Föräldrafika

I onsdags lämnade jag tjejerna på förskolan och cyklade till jobbet för att arbeta 10.30-19.30. Dennis fick ligga kvar och sova lite längre för han skulle jobba natt. Emma hämtade barnen på förskolan och när jag kom hem kl 20 så hade Nelly precis somnat i soffan.

I torsdags klev jag upp tidigt. Kl 6.30 var jag iordninggjord och det var dags att väcka barnen. Jag tände lampan i sovrummet, men inte vaknade de inte...



Jag klädde på dem medan de halvsov och lämnade dem på förskolan kl 7, då börjar de med att äta frukost där. Själv tog jag bussen till jobbet och arbetade extra 8-13. Dennis kom hem på morgonen och sov en stund. När jag kom hem från jobbet så gick vi tillsammans till förskolan där de denna dag hade föräldrafika. Vi fick stanna kvar och blev bjudna på mellis och kunde umgås med personal och andra föräldrar. När vi kom hem så hittade Nelly sitt paket från klädpartyt i brevlådan (hon har tittat där varje dag denna vecka), innehållandes hennes svarta kjol.

I fredags åkte Dennis till jobbet för att arbeta extra som kursinstruktör. Jag var ledig men lämnade ändå tjejerna på förskolan. Detta gäller för förskolan: "För vårdnadshavare som arbetar skiftarbete eller har oregelbunden arbetstid är sysselsättningsgraden det avgörande för den kontrakterade tiden – detta oavsett när arbetet utförs." Därför lät jag barnen gå även denna dag då jag kände att jag behövde få tid till att vila och uträtta massa ärenden (däremot var de ju lediga i tisdags).

Jag gick och la mig i två timmar på förmiddagen, men kunde inte riktigt somna in. Sedan tog jag bilen för att inhandla födelsedagspresent, köpa fredagsmys, hämta ut paket, åka till Gränby för shopping till barnen (strumpor, trosor, vantar, leggings) och inhandling av medicin och mat. Första julklappen hann jag även med att köpa!

När jag hämtat barnen så gick Nelly hem till Klara medan jag och Hanna skötte tvätten. Dennis kom inte hem från jobbet utan gick vidare till stan tillsammans med de andra kursinstruktörerna för att äta middag på Nya Stationen. Nelly och Klara kom hem till oss och hade fredagsmys.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0