Fettisdagen

I tisdags var jag ledig från jobbet. Barnen vaknade dock tidigt, den ena kl 6.20 och den andra kl 7. Så när Dennis kom hem från jobbet så lämnade han barnen på förskolan och jag gick och la mig en stund till. Sedan var det dags för jobbsök. De flesta ekonomijobb går via bemanningsföretag och där ska man ju ha minst 5 års erfarenhet... Så inget napp än.

På eftermiddagen åkte hela familjen till Fyrishov. Vi badade och fikade, hade köpt med oss varsin semla. Jag gillar dock inte semlor särskilt mycket. Det räcker med en om året för mig.

Från första februari och fram till denna dag hade jag kört på med LCHF, alltså minimerat kolhydratintaget. På tre veckor har jag gått ner 3,5 kg. Nu kommer jag att äta mer vanligt resten av veckan för att sedan köra igång igen på måndag. Till frukost har jag ätit turkisk yoghurt med blåbär och valnötter, kokt och stekt ägg, skinka och kalkon. Mycket kött, kyckling och fisk med tillbehör såsom riven vitkål, riven blomkål, grönsaker, broccolimos och såser. Som snacks har det blivit brieost med salami och paprika, grädde med bär, pannacotta, oliver och lite mörk choklad. Jag har även bakat fröknäcke och stekt kesoplättar. Omelett har det blivit någon gång.

Igår jobbade jag 8-16. Dennis gjorde sitt första introduktionspass på larmcentralen. Han har tänkt att han ska jobba ca 2 extrapass i månaden där, men nu i början när han gör introduktion så måste det bli många fler för att lära sig allt. Så den närmasta månaden kommer det bli väldigt många arbetstimmar för honom. Tur att vi snart har semester!

På kvällen åkte jag in till stan igen för att träffa Louise. Vi åt middag på italienska Villa Romana och hade tjejsnack. Det var första gången vi umgicks utan barn. Vi träffades i föräldragrupp med våra äldsta döttrar för 3,5 år sedan.

Idag har Dennis jobbat på Medhelp och jag arbetade 12-20.15. Innan jobbet hann jag sy kläder som jag haft i en hög hemma. Jag förstår inte hur jag kan få så mycket hål i mina byxor, både i grensömmarna och mitt på rumpan... Även barnens strumpbyxor går sönder. Symaskinen var för ett par veckor sedan på lagning i Krylbo, Mats fixade den trasiga pedalen åt mig!

Nelly har varit hemma hos Emilia och lekt idag.


Kommentarer
Ulrika

Hej, vi längtar så tills vi ses!



Ska Dennis börja på larmcentralen på heltid eller? Spännande!



Stoooor kram

2012-02-25 @ 21:51:19
Veronika

Nejdå, inte heltid. Kanske 2 pass i månaden. Nu i början blir det många pass för att lära sig.

2012-02-28 @ 22:35:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0