. Nelly smordes med solskyddsfaktor 50 och använde solskyddsdräkt och solhatt för det mesta. Jag och Dennis började också med solskydd 50 första veckan och gick ner till 15-35 andra veckan. Dennis fick soleksem på ryggen och i pannan och fick skydda sig lite extra med kläder. Mitt ansikte är väldigt känsligt för solen och måste smörjas ordentligt. Dessutom tillbringade vi mycket tid i skuggan tillsammans med Hanna. Hanna badade med oss ca 10 minuter per dag. På kvällarna använde vi oss av myggmedel som vi tagit med oss hemifrån.

Vi lyckades hålla oss borta från magsjuka, nästan i alla fall. Dennis hade 1-2 dygn då han fick besöka toaletten lite oftare än vanligt, men inte hela tiden. Jag hade ont i magen en dag och kände mig lite illamående, men ingenting som kom ut. Hanna var lös i magen första veckan, vilket är ovanligt för henne, men andra veckan var det lika hårt som vanligt. Nellys mage betedde sig helt normalt. Vi hade med mycket handsprit och var speciellt noga med att använda det varje gång vi tagit i pengar.

De enda butikerna vi besökte var de som låg precis utanför hotellet. Dennis köpte ett par nya badshorts (han glömde ett par på stranden som försvann).  Nelly fick en t-shirt och en tygväska med pärlor på.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0